Rok 2022 - GRAVEL!!!

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

41:30 zlamalem juz kilka razy, nawet na treningu wiec to juz dla mnie nie jest cel. Aby sie rozwijac trzeba stawiac coraz to ambitniejsze cele. A co do reszty to mam 23 lata, 1,93 cm i 75 kg. A czy to ma wplyw na wynik? Chyba nie wiekszy niz na trening.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Żeby osiągnąć efekt superkomensacji ten trening był zrobiony chyba ciut za późno....ale z drugiej strony jesteś młody, masz juz troche stażu, Twoja regeneracja pewnie przebiega trochę szybciej niż u starszych...sam tez wiesz najlepiej ile szybciej jesteś w stanie biegać w zawodach w stosunku do treningu...jako ciekawostke Ci podam ze jak sam łamałem 40 minut na 10km to na treningu nie byłem w stanie przebiec dychy nawet w 43 minuty :hej:

Przestań kombinować i się tym martwić....odpoczywaj, lekki rozruch jeszcze i pójdzie jak z płatka....jak masz głowę do biegania to nabiegasz pewnie blizej 38minut niż 40 :oczko:

trzymam kciuki, powodzenia :)

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ten dzisiejszy trening był niepotrzebny. Wtorek powinien być ostatnim dniem z takim mocnym bieganiem. Reszta to wolne 30-40min z przebieżkami i rozciąganiem. Trzymam kciuki za regenerację po dzisiejszym katowaniu.
Jak coś będę czekał na Ciebie na mecie :lalala:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

teraz tylko regeneracja i lajkowe treningi. Już się nie katuj bo przekombinujesz .
Będzie dobrze. Jest gaz!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

To dowaliłeś :hahaha:
40 minut złamiesz spokojnie, skoro takie prędkości osiągasz na treningu.
Ustaw się blisko startu i nie licz na to, że wolniejsi biegacze będą stawać bliżej końca. Nie będą :hahaha: Trzymam kciuki za jak najlepszą życiówkę!

PS.
A tak w ogóle to skąd wytrzasnąłeś taki trening? Bo chyba przy takim tempie "przerw" to mija się on z celem, jaki mają interwały...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@mar_jas co do efektu superkompensacji to wierzę, że to był właściwy moment. Chciałem zrobić i III zakres i Interwały, dlatego postawiłem na III zakres we wtorek i dzisiaj na interwały. Pomiędzy robiąc tylko I zakres i kilka przebieżek. Czy to było słuszne? Zobaczymy w niedzielę. Jeżeli osiągnę cel to super, jeżeli nie.... cóż człowiek uczy się właśnie na błędach. Jak wszystko wychodzi to żadna praktycznie to nauka :)

@thomekh mam nadzieję, że nie zdążysz jeszcze zdjąć chipa z nogi ;)

Pewnie, że nie zamierzam się katować. Mało tego - zgrały mi się tak wszystkie zajęcia, że do poniedziałku mam już wolne. Więc zamierzam cały ten czas poświęcić tylko i wyłącznie na odpoczynek :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szymon_szym pisze:A tak w ogóle to skąd wytrzasnąłeś taki trening? Bo chyba przy takim tempie "przerw" to mija się on z celem, jaki mają interwały...
Szczerze? Mój własny wymysł. Aczkolwiek dzisiaj doszedłem u Danielsa do tabeli z tempami treningowymi i 1km Interwał powinienem robić właśnie po 3:48, a odpoczynek wziąłem sobie 4:20 planowo bo około tego robiłem II zakres. Uznałem, że jak będę zwalniał bardziej to później będzie ciężej wskoczyć na ten czas 3:48 :) Tak jak mówię to tylko i wyłącznie mój wymysł i jest duże prawdopodobieństwo, że źle postępuję. Ale to mój pierwszy sezon - uczę się :)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Raczej bez względu na efekt to był zły pomysł, nawet jak osiągniesz cel to i tak tego nie zweryfikujesz bo nie biegając tego treningu wcale prawdopodobnie osiągnąłbyś lepszy wynik niż pobiegniesz. Takie jest moje zdanie. Niemniej życzę powodzenia i jeśli takie coś pobiegłeś na treningu bez problemu to pomyśl na co Cię stać na zawodach - w ile celujesz? Jakaś taktyka?
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tutaj jeszcze małe podsumowanie ostatnich dni:

http://biegaczzpolnocy.blogspot.com/
mihumor pisze:Raczej bez względu na efekt to był zły pomysł, nawet jak osiągniesz cel to i tak tego nie zweryfikujesz bo nie biegając tego treningu wcale prawdopodobnie osiągnąłbyś lepszy wynik niż pobiegniesz. Takie jest moje zdanie. Niemniej życzę powodzenia i jeśli takie coś pobiegłeś na treningu bez problemu to pomyśl na co Cię stać na zawodach - w ile celujesz? Jakaś taktyka?
Celuję w 39:59. Planuję zacząć od 4:00 i tak zrobić pierwsze okrążenie. Wtedy już będę wiedział:
Po 1. czy utrzymam to tempo
Po 2. czy jest szansa urwać kilka sekund i przyspieszyć o sekundę czy 2 na kilometrze
emilr10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:30
Życiówka w maratonie: 03:05:09

Nieprzeczytany post

Maly89 życzę Ci powodzenia i połamania 40min,choc wydaję mi się że to tylko formalnośc.Przeczytałem twojego bloga i jestem pod wrażeniem Twojej metamorfozy,dałeś czadu i tak trzymaj.Jesteś wyśmienitym przykładem ze jak się chce to można.Pozdrawiam.
Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mały89 startujesz w Gdyni :usmiech: ?
Też gratuluje samozaparcia :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze:Mały89 startujesz w Gdyni :usmiech: ?
Yhy :taktak:
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też przyjeżdżam i także planuje zacząć od 4:00/km i poza tym jestem praktycznie tego samego wzrostu co Ty :hej:
Pewnie będziemy biegli w jednej grupie :usmiech:
A tak na marginesie. Z tego co wiem to w Gdyni startuje zawsze mnóstwo ludzi i jest dość wąsko. Ile minut przed startem trzeba się ustawić, żeby mieć jako takie miejsce z przodu i nie musieć się przedzierać?
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiem Ci tak - w Gdyni jeszcze tyle osób nie startowało, ale ciasno jest faktycznie. Co do tego na ile przed startem trzeba się ustawić to szczerze powiem, że nie wiem, ale myślę, że około 10 minut powinno być ok. Tak przynajmniej planuję. Powodzenia!
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Gdybym ja był w stanie pobiec tak na treningu to byłbym absolutnie pewien tych 40min na dychę.
Tak że powodzenia, tylko już nie biegaj tak mocno ;).
The faster you are, the slower life goes by.
ODPOWIEDZ