![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
Strata 3-4 dni nie zaszkodzi,a nabierzesz "świerzości"
![oczko :oczko:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Moderator: infernal
Aleś go objechałmihumor pisze:Skąd Darku masz ten plan? Co to za trening te x400m, który biegałeś, tempo strasznie szybkie i bardzo długie przerwy - co to za trening, wydaje się z teorii, ze powinieneś to biegać nieco wolniej ale na krótszych przerwach albo to samo ale na dłuższych - chyba większy pożytek byłby z tego. Wydaje mi się ze trenujesz za mocno i to może nie być najlepsza droga, przemyśl to - wydaje się, ze tu chodzi o to by minimalnym kosztem kupować jak najwięcej, nie sztuka zostać fanatykiem treningu, to samo z tymi skipami - twoja odpowiedź, że jest ok i dobrze się czujesz jest niewystarczająca, zmęczenie i przeciążenia zbierają się w czasie, jeśli się gorzej poczujesz, stracisz siłę, złapiesz kontuzję to będzie niestety za późno. Podobnie treningi z seriami po 200m - czemu takie długie przerwy? - to rytmy czy interwały?, te serie po 2km to progi?, czemu takie długie przerwy?, przy progach przerwy powinny wynosić ok 1/5 czasu biegu - temp nie sprawdzam po tabelach - takie moje pytania i wątpliwości - nie rozumiem do końca idei, celu i wykonań.
grim80 pisze:Darek - maść na odciski, dwa dni leżenia, żeby stopa odpoczęła i będzie dobrze
Kupiłem maść, zasypkę i czekam aż spokojnie wszystko się zagoi.Krzychu M pisze:Coś wyjątkowo kontuzjogenna ta jesień.Wylecz to paskudztwo i do roboty![]()
Strata 3-4 dni nie zaszkodzi,a nabierzesz "świerzości"
Mihumor, typowy plan pod dychę który zmodyfikowałem pod swoje preferencje treningowe.mihumor pisze:Skąd Darku masz ten plan? Co to za trening te x400m, który biegałeś, tempo strasznie szybkie i bardzo długie przerwy - co to za trening, wydaje się z teorii, ze powinieneś to biegać nieco wolniej ale na krótszych przerwach albo to samo ale na dłuższych - chyba większy pożytek byłby z tego. Wydaje mi się ze trenujesz za mocno i to może nie być najlepsza droga, przemyśl to - wydaje się, ze tu chodzi o to by minimalnym kosztem kupować jak najwięcej, nie sztuka zostać fanatykiem treningu, to samo z tymi skipami - twoja odpowiedź, że jest ok i dobrze się czujesz jest niewystarczająca, zmęczenie i przeciążenia zbierają się w czasie, jeśli się gorzej poczujesz, stracisz siłę, złapiesz kontuzję to będzie niestety za późno. Podobnie treningi z seriami po 200m - czemu takie długie przerwy? - to rytmy czy interwały?, te serie po 2km to progi?, czemu takie długie przerwy?, przy progach przerwy powinny wynosić ok 1/5 czasu biegu - temp nie sprawdzam po tabelach - takie moje pytania i wątpliwości - nie rozumiem do końca idei, celu i wykonań.
Każdy patrzy przez swój pryzmat na treningi innego, takie moje zdanie.Aleś go objechał![]()
Też patrze kto mu ten plan układał.200-tki i 400-setki strasznie często biegane(nie mówiąc,że bardzo szybko).U mnie w całym planie 20 tyg są
raz 10X 400m biegane 5-10sek.szybciej niż tysiączki na 1'30" przerwy i w raz 15X200m biegane w tym samym tempie tylko z 1' przerwszy.
A te serie 2km to długie interwały,też takie biegałem przed maratonem i wg.planu przerwy były nawet do 5 minut,czyli do pełnego wypoczynku.
Nie mniej z Mihumorem się zgadzam,że trenujesz na baaardzo wysokich obrotach,interwały 200 czy 400m to trening na b.wysokim zakwaszeniu i regeneracja po nim jest długa.Zdrówka
heh dlatego ja np. wole biegac bez planu i jakis tam specjalnych treningów bo poprostu tego ni w ząb nie kumammihumor pisze:Skąd Darku masz ten plan? Co to za trening te x400m, który biegałeś, tempo strasznie szybkie i bardzo długie przerwy - co to za trening, wydaje się z teorii, ze powinieneś to biegać nieco wolniej ale na krótszych przerwach albo to samo ale na dłuższych - chyba większy pożytek byłby z tego. Wydaje mi się ze trenujesz za mocno i to może nie być najlepsza droga, przemyśl to - wydaje się, ze tu chodzi o to by minimalnym kosztem kupować jak najwięcej, nie sztuka zostać fanatykiem treningu, to samo z tymi skipami - twoja odpowiedź, że jest ok i dobrze się czujesz jest niewystarczająca, zmęczenie i przeciążenia zbierają się w czasie, jeśli się gorzej poczujesz, stracisz siłę, złapiesz kontuzję to będzie niestety za późno. Podobnie treningi z seriami po 200m - czemu takie długie przerwy? - to rytmy czy interwały?, te serie po 2km to progi?, czemu takie długie przerwy?, przy progach przerwy powinny wynosić ok 1/5 czasu biegu - temp nie sprawdzam po tabelach - takie moje pytania i wątpliwości - nie rozumiem do końca idei, celu i wykonań.
To skrajne przypadki, które nam nie grożą, bo żaden z nas nie będzie prawdopodobnie szedł idealną i najlepsza drogą ani tez uprawiał totalny dodupizm. Jak pisałem - nie piję do Ciebie, zadałem pytania, udzieliłeś odpowiedzi - jest ok - można i tak i pewnie to przyniesie fajny efekt czego życzę, te reguły ścisłe i systemy różniste to jakieś tam wytyczne a nie "zakon jedynej drogi". Te przerwy długie na mocnych tempach mnie zdziwiły ale wytłumaczyłeś i rozumiem. Jedno jest pewne - na Sylwestrowym powiedzenie, że twoje plecy będę oglądał jest w zasadzie zgodne z prawdą - dodam tylko, że prawdopodobnie tylko przez krótką chwilęDarekbe022 pisze: A czy wybrałem łopatę czy bierki przekonam się podczas zawodów.
Każdy lubi słyszeć pod swoim adresem same najlepsze słowa.mihumor pisze:To skrajne przypadki, które nam nie grożą, bo żaden z nas nie będzie prawdopodobnie szedł idealną i najlepsza drogą ani tez uprawiał totalny dodupizm. Jak pisałem - nie piję do Ciebie, zadałem pytania, udzieliłeś odpowiedzi - jest ok - można i tak i pewnie to przyniesie fajny efekt czego życzę, te reguły ścisłe i systemy różniste to jakieś tam wytyczne a nie "zakon jedynej drogi". Te przerwy długie na mocnych tempach mnie zdziwiły ale wytłumaczyłeś i rozumiem. Jedno jest pewne - na Sylwestrowym powiedzenie, że twoje plecy będę oglądał jest w zasadzie zgodne z prawdą - dodam tylko, że prawdopodobnie tylko przez krótką chwilęDarekbe022 pisze: A czy wybrałem łopatę czy bierki przekonam się podczas zawodów.Na ile będziesz chciał tam pobiec? - ja bym chciał coś poniżej 40.30 , co lepiej to przyjmę z pokorą
Przebierasz się jakoś czy na full sportowo, ja pewnie coś dla jaj przywdzieje co ruchów nie krępuje,