Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kojarzę, że gdzieś to w tym temacie już było, ale nie pamiętam strony.
Wiem, że otrzymam z gwarancji nowy Fr60 lub Fr70. Czy muszę ponownie kalibrować foot poda, czy tylko ustawić procenty?
Co do pytania powyżej. Czy Sporttracks obsługuje dane zrzucane z foot poda? Pytam, bo wiem, że zrzucanie treningów do Endomondo to porażka jeśli chodzi o czasy okrążeń. W specyfikacji endo wymieniają tylko modele z GPS i chyba tylko te dane po zrzuceniu są w miarę dokładne. Poza błędnymi lapami reszta danych jak czas, dystans i tempo są identyczne jak w zegarku.
Wiem, że otrzymam z gwarancji nowy Fr60 lub Fr70. Czy muszę ponownie kalibrować foot poda, czy tylko ustawić procenty?
Co do pytania powyżej. Czy Sporttracks obsługuje dane zrzucane z foot poda? Pytam, bo wiem, że zrzucanie treningów do Endomondo to porażka jeśli chodzi o czasy okrążeń. W specyfikacji endo wymieniają tylko modele z GPS i chyba tylko te dane po zrzuceniu są w miarę dokładne. Poza błędnymi lapami reszta danych jak czas, dystans i tempo są identyczne jak w zegarku.
-
- Stary Wyga
Ok, przeszukałem temat i nie ma wzmianki o moim problemie. W głowie mi coś świtało, ale znalazłem tylko pytanie o ponowną kalibrację FP po zmianie baterii. Nie ma nic o kalibrowaniu przy zmianie zegarka. Ktoś pomoże?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
1. Tak, skalibruj jeszcze raz.
2. Nie kalibruj ponownie
Właściwe zakreśl.
Czy naprawdę tak trudno przebiec odmierzony wcześniej odcinek/odcinki i sprawdzić czy wskazania się pokrywają? Jeżeli nie, skalibrować ponownie.

2. Nie kalibruj ponownie
Właściwe zakreśl.
Czy naprawdę tak trudno przebiec odmierzony wcześniej odcinek/odcinki i sprawdzić czy wskazania się pokrywają? Jeżeli nie, skalibrować ponownie.
wziąć szeroki nóż, przyłożyć go możliwie dokładnie w nacięcie i odkręcić denkothomekh pisze:2. Jak wymienić baterię w footpadzie? Trochę zniszczyłem tę dziurkę i dalej boję się próbować.

-
- Stary Wyga
Myślałem, że odpisując mi wtedy była to jednorazowa sprawa. Widzę, że jest inaczej. Nie rozumiem w czym problem. Zadałem pytanie, którego na tym forum jeszcze nikt nie zadał. Ty chyba też nie znasz odpowiedzi więc lepiej gdybyś nic nie odpisał lub dodał "może lepiej jednak skalibrować".
Zawsze uważałem, ze forum służy do wymiany poglądów i pomagania sobie. Jak będę chciał otrzymywać tego typu odpowiedzi jak ta powyżej to założę konto na "cietariposta.pl/forum".
Zawsze uważałem, ze forum służy do wymiany poglądów i pomagania sobie. Jak będę chciał otrzymywać tego typu odpowiedzi jak ta powyżej to założę konto na "cietariposta.pl/forum".
- barte
- Stary Wyga
herson ma racje, moze troche obcesowo to napisal ale nic dodac nic ujac. musisz przebiec zmierzony dystans i sprawdzic, mozna skalibrowac procentami i znowu sprawdzic, treningi podczas kalibrowania tez sa zapisywalne i zrzucalne do kompa.
dane zwiazane z kalibracja zapisywane sa w zegarku wiec jesli otrzymujesz nowy egzemplarz to musisz kalibracje powtorzyc (a jak to zrobisz, czy procentowo czy dystansowo to juz Twoj wybor).
pzdr
dane zwiazane z kalibracja zapisywane sa w zegarku wiec jesli otrzymujesz nowy egzemplarz to musisz kalibracje powtorzyc (a jak to zrobisz, czy procentowo czy dystansowo to juz Twoj wybor).
pzdr
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
- herson
- Zaprawiony W Bojach
przepraszam, ze urazilem, nie zdawalem sobie sprawy z delikatności Twojej natury
wybacz za obcesowość, ale pewne pytania wymagają podobnych odpowiedzi
apropos ciętej riposty - polecam dowcip, "wujek Stefan cięta riposta" dla tych co łapią taki żart, można się uśmiać
wybacz za obcesowość, ale pewne pytania wymagają podobnych odpowiedzi
apropos ciętej riposty - polecam dowcip, "wujek Stefan cięta riposta" dla tych co łapią taki żart, można się uśmiać

