Endomondo - opinie

Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

grim80 pisze: Zobacz sobie:
http://runkeeper.com/user/grim80/activity/132044071
W wersji darmowej jest na przykład trener interwałów. Ustawiasz sobie przedziały albo czasu, albo dystansu, rozgrzewkę, schłodzenie, potem wszystko masz fajnie w wynikach treningu pokazane. No i, jak tu pisałem już chyba, RK dużo wiarygodniej łapie wysokość npm.
Potwierdzam to co Piechu napisał, jest przekłamanie :) a o wysokości to masz rację, mają lepszą bazę.
AvantaR pisze:Ja podziękuję. Kupiłem dawnoo temu SportsTrackLive za 10 dolców, bo tylko on mi dobrze działał jeszcze na Androidzie 1.5. Jest tam znacznie więcej statystyk, wszystkie są darmowe, nie ma wersji premium. Pora chyba wrócić do starej aplikacji, która zmieniłem chyba tylko dlatego, że więcej znajomków używa Endomondo ...
I to jest chyba jedyna słuszna decyzja kolego AvantaR.
Koszt 7,70 zł za wersję PRO - tylko do 19 listopada - czyli do dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 13:58 przez moonfall84, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:Kupiłem aplikację premium i nadal nie ma nawet stref tętna do ustawienia.
Po cholerę mi strefy tętna po treningu? Przecież to jest ważne w trakcie...Ciekawe czy w ogóle zrobią aktualizację aplikacji.
Bo sobie nie wyobrażam kupić premium www i po treningu sprawdzać w której strefie biegłem...
W ogóle ciekawe na jakiej podstawie strefy wylicza :) Bo jeśli ze wzoru to ani mi się śni kupowanie premki, aby zobaczyć błędne dane.
Rozumiem, że zapłaciłeś im przynajmniej te 3 dolce ;)?..Myślę, że zrobią upgrade apki (oby za free). Ciekawe tylko, czy - bo strefy pewnie będę edytowalne - będzie sygnalizacja przekroczenia strefy, bo to jest chyba najistotniejsze..Tak, jak piszesz, analizowanie "historyczne" stref byłoby zwykła statystyką, a chodzi o parametr przydatny w trakcie treningu.
Co do wyliczeń, to nie widzę innej możliwości, jak tylko ich algorytm, czyli pewnie zaadoptowana na ich potrzeby jedna z reguł na obliczanie HRmax..No chyba, że po odpaleniu po upgrade'dzie apki usłyszysz miły głos, który przeprowadzi Cię przez próbę wysiłkową :hejhej: :hejhej:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze: Rozumiem, że zapłaciłeś im przynajmniej te 3 dolce ;)?..Myślę, że zrobią upgrade apki (oby za free). Ciekawe tylko, czy - bo strefy pewnie będę edytowalne - będzie sygnalizacja przekroczenia strefy, bo to jest chyba najistotniejsze..Tak, jak piszesz, analizowanie "historyczne" stref byłoby zwykła statystyką, a chodzi o parametr przydatny w trakcie treningu.
Co do wyliczeń, to nie widzę innej możliwości, jak tylko ich algorytm, czyli pewnie zaadoptowana na ich potrzeby jedna z reguł na obliczanie HRmax..No chyba, że po odpaleniu po upgrade'dzie apki usłyszysz miły głos, który przeprowadzi Cię przez próbę wysiłkową :hejhej: :hejhej:
Zakupiłem bo szanuję czyjąś pracę i jeśli coś mi się podoba, to uważam że twórcy należy się zapłata.
Akurat płaciłem normalną stawkę :) heh no trudno się mówi.

