Adidas Falcon elite vs Adidas Duramo

kristo79
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.57
Życiówka w maratonie: 3.05.27

Nieprzeczytany post

Witajcie,
Czy ktoś biega w wyżej wymienionych butach ?
Czy ten Falcon swoją podeszwą ( jakim spadkiem pięta palce ? ) nadaje się do bezpiecznych treningów ?

http://hurtowniasportowa.net/bieganie/o ... 61302.html

Dodam ,że ten Falcon ma bardzo fajną elastyczną i chyba mocną cholewkę, również na `zapiętku`jest elastyczny. Jest lekki.
Będę wdzięczny za jakieś odpowiedzi.
Czasem biegam po górkach..

5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
PKO
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,
jestem posiadaczem Adidasów Duramo 4 i muszę przyznać, że jak na swoją cenę są to świetne buty biegowe. Mają dwa zasadnicze plusy: brak przepakowania nie-wiadomo-jakimi technologiami (zatem i sensowną, dość dobrze wyważoną amortyzację) oraz uniwersalność. Jeśli miałbym je polecać, to przede wszystkim w związku z tą drugą kwestią: ja je kwalifikuję do pół-trailówek. Czemu? Ponieważ nie są to ciężkie, mocarne, utwardzone z wszelkich stron buty do biegania terenie, ale zapożyczają z nich kilka kwestii. Dzięki takiemu połączeniu, mogę w nich biegać i biegi górskie (bo są wystarczająco solidne), i treningi w lesie (bo błoto, piach i woda ich nie zajedzie) i - co najważniejsze - biegi/treningi miejskie, bo są wystarczająco elastyczne i lekkie (właśnie: są lekkie!) do biegania po płaskim.
Ostatecznie, dzięki tym wzmocnieniom itp. można w nich, jak sądzę, śmiało biegać w zimie (próbowałem już po śniegu i przy temperaturze na minusie, z ciepłem wewnątrz nie było problemów). Na środek lata bywają za ciepłe.
Jest kilka wad, np. deformujący się materiał wzmacniający z samego przodu (estetycznie i minimalnie użytkowo, o ile wybrałeś rozmiar "na styk" przeszkadza) czy dość nieproste w czyszczeniu, ale przy tej cenie naprawdę zadowalają.
Falconów nie znam.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
arfar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej,
przebiegłem w Duramo juz około 1500km. zaliczyłem 2 półmaratony, zawody zimowe, treningi w lasach i po ulicach. buty są super. teraz szukam nowych bo przetarła mi się podeszwa, poza tym żadnych wad (oprócz zdeformowanego noska jak u Byloma). wybierz rozmiar większe a będzie ok.
biegam, bo lubię
kondor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Duramo mają amortyzacje Adiprene na podeszwie, natomiast falcon tylko pianke EVA, więc to takie buty bardziej ogólnotreningowe niż do dłuższego wybiegania. Duramo za to mogę polecić, dobra amortyzacja, brak zbędnych bajerów no i cena też jest ok.
majk88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Również biegam w Adidad Duramo lecz w poprzednim modelu 3. Kupiłem je raptem za 129 zł. Mogę szczerze polecić , wczoraj biegałem przy minusowych temperaturach i było naprawde komfortowo. Poza tym im mniej wymyślnych systemów w podeszwie tym lepiej :taktak:
kristo79
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.57
Życiówka w maratonie: 3.05.27

Nieprzeczytany post

Wybiorę Duramo TR , na zimę ogólnie będą jak znalazł.Po mierzeniu Duramo szosowych i TR ,te drugie jak dla mnie bardziej komfortowe jeśli chodzi o amortyzację,przyczepność też będzie lepsza.

Dzięki ,przekonaliście mnie :-)

Pozdrawiam.
Czasem biegam po górkach..

5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
pawell79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też zastanawiam się nad ADIDAS DURAMO 4 TRAIL jako butami do biegania na zimę tylko zastanawiam się jak będzie się w nich biegać po asfalcie gdy nie ma śniegu i jest sucho?
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawell79 pisze:Też zastanawiam się nad ADIDAS DURAMO 4 TRAIL jako butami do biegania na zimę tylko zastanawiam się jak będzie się w nich biegać po asfalcie gdy nie ma śniegu i jest sucho?
Patrząc na bieżnik na asfalcie będzie znośnie, jedynie ścieralność podeszwy trzeba by sprawdzić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