Bielizna termoaktywna komplet
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50min
- Życiówka w maratonie: brak
Zastanawiałem się nad kupnem odzieży termoaktywnej i trafiłem na taką:
http://allegro.pl/ciepla-bielizna-termo ... 47637.html
Myślę że jak na takie moje amatorskie bieganie w zupełności wystarczy ale chciałem jeszcze zasięgnąć waszej opinii.
http://allegro.pl/ciepla-bielizna-termo ... 47637.html
Myślę że jak na takie moje amatorskie bieganie w zupełności wystarczy ale chciałem jeszcze zasięgnąć waszej opinii.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
MA duzo bawelny wiec bedzie nieco chlonac wilgoc. O ile kalesony, jesli beda mialy wzgledny przewiew powinny dac rade (choc w pasie moze byc mokra plama), o tyle juz koszulka podczas dluzszego biegania moze byc bardzo wilgotna.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50min
No to jest całkiem dobra recenzja biorąc pod uwagę cenę produktu.
Koszulę zawsze można dobrać z jakiegoś sklepu a tutaj będę miał do tego jeszcze kominiarkę..
Dzięki za pomoc, pozdr.
Koszulę zawsze można dobrać z jakiegoś sklepu a tutaj będę miał do tego jeszcze kominiarkę..
Dzięki za pomoc, pozdr.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
50% bawełna? Ja bym podziękował
Wydaje mi się, że to zwykła bielizna dla zmarźlaków, a nie do uprawiania sportu
Ale to tylko moje zdanie.

- Pabloo30
- Dyskutant
a ja mam pytanie do większych fachowców ode mnie odnośnie bielizny...co sądzicie o tej bieliznie : http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna ... 47828.html ?? w takiej biegam ale ciężko mi ja ocenić poniewaz jest to moja pierwsza...
-
- Zaprawiony W Bojach
Pabloo30 mam starsza wersje tej bielizny (scislej tylko koszulke) i jest bardzo dobra, ale jeden warunek musi byc dobrze dopasowana. Jak mi sie nieco schudlo i koszulka przestala byc tak ladnie dopasowana i lekko nazwijmy to naciagnieta to przestala sobie tak ladnie radzic z wilgocia. Nie mniej jest to produkt godny polecenia, szczegolnie ze nie rujnuje portfela. Wykonanie bardzo dobre, calkiem przyjemny material elastyczny. Nie ma tendencji o mechacenia sie nawet przy uzywaniu z ciezkim plecakiem, ale potrafi sie jakas nitka zaciagnac. Jest dwuwarstwowa ale bardzo cienka wiec nie liczmy ze nas ogrzeje zima. Nie wiem jak obecne wersje ale moja byla wykonana w Polsce.
Polecam brac mniejszy rozmiar niz z tabelki (przynajmniej jesli chodzi o koszulke). Mam jakies 104cm w klatce, moze ciut wiecej czyli raczej okolice gornej granicy rozmiaru XL i koszulka powinna byc bardziej przylegajaca, dlatego warto mierzyc
Polecam brac mniejszy rozmiar niz z tabelki (przynajmniej jesli chodzi o koszulke). Mam jakies 104cm w klatce, moze ciut wiecej czyli raczej okolice gornej granicy rozmiaru XL i koszulka powinna byc bardziej przylegajaca, dlatego warto mierzyc
-
- Zaprawiony W Bojach
Brubeck to średnia półka ale przyzwoite rzeczy produkują.Pabloo30 pisze:a ja mam pytanie do większych fachowców ode mnie odnośnie bielizny...co sądzicie o tej bieliznie : http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna ... 47828.html ?? w takiej biegam ale ciężko mi ja ocenić poniewaz jest to moja pierwsza...
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Żaden ze mnie znawca, ale zawsze mi się wydawało, że Brubeck to jedna z lepszych firm i stawiałem ją tak mniej więcej na równi z CRAFTem. Chyba, że CRAFT to też średnia firmaMar.co pisze:Brubeck to średnia półka ale przyzwoite rzeczy produkują.Pabloo30 pisze:a ja mam pytanie do większych fachowców ode mnie odnośnie bielizny...co sądzicie o tej bieliznie : http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna ... 47828.html ?? w takiej biegam ale ciężko mi ja ocenić poniewaz jest to moja pierwsza...

-
- Zaprawiony W Bojach
Mam trochę rzeczy Brubeck'a i jestem z nich zadowolony. W mojej ocenie Craft jest bardziej sztuczny w dotyku i ma mniej fajną strukturę. Ostatnio zamówiłem koszulkę, ale zwróciłem i kupiłem jednak Brubeck'a. Do tego Craft był jakieś 60% droższy więc moje oczekiwania były że będzie lepszy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bo brubeck jest jedna z lepszych firm jesli chodzi o bielizne, tyle ze jest Polski i nie ma tak uznanej marki, i nie jest tak rozreklamowany. Troche tak jak nasi producenci odziezy puchowej, ktorzy sa na swiatowym poziomie, co wiecej produkuja dla bardziej uznanych marek, ale ze sami nie maja takiego kapitalu i marketingu to i nie sa postrzegani jaki potezne firmy.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:21
Hej, jestem początkujący i może się nie znam... ale nie sądzicie że te zabawy z termoaktywną bielizną to w dużej mierze chwyt reklamowy. Ja z reguły biegam w koszulkach i bluzach technicznych, oddychajacych i jest mi w nich bardzo dobrze. Mierzyłem kiedyś te termoaktywne wynalazki i wydają mi się one mało wygodne.... cholernie opinają ciało, krępują ruchy, nie widzę siebie w tym...
Może to kwestia moich upodobań.
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Ja biegam w takiej bluzce i powiem, że jest w niej dużo cieplej niż w zwykłej koszulce technicznej. Jak założę taką koszulkę termoaktywną i do tego na wierzch bluzę do biegania to wystarczy aby mi było ciepło podczas biegu nawet gdy na dworze jest -10 stopni. Spróbuj tak z koszulką techniczną nawet z długim rękawem. Ja próbowałem i nie było mi ciepło tak jak teraz.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wydaje mi się, żeby koszulka techniczna + bluza zdały egzamin przy powiedzmy -20 stopniach. Bielizna termoaktywna ma zapewnić odpowiednią temperaturę i odprowadzać pot. A co do krępowania ruchów to kiedyś tak samo myślałem rozważając zakup leginsów. Teraz nie wyobrażam sobie biegać w normalnych spodniach :PMilanRunner pisze:Hej, jestem początkujący i może się nie znam... ale nie sądzicie że te zabawy z termoaktywną bielizną to w dużej mierze chwyt reklamowy. Ja z reguły biegam w koszulkach i bluzach technicznych, oddychajacych i jest mi w nich bardzo dobrze. Mierzyłem kiedyś te termoaktywne wynalazki i wydają mi się one mało wygodne.... cholernie opinają ciało, krępują ruchy, nie widzę siebie w tym...