Głogów
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć. Mam zamiar zacząć biegać z treningiem 6 tygodniowym. Czy jest ktoś z Głogowa kto chce się przyłączyć. W Głogowie nie mieszkam, ale pracuje....i tutaj chcę biegać po pracy. Wydaje mi się, że dobra byłaby jakaś bieżnia, ale niestety nie znam Głogowa. Czy w ogóle warto zaczynać teraz - we wrześniu, gdzie zaraz będzie zimno? Sama nie wiem, ale muszę w końcu zacząć bo tyłek rośnie...i rośnie.
-
- Rozgrzewający Się
Oj szkoda,że nie ma już nikogo z Głogowa, kto chciałby zacząć ze mną biegać.
A może chociaż miejsce podpowiecie. Tylko nie jakieś parki....bo się boję. Takie miejsce, żebym mogła biegać sama. No i najlepiej, gdyby było oświetlone.....bo to zaraz szybko ciemno będzie się robiło. Może jakiś stadion?
Od wtorku zaczynam. Może jednak ktoś się przyłączy?
A może chociaż miejsce podpowiecie. Tylko nie jakieś parki....bo się boję. Takie miejsce, żebym mogła biegać sama. No i najlepiej, gdyby było oświetlone.....bo to zaraz szybko ciemno będzie się robiło. Może jakiś stadion?
Od wtorku zaczynam. Może jednak ktoś się przyłączy?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
http://www.glogow-info.pl/index.php?opt ... 4&Itemid=2
sprawdź czy akcja jest nadal kontynuowana i skorzystaj
i oczywiście w Głogowie działa BBL przy jakimś gimnazjum - jest tam bieżnia
sprawdź czy akcja jest nadal kontynuowana i skorzystaj
i oczywiście w Głogowie działa BBL przy jakimś gimnazjum - jest tam bieżnia
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:49:42
- Kontakt:
Witam po dłuższej przerwie. Troszkę mi się chorowało ale nie ma tego złego ...
Co do BBL w Głogowie, to nie wiem, czy nadal ktoś tam na to przychodzi. Ja sam z kolegą od samego początku uczęszczałem na te zajęcia ale potem już praktycznie nikt nie przychodził i też sobie odpuściłem
Teraz niestety wyprowadziłem się na obrzeża Głogowa i nie po drodze mi na bieżnie. Wokół Głogowa jest też dużo fajnych ścieżek, gdzie można pobiegać. Co prawda jest coraz zimniej i ciemniej ale jak jest możliwość biegania z kimś, to zawsze raźniej
Jusi, a koło Twojego miejsca zamieszkania nie ma dobrych ścieżek do biegania i kogoś chętnego, kto by dotrzymał Ci towarzystwa?
Pozdrawiam
Co do BBL w Głogowie, to nie wiem, czy nadal ktoś tam na to przychodzi. Ja sam z kolegą od samego początku uczęszczałem na te zajęcia ale potem już praktycznie nikt nie przychodził i też sobie odpuściłem
Teraz niestety wyprowadziłem się na obrzeża Głogowa i nie po drodze mi na bieżnie. Wokół Głogowa jest też dużo fajnych ścieżek, gdzie można pobiegać. Co prawda jest coraz zimniej i ciemniej ale jak jest możliwość biegania z kimś, to zawsze raźniej
Jusi, a koło Twojego miejsca zamieszkania nie ma dobrych ścieżek do biegania i kogoś chętnego, kto by dotrzymał Ci towarzystwa?
Pozdrawiam
- p1niu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:59
Jestem dziś (4 listopada 2012) przejazdem w Głogowie i robię wieczorkiem 15km tempem 5"30'
Ktoś chętny?
Ktoś chętny?
5km [00:17:57], 10km [00:37:34], 21.1 [01:24:03], 42.2km [03:16:59]
Potrzebujesz motywacji do biegania?
Potrzebujesz motywacji do biegania?
-
- Rozgrzewający Się
Witam.
Dawno mnie nie było..... i jak to u mnie z motywacja bywa... nie zaczęłam biegać. Ale mam już chętną do biegania. Tylko się zastanawiamy, gdzie w Głogowie teraz, o tej porze można biegać. Przydałaby się jakaś bieżnia....żeby butów nie zmoczyć i po błocie nie dreptać. Gdzie można pobiegać?
