Komentarz do artykułu Masz astmę? - Zacznij biegać !
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To nie ja, ino matka natura
a ja wiem co z czym połączyć żeby z cherlaka zrobić kozaka! 

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
A może jest po prostu tak (żeby pogodzić obie strony), że są różne postacie astmy. Mniej i bardziej zaawansowana. I w przypadkach lżejszych bieganie pomaga w zwiększeniu komfortu życia, a w przypadkach poważniejszych nie ma o tym mowy.
Ja parę tygodni temu nabawiłem się przepukliny kręgosłupa. Bardzo upierdliwe schorzenie, ale pani doktor zaleciła mi ćwiczenia (basen) i zabiegi krioterapii. I teraz po 4 tygodniach wróciłem praktycznie do formy. Ale przy poważnej przepuklinie nie objedzie się bez operacji i żaden basen nie zdziała tu cudów.
Byc może w przypadku wyżej opisanej astmy jest podobnie.
P.S. nie jestem lekarzem, dlatego wszędzie piszę "być może"
Ja parę tygodni temu nabawiłem się przepukliny kręgosłupa. Bardzo upierdliwe schorzenie, ale pani doktor zaleciła mi ćwiczenia (basen) i zabiegi krioterapii. I teraz po 4 tygodniach wróciłem praktycznie do formy. Ale przy poważnej przepuklinie nie objedzie się bez operacji i żaden basen nie zdziała tu cudów.
Byc może w przypadku wyżej opisanej astmy jest podobnie.
P.S. nie jestem lekarzem, dlatego wszędzie piszę "być może"

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
trafiłeś w 10-kę!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.