- barte
- Stary Wyga
herson, o ten dowcip Ci chodzi?
Jasiu poszedł do cyrku. W pewnej chwili na arenę wychodzi KLOWN SZYDERCA. Patrzy po widowni i pyta, które dziecko chce się zabawić. Żadne nie chce. KLOWN SZYDERCA podchodzi więc do... Jasia i pyta:
- Czy ty jestes głowa krowy?
- Nie- odpowiada Jaś
- To ty może jestes tułów krowy?
- Nie- mówi Jaś
Na to KLOWN SZYDERCA:
- To ty jestes DUPA WOŁOWA - hahahahahnhihi. Cały cyrk sie smieje. Jaś uciekł z cyrku.
Po powrocie do domu Jaś powiedział wszystko tacie. Ojciec powiedział mu żeby poszedł jutro jeszcze raz do cyrku i siadł w pierwszym rzędzie.
- Tym razem jednak pójdzie z tobą WUJEK STASZEK MISTRZ CIĘTEJ RIPOSTY - mówi tata Jasi. Jaś się zgodził.
Następnego dnia sytuacja sie powtarza. KLOWN SZYDERCA pyta Jasia:
Na co odpowiada mu WUJEK STASZEK MISTRZ CIĘTEJ RIPOSTY:
- Spier.alaj!!!
( ze strony http://miesozerca.blox.pl )

Jasiu poszedł do cyrku. W pewnej chwili na arenę wychodzi KLOWN SZYDERCA. Patrzy po widowni i pyta, które dziecko chce się zabawić. Żadne nie chce. KLOWN SZYDERCA podchodzi więc do... Jasia i pyta:
- Nie- odpowiada Jaś
- To ty może jestes tułów krowy?
- Nie- mówi Jaś
Na to KLOWN SZYDERCA:
- To ty jestes DUPA WOŁOWA - hahahahahnhihi. Cały cyrk sie smieje. Jaś uciekł z cyrku.
Po powrocie do domu Jaś powiedział wszystko tacie. Ojciec powiedział mu żeby poszedł jutro jeszcze raz do cyrku i siadł w pierwszym rzędzie.
- Tym razem jednak pójdzie z tobą WUJEK STASZEK MISTRZ CIĘTEJ RIPOSTY - mówi tata Jasi. Jaś się zgodził.
Następnego dnia sytuacja sie powtarza. KLOWN SZYDERCA pyta Jasia:
Na co odpowiada mu WUJEK STASZEK MISTRZ CIĘTEJ RIPOSTY:
- Spier.alaj!!!
( ze strony http://miesozerca.blox.pl )
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
-
- Wyga
Przy okazji - nie wiem, czy ktoś już wspominał:
można dostać foot pod Adidasa o nazwie Cell_Speed w cenie 100(b. trudno) do 150(nowe w opcji KupTeraz) pln. Jest z małym usb ant. I to wszystko działa z Garminami, więc jak ktoś kupił FR'a 60/70 (czy jakikolwiek inne urządzenie z ANT+) a zapomniał o drobnym szczególe jakim jest FP
, to łatwo i w całkiem przyzwoitej cenie może to nadrobić. Dodatkowo, ten speed_cell ma zapis 8h treningu wewnątrz urządzenia, więc jak ktoś nie weźmie zegarka na trening :D, to też nie wszystko stracone. Przez stronę micoach Adidasa będzie mógł sobie zerknąć na trening - chociaż ze zgrywaniem ze strony Adidasa gorzej, można spróbować przez stronę runningfreeonline.com (strona umożliwia ściągnięcie treningów np. z Nike) :D No i ponieważ korekta wskazań po kalibracji odbywa się w zegarku, to te "czyste" dane ze Speed Cella będą obarczone pewnie z 5% błędem.
Można sobie obejrzeć na YT jak to działa z Garminem - tzn. normalnie działa.
Może to komuś pomoże.
można dostać foot pod Adidasa o nazwie Cell_Speed w cenie 100(b. trudno) do 150(nowe w opcji KupTeraz) pln. Jest z małym usb ant. I to wszystko działa z Garminami, więc jak ktoś kupił FR'a 60/70 (czy jakikolwiek inne urządzenie z ANT+) a zapomniał o drobnym szczególe jakim jest FP

