Endomondo - opinie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
hmm sam nie wiem.... jak mozesz to podaj mi linka do wersji pro ale na symbiana ja mam telefon n97...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli nie chcesz płacić za wersje pro, sprawdź czy masz na symbiana program Runkeeper. Jest darmowy (android) a oferuje to co endomondo w wersji pro.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Na Symbiana masz Sports Tracker. Za darmo.
A tak w ogóle, to masz zamiar biegać/biegasz w okresie jesienno-zimowym, więc wydałeś trochę kasy na ciuchy, a szkoda Ci 5$ na wersję PRO? Czy ciuchy też "pożyczyłeś"?
A tak w ogóle, to masz zamiar biegać/biegasz w okresie jesienno-zimowym, więc wydałeś trochę kasy na ciuchy, a szkoda Ci 5$ na wersję PRO? Czy ciuchy też "pożyczyłeś"?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Ja osobiście żadnej nokii bym już nie kupił.peter770 pisze:Witam.Czy ktoś z was biega z telefonem Nokia 6210 Navigator ? Jak się spisuje GPS w tej komórce, czy warto go kupić?
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
Ja biegam z Nokią 500. Jest to jeden z ostatnich modeli Nokii na Symbianie. Słyszałem, że moduły GPS w Nokiach mają dobrą opinię, lepszą od Samsungów. Do trackowania GPS używam mojej aplikacji RunCalc, która powinna się dobrze sprawdzić na Nokii 6210 Navigator.peter770 pisze:Witam.Czy ktoś z was biega z telefonem Nokia 6210 Navigator ? Jak się spisuje GPS w tej komórce, czy warto go kupić?
-
- Wyga
Dać można i 5$ ale Endo jest na dobrą sprawę mało konfigurowalne. Ustaw mu np., żeby co 500m czy 1min. podawał ci statystyki. Nie da się (można sobie klikać w słuchawkę - jeśli ktoś biega z beznadziejnym zestawem firmowym) - mimo, że ludzie na ich forum piszą czego chcą, to producent odwleka wszystko w terminie (tak, tak, będzie, zajmiemy się tym... i mija rok), mimo, że na logikę, to jest pierdoła, którą konkurencja ma. Jeśli ktoś po prostu chce płacić 5$ za coś co konkurencja ma za free (np. interwały), to trochę jakby kupić kurtkę z zamkniętą na kluczyk kieszonką a za jedyne 5$ producent Ci ją otworzy - mimo, że konkurencja robi normalne kieszenie... nijak się to ma do pożyczonych ciuchów. Runkeeper w opcji free nie ma np. live trackingu. Używam więc równocześnie Endo i Runkeepera... Endo loguje trasę na żywo (żona spokojna - nie dzwoni), a RK mówi co i jak. Tak też można. A jak wyjdzie jeszcze lepszy program to po prostu będę go używał bez sentymentu do tych 5$.pehop pisze:Na Symbiana masz Sports Tracker. Za darmo.
PS. Na Nokię nie ma Endomondo w wersji PRO. Jest starsza wersja która działa poprawnie - ale w stosunku do aktualnej wersji free jest zdeczko zubożona.
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj nastąpiła aktualizacja strony, i część danych dostępna jest tylko dla użytkowników, którzy kupią premium! (np. strefy tętna, historia rekordów życiowych itp.)/
Kupiłem aplikację premium i nadal nie ma nawet stref tętna do ustawienia.
Po cholerę mi strefy tętna po treningu? Przecież to jest ważne w trakcie...
Ciekawe czy w ogóle zrobią aktualizację aplikacji.
Bo sobie nie wyobrażam kupić premium www i po treningu sprawdzać w której strefie biegłem...
W ogóle ciekawe na jakiej podstawie strefy wylicza
Bo jeśli ze wzoru to ani mi się śni kupowanie premki, aby zobaczyć błędne dane.
Kupiłem aplikację premium i nadal nie ma nawet stref tętna do ustawienia.
Po cholerę mi strefy tętna po treningu? Przecież to jest ważne w trakcie...
Ciekawe czy w ogóle zrobią aktualizację aplikacji.
Bo sobie nie wyobrażam kupić premium www i po treningu sprawdzać w której strefie biegłem...
W ogóle ciekawe na jakiej podstawie strefy wylicza

- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Już się dostałem:
Koszt premium:

EDIT:

Koszt premium:

EDIT:

Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 12:37 przez moonfall84, łącznie zmieniany 1 raz.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Przegięli trochę. Ze statystyk tygodniowych/miesięcznych do obejrzenia za free zostało tylko czas, dystans, kalorie...
Robert, mówię Ci, czas się na RunKeeper przesiadać.
Zobacz sobie:
http://runkeeper.com/user/grim80/activity/132044071
W wersji darmowej jest na przykład trener interwałów. Ustawiasz sobie przedziały albo czasu, albo dystansu, rozgrzewkę, schłodzenie, potem wszystko masz fajnie w wynikach treningu pokazane. No i, jak tu pisałem już chyba, RK dużo wiarygodniej łapie wysokość npm.
Endo i tak będę używał, jako miejsce, gdzie mam najwięcej biegowych znajomych i wrzucam treningi gpx, ale ich dzisiejszy ruch na dobre odrzucił mnie od ich apki (i, broń Boże, myśli o premium).
Robert, mówię Ci, czas się na RunKeeper przesiadać.
Zobacz sobie:
http://runkeeper.com/user/grim80/activity/132044071
W wersji darmowej jest na przykład trener interwałów. Ustawiasz sobie przedziały albo czasu, albo dystansu, rozgrzewkę, schłodzenie, potem wszystko masz fajnie w wynikach treningu pokazane. No i, jak tu pisałem już chyba, RK dużo wiarygodniej łapie wysokość npm.
Endo i tak będę używał, jako miejsce, gdzie mam najwięcej biegowych znajomych i wrzucam treningi gpx, ale ich dzisiejszy ruch na dobre odrzucił mnie od ich apki (i, broń Boże, myśli o premium).
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Co do Runkeepera to zacna apka zadzam się ale ja od czasu przesiadki z telefonu na 310XT porzuciłem RK
NIe wiem dlaczego ale po eksporcie treningu na Garmin Connect, Ednomondo, Run-log, Runtastic i Runkeepera tylko runkeeper zaniża dystans, zawyża zużecie kalorii i pokazuję inne czasy, generalnie odstaje od pozostałych serwisów jeśli chodzi o wiarygodność danych. Wszystkie pozostałe pokazują to samo a RK coś pierdzieli. Zatem rozstałem się z RK.

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Faktycznie, kiedyś wrzucałem w drugą stronę, to jest z Endo do RK, i tam coś nie halo było.
Ale swój własny GPX RunKeeper obrabia dobrze, jakiś czas miałem tak, że używałem GeoContext portalu, żeby potwierdzić sobie, czy dystans się zgadza, i zawsze było ok.
Ale swój własny GPX RunKeeper obrabia dobrze, jakiś czas miałem tak, że używałem GeoContext portalu, żeby potwierdzić sobie, czy dystans się zgadza, i zawsze było ok.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
No to pięknie..Stara zasada głosi, że żeby coś spieprzyć, wystarczy to, co dobre, zrobić lepiej...Komercjalizacja, a właściwie pazerność nie zna granic..Choć z drugiej strony zastanawiam się, czy to aby wszystko nie jest celowe - taka marchewka najpierw, by przyciągnąć i przyzwyczaić, a potem sru po kieszeni: chcesz mieć, to płać..Troszkę to jak z rozbrajającym komunikatem w słuchawce: nie chcesz być nagrywany, rozłącz się (inaczej: albo Cie nagramy, albo pocałuj nas w d***, nic nie załatwisz...ale wybór jest)...Ja rozumiem, że trzeba płacić za nowe funkcjonalności, jest to w końcu praca informatyków, grafików etc., ale stare powinni pozostawić w spokoju.....Gorzkie pozostaje to, że swoimi postulatami i uwagami sami userzy wytyczyli im drogę do sukcesu
....
Ja mam apkę w wersji Pro, płaciłem za nią niewiele, ale jednorazowo..Teraz strona robi się płatna, nie jednorazowo, a cyklicznie..20USD rocznie...Z drugiej strony nie jest to powalająco drogo, choć niesmak jest..Rynek powinien to regulować, a dokładnie inni dostawcy aplikacji powinni dostarczyć to samo za free, a wtedy endo obudzi się z ręką w nocniku..

Ja mam apkę w wersji Pro, płaciłem za nią niewiele, ale jednorazowo..Teraz strona robi się płatna, nie jednorazowo, a cyklicznie..20USD rocznie...Z drugiej strony nie jest to powalająco drogo, choć niesmak jest..Rynek powinien to regulować, a dokładnie inni dostawcy aplikacji powinni dostarczyć to samo za free, a wtedy endo obudzi się z ręką w nocniku..
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- AvantaR
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Ja podziękuję. Kupiłem dawnoo temu SportsTrackLive za 10 dolców, bo tylko on mi dobrze działał jeszcze na Androidzie 1.5. Jest tam znacznie więcej statystyk, wszystkie są darmowe, nie ma wersji premium. Pora chyba wrócić do starej aplikacji, która zmieniłem chyba tylko dlatego, że więcej znajomków używa Endomondo ...
Przegięli pałę tym razem. Niech płatne statystyki zrobią dla ludzi używających bezpłatnej aplikacji mobilnej. Troszkę się czuję oszukany muszę przyznać ... Nie chodzi tu już o kasę, ale o jakieś zasady i dobry smak.
Przegięli pałę tym razem. Niech płatne statystyki zrobią dla ludzi używających bezpłatnej aplikacji mobilnej. Troszkę się czuję oszukany muszę przyznać ... Nie chodzi tu już o kasę, ale o jakieś zasady i dobry smak.