Jak będzie ze wzoru to o kant dupy rozbić takie strefy tętna :)
I powinno to być w aplikacji.
Pierdzielę - kupuję sportstrackerlive pro - 7,70 mnie nie zbawi.
Dwa piwa mniej (i tak piję rzadko).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strefy tętna można sobie ustawić na www wraz z tętnem spoczynkowym i hrmax czyli mamy też dostępne przy okazji HRr w swoim profilu w zakładce Settings/Heart Rate
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:Zakupiłem bo szanuję czyjąś pracę i jeśli coś mi się podoba, to uważam że twórcy należy się zapłata.
Akurat płaciłem normalną stawkę :) heh no trudno się mówi
Dla mnie to oczywiste i tu się zgadzam, absolutnie nie ironizowałem. Problem w tym tylko, co dostajesz za to, bo skoro nadal nie możesz wyedytować stref, to coś nie tak..A może na bazie wagi, wieku i ich wzoru, policzyło Ci bez dyskutowania, czy dobrze, czy źle..Co do przejścia na ST, czy RK, to jakoś mi się nie uśmiecha, lubię endo, przyzwyczaiłem się, kurcze - pewnie póki co pozostanę na tym, co mi oferują na stronie bez płacenia..
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:strefy tętna można sobie ustawić na www wraz z tętnem spoczynkowym i hrmax czyli mamy też dostępne przy okazji HRr w swoim profilu w zakładce Settings/Heart Rate
No to teraz tylko apka powinna sygnalizować przekroczenie danej strefy..
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:strefy tętna można sobie ustawić na www wraz z tętnem spoczynkowym i hrmax czyli mamy też dostępne przy okazji HRr w swoim profilu w zakładce Settings/Heart Rate
Tylko po co to ustawiać, skoro:
1. Aplikacja nam o tym nie wspomni
2. Nie będziesz miał do tego dostępu bez premium

:)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest na pewno funkcjonalność, której w endo brakowało. Ja się pewnie z endo nie rozstanę dla jednej rzeczy - rekordów. Pomimo, iż Garmin Connect bardziej mi się podoba to jednak tam opcja rekordów jest zupełnie inaczej rozwiązana i przez to jak dla mnie mniej funkcjonalna.
moonfall84 pisze:
Tylko po co to ustawiać, skoro:
1. Aplikacja nam o tym nie wspomni
2. Nie będziesz miał do tego dostępu bez premium

:)
A skąd wiadomo, że nie wspomni? Jest jakieś info na ten temat? Jeśli takiej informacji nie ma to poczekajcie do aktualizacji samej aplikacji. To po pierwsze. A po drugie, jesli komuś będzie na tym zależało to wykupi sobie dostęp premium i tyle :) Nie ma co rozdzierać szat bo przecież cały czas bylismy tego pozbawieni a to, że teraz mamy możliwość skorzystania z tego dobrodziejstwa za opłatą to już inna para kaloszy. Chcesz - kupujesz. Nie chcesz - olewasz endo i przenosisz się gdzie indziej :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moonfall84 - nich przedłużą promocję o kilka dni i myślę, że wielu nowych użytkowników złapią :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Dla mnie strefy tętna to póki co sprawa drugorzędna. Mój pulsometr i tak z BT nie działa, pozostaje mi jego używanie z zegarkiem. A ten pika, jak wychodzę poza strefę - i to jest najważniejsze, a nie ładny czerwony kolor na wykresie :)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: A po drugie, jesli komuś będzie na tym zależało to wykupi sobie dostęp premium i tyle :) Nie ma co rozdzierać szat bo przecież cały czas bylismy tego pozbawieni a to, że teraz mamy możliwość skorzystania z tego dobrodziejstwa za opłatą to już inna para kaloszy. Chcesz - kupujesz. Nie chcesz - olewasz endo i przenosisz się gdzie indziej :)
No i właśnie tutaj pies pogrzebany - skoro to było do tej pory za free, to powinno zostać, bo tak nie powinni działać.
Skoro nie było stref tętna i je dodali (i o ile dodadzą na apkę) to za to niech sobie kasują.

Ale nie za dostęp do analizy rekordów, tempa itp. - to tak jakby mi tę funkcjonalność po prostu zabrali :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Ale nie za dostęp do analizy rekordów, tempa itp. - to tak jakby mi tę funkcjonalność po prostu zabrali :)
I tutaj się zgadzamy :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Tyle, że o tym to Robert pisał , nie ja - ale też się z nim w sumie zgadzam :)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odpowiedź z Endomondo na zadane pytanie odnośnie stref tętna w aplikacji:
Endomondo pisze:Hi Robert, thanks for the feedback. HR zones is comming on the phone as well [...]
Zapytałem czy jest jakaś planowa data premiery - jak odpowiedzą to dam znać.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:No i właśnie tutaj pies pogrzebany - skoro to było do tej pory za free, to powinno zostać, bo tak nie powinni działać.
Skoro nie było stref tętna i je dodali (i o ile dodadzą na apkę) to za to niech sobie kasują.

Ale nie za dostęp do analizy rekordów, tempa itp. - to tak jakby mi tę funkcjonalność po prostu zabrali :)
Swoją opinię powinieneś wyrazić na ich blogu http://blog.endomondo.com/ - może jak będzie trochę takich głosów, to jeszcze to przemyślą i coś zmienią.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