Można sobie obejrzeć na YT jak to działa z Garminem - tzn. normalnie działa.
Może to komuś pomoże.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
przydatna strona, m.in. o czym jest post powyżej
http://www.dcrainmaker.com/2011/01/garm ... g-you.html
http://www.dcrainmaker.com/2011/01/garm ... g-you.html
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
Bardzo dobry opis - bardzo mi pomógł przy zakupie jak i po.
Ale mam Problem z Foot Poodem SDM4
Jak włożyłem to na pierwszy trening działa, a na drugim treningu pokazuje mi ze jak truchtam to biegnę 1:53/km a jak sie zatrzymam to juz zadnej predkości nie pokazuje do końca treningu. Już 2 raz tak miałem a bateria w sumie ok. Jak wsadziłem jeszcze baterie prawie nowa to jak biegałem po domu z Foot Poodem to nawet zadnej prodkosci mi nie pokazało - a kiedys pokazywało ze biegne np. 15-20min/km
Co w takiej sytuacji zrobić?
Ale mam Problem z Foot Poodem SDM4
Jak włożyłem to na pierwszy trening działa, a na drugim treningu pokazuje mi ze jak truchtam to biegnę 1:53/km a jak sie zatrzymam to juz zadnej predkości nie pokazuje do końca treningu. Już 2 raz tak miałem a bateria w sumie ok. Jak wsadziłem jeszcze baterie prawie nowa to jak biegałem po domu z Foot Poodem to nawet zadnej prodkosci mi nie pokazało - a kiedys pokazywało ze biegne np. 15-20min/km
Co w takiej sytuacji zrobić?
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Mnie zdarzyły się już kilka razy prędkości 1.53/km, niezależnie od pogody i tego jak bardzo zamoczę FP. Jak będzie się powtarzało częściej, zareklamuję.
W takiej sytuacji staję, czekam chwilę aż mu przejdzie, zakładam na drugiego buta i lecę dalej. Czasami trzeba odkręcić denko baterii i zrobić mu reset.
W takiej sytuacji staję, czekam chwilę aż mu przejdzie, zakładam na drugiego buta i lecę dalej. Czasami trzeba odkręcić denko baterii i zrobić mu reset.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2012, 21:07 przez herson, łącznie zmieniany 1 raz.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
Mam także Problem z Parowaniem danych do komputera. Klucz Ant+ nie może znaleźć mojego Garmina FR60
Co zrobić ?
Co zrobić ?
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Tak nagle, czy przy pierwszym parowaniu z kompem?dezo66 pisze:Klucz Ant+ nie może znaleźć mojego Garmina FR60
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...