Owocbiega - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

pmyslak
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34.50
Życiówka w maratonie: 2.50.43

Nieprzeczytany post

Serdecznie zapraszam do komentowania mojego bloga viewtopic.php?f=27&t=30918&p=480709#p480709

i zaglądanie na www.owocbiega.blogspot.com
Chcesz być najlepszy. Pokonaj najlepszego
http://www.owocbiega.blogspot.com
New Balance but biegowy
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

A dlaczego przygotowujesz sie do maratonu. Biegasz 3 lata, jesteś młody to lepiej jakbys skupił się na dyszce. Jeśli będziesz biegał maratonu to przyblokuje Ci wiekszy postęp. Biegasz połówkę w 1.16, to maraton powinieneś pobiec w 2.40. Moim zadaniem lepiej przygotowuj sie pod dychę, tutaj uzyskaj wynik w granicach 32-33 min albo lepiej potem mozesz przerzucić się na połówkę i pobiec ją w jakieś 1.10-11 a z tego maraton poniżej 2.30 a może i lepiej. Co o tym myślisz
R.S.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Co racja, to racja.

Ale nie wszystkim zależy TYLKO na progresie. :oczko:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dokładnie... trochę zależy od tego, jakie kto ma cele biegowe.

Nieraz odradzałem komuś start w maratonie- i koncentrację na krótszych dystansach, ale ... skoro Piotrek albo ktoś inny świetnie się bawi... i ma zupełnie inne priorytety :hahaha:
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za te ćwiczenia na siłowni :) Sobie teraz co nieco urozmaicę, bo się nuda zaczynała wkradać.

Pytanie mam :)
Czy do tego -> Skłony na odwróconej ławce jako moje ulubione ćwiczenie na dolną partię mięśni pleców stosujesz czasem obciążenie? (typu ciężarek do ręki)
pmyslak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na początku polecam robienie tego ćwiczenia bez ciężarków. Z czasem rozwoju mięśni można wziąć w ręce talerz od sztangi. Jest najwygodniej trzymać.

Co do przygotowań pod krótsze dystanse. Bieganie zmieniło moje zycie. Zwłaszcza marzenia o zostaniu maratończykiem.

Maraton w Paryżu do którego przygotowuje się jest jakby moim dużym celem.
Dlaczego? Ponieważ kończę studia. Jestem na etapie pisania dwóch prac magisterskich. Mam zamiar się obronić w czerwcu/ lipcu przyszłego roku. Nie wiem co będzie dalej czy będę mógł swobodnie biegać, trenować itp. Dlatego chciałbym potraktować ten maraton jako koniec pewnego etapu życia. MAm teraz jeszcze czas na 6 treningów w tygodniu, dużej objętości itp.
Nie wiem czy tak będzie kiedyś. Może będzie może nie. Dlatego celem jest teraz maraton, a potem zobaczymy jak życie się potoczy. Jedno jest pewne w 2013 roku biegnę jedynie 42 kilometry w Paryżu, a potem przez wakacje chce skupić się na przygotowaniach pod 10 kilometrów i 21 kilometrów.
Co przyniesie dalej życie? tego nie wiem. Czy praca pozwoli na trenowanie? Pewnie pozwoli ale trzeba będzie wybrać drogę najlepszą dla mnie i dla moich bliskich :)
1.16 nabiegałem w przygotowaniach do maratonu. Potem w maratonie założyłem czas 2.48 i niestety pogoda mnie zabiła :)
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wrzuciłem linka z kolegi przewodnikiem na maraton w Paryżu na nasze forum klubiwe - i zapadła decyzja, że jedziemy tam... w roku 2014. :hahaha:

Niestety w przyszłym roku - Wiedeń i Berlin już opłacone :nienie:
pmyslak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ooo miło, że kogoś zachęciłem :)) Jeśli będziecie mieli jakieś pytania to uderzaj śmiało do mnie. Może coś się zmienić :)
ODPOWIEDZ