GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Tak dla przypomnienia-jutro o 16.00 w auli UMK przy ul.Sienkiewicza 22 odbędzie się promocja książki "Bronisław Malinowski" kto ma czas i chęć to może się tam wybrac posłuchać o Bronku i spotkać sławne osoby (oczywiście ja powinienem być :hejhej: )
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj wybrałem się do pracy autobusem. Jest to zawsze jakaś odskocznia od samotnej jazdy samochodem. Można posłuchać różnych ciekawych wypowiedzi obcych osób (niektórych znanych już z widzenia). Zasłyszałem, że jednak niektórzy (nie bywalcy Akademii) lubią biegać nawet w taką zimową pogodę i sprawia im to frajdę. Tak trzymać dalej. :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W celu umilenia dnia pracującym biegaczom (i nie tylko) polecam coś z serii "Ćwiczenia w biurze".
http://www.bycidealna.pl/2012/08/ewa-ch ... yta-i.html
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da_Vido pisze:Dzisiaj wybrałem się do pracy autobusem. Jest to zawsze jakaś odskocznia od samotnej jazdy samochodem. Można posłuchać różnych ciekawych wypowiedzi obcych osób (niektórych znanych już z widzenia). Zasłyszałem, że jednak niektórzy (nie bywalcy Akademii) lubią biegać nawet w taką zimową pogodę i sprawia im to frajdę. Tak trzymać dalej. :hej:
Czyżby akumulator się jeszcze nie naładował :wrrwrr: a taki owocny miał być wyjazd do Kwidzyna :hej: Skoro juz jechałeś autobusem z innymi biegaczami i mam nadzieje że i z biegaczkami to trzeba było zapraszać do nas lub o nas opowiedzieć.Następnym razem dostaniesz do ręki ulotki z AB i będziesz je rozdawał w drodze do pracy.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dałem po prostu sobie spokój rano z odśnieżaniem i podłączaniem akumulatora ale po pracy zakupiłem nowy więc jutro już samotnie zamknięty w puszce-samochodzie będę jechał :chlip: . Plusem jest to że nie trzeba stać na przystanku w mróz. Gdyby więc koleżanka, która jechała dziś na lotnisko miała ochotę dotrzymać towarzystwa to zapraszam. :hej:
A pro po biegaczek to była jedna z tych, które już kilka razy zapraszaliśmy. Pragnę tylko przypomnieć biegającym paniom, że lepiej biegać w towarzystwie, bo nie wiadomo nigdy kto z lasu wyleci. :ojoj: Chłopaki z Akademii są wysportowani i przy nich można czuć się bezpiecznie. :hej:
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ktoś pytał o ubiór biegacza zimą.
Tu jest fajny artykuł:
http://www.bieganie.pl/?cat=21&id=1435&show=1
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Artykuł świetny.Na pewno się przyda :-)
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim forumowiczom :taktak: .Pogoda za oknem zimowa ale to nie przeszkodzi mi aby zaliczyć kolejny trening w naszym rudnickim lesie :hej: .Mam nadzieję że i wam uda się troszeczkę pobiegać :niewiem: .Jak nie dzisiaj to pamietajcie że jutro środa więc widzimy sie na naszym wspólnym bieganiu :uuusmiech: .Dla lubiących porządny wycisk proponuję hale Olimpi o godzinie 17.30 ( ostatnio Dawid podobno dał w kość Marianowi,jednak nie było za wiele osób wiec postarajcie sie wygospodarować godzinkę dla siebie aby popracować nad swoją kondycją szybkościowa ).Dla spragnionych biegania na łonie natury proponuje przejazd kolejowy o godzinie 18.00.Pozdrawiam Andrzej.