Dawno mnie nie było..... i jak to u mnie z motywacja bywa... nie zaczęłam biegać. Ale mam już chętną do biegania. Tylko się zastanawiamy, gdzie w Głogowie teraz, o tej porze można biegać. Przydałaby się jakaś bieżnia....żeby butów nie zmoczyć i po błocie nie dreptać. Gdzie można pobiegać?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:49:42
- Kontakt:
Witaj Jusi. Dobra bieżnia znajduje się przy Gimnazjum nr 2, Plac Mieszka I, osiedle Piastów.
Ja tam biegałem swego czasu dość sporo i nigdy nie mogłem narzekać
Ja tam biegałem swego czasu dość sporo i nigdy nie mogłem narzekać
-
- Rozgrzewający Się
Witam. bieganie zaczęliśmy z żoną w czerwcu 2012. Na chwile obecną co prawda maratonów żadnych nie mamy w planach, ale jakby ktoś chętny przyłączyć się do wspólnego bieganie to zapraszam na naszą strefę ekonomiczna (zaczyna sie od ulicy Mickiewicza i biegnie w stronę Termo organiki. Dobre asfaltowe drogi z niezłym oświetleniem). Dodam, że nasze osiągniecie to na chwile obecna 4 razy po 16 minut w tempie około 5.30-6.00min/km. Biegamy zazwyczaj wieczorami miedzy 18-20.
ps. jako ze dopiero od niedawna biegamy to wszelkie wskazówki i podpowiedzi mile widziane:) te dotyczące treningów jak i ciekawych wydarzeń w Głogowie związanych z bieganiem. :P
ps. jako ze dopiero od niedawna biegamy to wszelkie wskazówki i podpowiedzi mile widziane:) te dotyczące treningów jak i ciekawych wydarzeń w Głogowie związanych z bieganiem. :P
- lukaszb
- Dyskutant
Również polecam teren, o którym wspomina Ryjobogins. Narobiłem tam już sporo kilometrów (różne treningi: BD, BS, M, I, podbiegi). Dobrze oświetlony teren ze znikomym ruchem samochodów pozwala biegać nawet późną porą. Są fragmenty płaskie oraz podbieg i zbieg.Ryjobogins pisze:(...) zapraszam na naszą strefę ekonomiczna (zaczyna sie od ulicy Mickiewicza i biegnie w stronę Termo organiki. Dobre asfaltowe drogi z niezłym oświetleniem).
Swoją drogą, wspominasz że biegasz z Żoną - pewnie nie raz mieliśmy okazję się minąć, bo kojarzą biegającą tam parę Pozdrawiam Was.
- Gaurdiola
- Rozgrzewający Się
Witam . Również biegam po mieście wieczorami, głownie wojska polskiego,aleja wolności, stare miasto , Kazimierza Wielkiego , Wita Stwosza i budowlanych . Dystans ok 10 km na dłuższe wybiegania jeżdżę do Jerzmanowej . Pozdrawiam
- lukaszb
- Dyskutant
Możesz napisać coś więcej na temat Jerzmanowej, o której wspominasz? Gdzie tam biegasz? Szukam obecnie ciekawego miejsca na wybiegania powyżej 15-20 km, jak najbliżej Głogowa.Gaurdiola pisze:Witam . Również biegam po mieście wieczorami, głownie wojska polskiego,aleja wolności, stare miasto , Kazimierza Wielkiego , Wita Stwosza i budowlanych . Dystans ok 10 km na dłuższe wybiegania jeżdżę do Jerzmanowej . Pozdrawiam
- Gaurdiola
- Rozgrzewający Się
Jadąc przez Jerzmanową mniej więcej w połowie wioski skręcasz na Obiszów . Po wjeździe do lasu po ok 800 m masz parking po lewej stronie,tam zostawiam auto i się rozciągam. Później masz do wyboru dwie trasy ( lub więcej ) Jedna to są okrążenia po 4,5 km po lesie + ok 300 m asfaltem . Lub pełna pętla ok 20 km . Wszystko zależy od ciebie .
http://run-log.com/workout/workout_show/432226
http://run-log.com/workout/workout_show/432226
- Gaurdiola
- Rozgrzewający Się
Szukam chętne osoby na wyjazd na zawody "Maniacka Dziesiątka " do Poznania 16.03.2013 i Półmaraton "Słowaka" Grodzisk . 9.06.2013.
Możemy jechać moim autem(LPG)kombi . Lub zabiorę się z kimś. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycję co do wyjazdu na inne imprezy biegowe to jestem otwarty na propozycję .
Możemy jechać moim autem(LPG)kombi . Lub zabiorę się z kimś. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycję co do wyjazdu na inne imprezy biegowe to jestem otwarty na propozycję .