witam serdecznie
Jestem nowy na tym portalu.Mam problem,z ktorym nie potrafię sobie poradzić.Mam 43 lata.
Od 25 lat jestem chory na cukrzyce leczoną insuliną.Od dziecka borykam sie z nadwagą.Zaznaczam ,że moja nadwaga nie powstała,po rozpoznaniu choroby.Mam 182 cm wzrostu i ważę 94 kg.Od trzech miesięcy zacząłem dośc intemnsywnie jak na mnie ( 3x w tyg) uczęszczać do klubu fitness.Pod okiem kolegi wykonuje ćwiczenia na'maszynach" no i najwazniejsze zacząłem biegać na bieżni.Przy cukrzyce oczywiście przestrzegam diety,choć daleki jestem od liczenia sobie wymiennikow węglowodanowych.
Rano zjadam kromkę coemnego pieczywa z wędliną drobiową,twarożek naturalny z łyżkką błonnika.Na II śniadanie pół jabla,obiad to z reguly kurczak albo gotowany albo robiony w folii,warzywa,kasza albo ryz,podwieczorek do jabłko i na kolację twarożek z blonnikiem i np.kawałek łososia wędzonego.
Mimo takiej diety,ćwiczeń i biegania nie udaje mi sie schudnac ani kilograma.Biegam śr po 40min w tempie 8,5 starając się nie przekraczać tętna 160.
Poradźcie mi proszę,co mam robić,bo szlag mnie juz trafia:-)
pozdrawiam wszystkich i czekam na rady
Darek
Bieganie,odchudzanie,a cukrzyca leczona insulina
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
3 razy w tygodniu po 40 minut biegu to oczywiście coś jest ale to nie jest jakiś mega wielki wydatek energetyczny, żebyś mógł zobaczyć szybko jakieś rezultaty.
Polecam Ci, żebyś poczytał trochę historii ludzi którzy schudli, np tutaj: http://www.bieganie.pl/?cat=14
Potem pomyśl trochę a potem znowu się odezwij jakie masz wnioski.
Polecam Ci, żebyś poczytał trochę historii ludzi którzy schudli, np tutaj: http://www.bieganie.pl/?cat=14
Potem pomyśl trochę a potem znowu się odezwij jakie masz wnioski.

- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Podobno dużo ludzi leczonych insuliną ma problem z nadwagą. Być może masz zbyt duże dawki? Przy zbyt wysokim poziomie insuliny tak czy inaczej nie będziesz chudł, więc ciężko coś wyrokować przy sztucznym podawaniu hormonu.
The faster you are, the slower life goes by.