Rękawiczki dla biegaczki

Dota de Guapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rękawiczki dla biegaczki

Bardzo marznę w ręce. Nie lubię też mieć takich czerwonych, chropowatych. Dlatego nawet jesienią i wczesną wiosną biegam w rękawiczkach. Mam teraz trzy pary. Każda na inną „okazję”. Oto subiektywny przegląd:

Zacznę od najlżejszych to szaro błękitne cienkie rękawiczki NIKE. Nadają się na starty, są bardzo fajne. Izolują od zimna ale nie grzeją rąk. Z myślą o biegaczkach, które nie noszą chusteczki mają frotowy kciuk. Posiadają też dwie kieszonki na klucz – nigdy tam nic nie chowałam bo kluczyk do auta tam się nie zmieści a ten do domu też nie. Biegam w nich już drugi sezon i są dalej w dobrym stanie.

Teraz polarkowe NEW BALANCE. Ciepłe ale przemakające. To ich drugi sezon biegowy i wymagają naprawy – zszycia. Rozwaliłam je sobie na szwie gdy próbowałam się złapać czegoś na oblodzonym szlaku w Pieninach. Też mają kieszonkę na kluczyk. Co okazało się bardzo przydatne wewnętrzna strona rękawiczki jest tak wykończona, że rękawiczki się nie ślizgają – można się przytrzymać oblodzonej poręczy na szlaku itp. Palec wskazujący lewej i prawej ręki ma specjalne wykończenie tak by ci, którzy biegają z jakimś dotykowym sprzętem mogli bez problemu go nacisnąć.

Najcieplejsze i najbardziej odblaskowe THE NORHT FACE. Wydają się cienkie ale są bardzo ciepłe. Teraz jesienią jest w mi w nich za ciepło. Co znaczy, że na zimę będą idealne. Lewa ma kieszonkę na klucz, obydwie mają podobnie jak NEW BALANCE specjalnie wykończone palce wskazujące. Można je razem szczepić – nie gubią się w szufladzie. Są nie przemakalne, oddychające i zdecydowanie zimowe.

zdjęcia na blogu:)
http://oneginetatopa.blogspot.com/2012/ ... aczki.html

a ktos ma jakies do polecenia???
PKO
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Sportowiec_78 wypadałoby już przestać z reklamą tego sklepu w każdym temacie
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Do temperatury w okolicach 0 stopni praktycznie nie używam rękawiczek, ewentualnie zakładam jakieś cienkie rękawiczki na pierwsze 10 minut biegu. Później jest już za ciepło i pocą mi się dłonie. Kiedy temperatura spada poniżej zera biegam też w cienkich, ale lepiej izolujących rękawiczkach Outdoor Revolution.
rufuz

Nieprzeczytany post

A ja kupilem najtansze rekawiczki w Lidlu i sprawdzaja sie znakomicie. Pierwsza pare kupilem chyba ze cztery lata temu i korzystam z nich do dzis. Druga pare kupilem jakies dwa tygodnie temu i tez sa ok. Maja kieszonke na klucz, sprawdzaja sie dosc dobrze na deszczach itp
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Ja biegam w B'Twin, czy coś takiego, z Decathlonu. Wersja damska, o ile wiem, również jest. Przy ujemnych tempreaturach w ręce wciąż ciepło.
hubik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:12

Nieprzeczytany post

Ja też biegam w tych z Decathlonu. Ale po miesiącu lekko puściła nitka na jednym palcu. Gdyby nie to byłbym bardzo zadowolony.
d16a6
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłem najtańsze za 9.99 z Deca i sa ok - akurat na zimowe bieganie. Fajnie zimą wygląda jak przechodząca przez nie wilgoć zamarza w formie szronu na powierzchni materiału
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Te z Dec'a maja niestety tendencję do prucia w palcach, pierwsza parę wymieniałem, drugą oglądałem uważnie, zanim wziąłem. Ktoś im to kiepsko szyje, trzeba kupować i macać, jak się mają w szwach. Same rękawiczki są ok, maja odblaskowe wstawki, nic mi więcej nie potrzeba na jesienno-zimowe chłody.

Jeśli jest baaardzo zimno, używam rękawiczek w których latam, a które kiedyś przypadkowo kupiłem z przeceny w sklepie "outdoorowym" - są z polarteca, z windbloc'iem, firmowane przez Fjorda Nansena, leciutkie, niegrube, nieprzewiewne polarówki podobne wyglądem do tych z aktualnej aukcji: http://allegro.pl/rekawiczki-kanfor-ari ... 03525.html
Dłonie w rękawiczkach dość szybko się rozgrzewają, nawet gdy jest spory minus. Gorzej, jak wieje, wówczas dobrze mieć rękawiczki właśnie z windstoperem.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