Ból Gardła

Spotykają się dwie koleżanki. Jedną strasznie boli gardlo.
- Co ci kochanie ?
- wiesz przeziębiłam się i boli mnie strasznie gardło
- nie martw się mam dobry sposób na ból gardła
- tak a jaki ?
- jak mnie boli to robię mężowi loda , i zaraz mi przechodzi :-)

spotykają się na drógi dzień

i jak się czujesz kochanie
- wspaniale tylko twój mąż był strasznie zaskoczony.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Runner's High

http://www.bieganie.pl/?cat=2&id=2591&show=1

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faceci w rajtuzach - nowy krzyk mody? :orany: Co wy panowie a szczególnie panie na to? :niewiem: .Ja osobiście rozumię bieganie w leginsach :hej: ale już jako spodnie to dla mnie trochę pedalskie :bleble: .Chociaż z drugiej strony jestem ciekaw opini dziewczyn czy zwracają uwagę na nasze tyłki. :uuusmiech:

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... F121209295

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozpoczynamy konkurs "Sportowiec Amator 2012". Głosujcie na tych, dla których sport jest pasją!Można by i u nas w mieście ogłosić taki konkurs?.Była by to jakaś motywacja dla innych i docenienie wysiłku jaki amator-sportowiec włożył

http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... ytaj_dalej

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Faceci w rajtuzach - nowy krzyk mody? :orany: Co wy panowie a szczególnie panie na to? :niewiem: .Ja osobiście rozumię bieganie w leginsach :hej: ale już jako spodnie to dla mnie trochę pedalskie :bleble: .Chociaż z drugiej strony jestem ciekaw opini dziewczyn czy zwracają uwagę na nasze tyłki. :uuusmiech:

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... F121209295
Czyli rozumiem, że kolejna ankieta. :bum:
Czekam jeszcze na odpowiedzi jaką pogodę preferujecie do ćwiczeń (nie musi być tylko do biegania).
Osobiście wolę luźniejsze spodnie, a moda rządzi się swoimi prawami. :usmiech:
Ciekawe właśnie w czym panie wolą nas oglądać.
birdy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

[quote="maratończyk"]Rozpoczynamy konkurs "Sportowiec Amator 2012". Głosujcie na tych, dla których sport jest pasją!Można by i u nas w mieście ogłosić taki konkurs?.Była by to jakaś motywacja dla innych i docenienie wysiłku jaki amator-sportowiec włożył

Andrzej -bardzo fajny pomysł. Osobiście znam kilku sportowców amatorów z naszego miasta reprezentujących różne dyscypliny sportowe, którzy poświęcają własny czas i pieniądze by utrzymac swoją sprawnosc fizyczną na wysokim poziomie, osiągając przy tym zadowalające, wysokie rezultaty sportowe. Poza tym to fajni ludzie, jak każdy kto pasji podporządkowuje znaczną częśc swojego życia...

pozdr.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tylko, że w tym konkursie chodzi chyba o ludzi, którzy już wszystko w życiu osiągnęli i zamiast zarabiać jeszcze więcej lub zajmować się rodziną wybrali sport, a mają już trochę latek na karku więc została im tylko wersja amatorska. Tak bynajmniej zrozumiałem ten artykuł:
Pozwolę sobie zacytować:
Marcin Urbaś pisze:Dlaczego ktoś nigdy nie zostaje zawodowcem? Przyczyny są różne. Czasami brakuje mu talentu, czasami wybiera inną drogę rozwoju, czyli stawia na naukę lub pracę, a kiedy indziej bakcyla sportu połyka w wieku 40 lat, kiedy nie ma już szans na osiągnięcie poziomu młodszych zawodników
Marcin Urbaś pisze:Innym przykładem świetnego sportowca amatora jest poznański biznesmen Ireneusz Szpot, który idzie nawet w kierunku sportów ekstremalnych. Podoba mi się jak ktoś nie chce już mieć piątego samochodu i dwudziestego telewizora, tylko woli postawić na aktywność fizyczną i kolejne niesamowite wyzwania
Nasuwa się tylko pytanie: Jak przestanę ćwiczyć to podaruje mi ktoś 20 telewizorów lub 5 samochodów?
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Faceci w rajtuzach - nowy krzyk mody? :orany: Co wy panowie a szczególnie panie na to? :niewiem:
Biegać w legginsach jak najbardziej, ale chodzić na co dzień po ulicy? Na pewno nie :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