to twój punkt widzeniaKris1970 pisze:Rozmieniasz się na drobne...
może byś w końcu oddał kasę po kwartale?
i jak oddasz to najlepiej przestań się mną interesować i nie prześladuj mnie więcej
Moderator: infernal
to twój punkt widzeniaKris1970 pisze:Rozmieniasz się na drobne...
dzięki sKINOLsKINOL pisze:Maurice.Zaglosowalem za zmiana koncepcji.Tzn. nie jakas radykalna.Taka aby w tym okresie przygotowawczym - zimowo wiosennym pomieszac te treningi.Nie zamulac sie za bardzo I zakresem.Duzo wiecej krotszych treningow - ale jakosciowo-szybkosciowo innych.Z duzymi zmianami temp,przerwami bieganymi nie w truchcie ale na lekkim dyskomforcie.jednym slowem,krotko ale tresciwie i zglowa,aby sie nie zajechac.Do tego sporo silowni,wzmocnic ogolnie "gore",duzo sily na nogi.Wszystko majace na celu wzmocnienie i pobudzenie glebokie miesni.Nie zebys mial ten problem,to sam ocen.Do tego core - widze,ze zdjec ze lekko Ci sie sylwetka "lamala" - na tym zdjeciu z TUI w tle.Podobnie i ja bede testowal w tym roku.Zobaczymy jak to wyjdzie.Powodzenia zycze.
Hej.Tak zdaje sobie sprawe ze to zabawa i takie sobie wymienianie pogladow.Zreszta Ty jestes na innej planecie,jesli chodzi o treningi.Z tym "zamulaniem"...hmm.Jako rookie w tej dziedzinie,powtorze za kims z kim zaczalem od niedawna pracowac,zreszta ta koncepcja nie jest tylko przez niego "uprawiana".Zobacz,mowisz o bazie itp.Bo tak w zasadzie wiekszosc pisze.A jaka Ty baze budujesz?Pomysl tak realnie,zakladajac,ze jestes bez kontuzji w pelni zdrowy i przerywasz bieganie na pare tygodni.Ile czasu zajelo by Ci powrocenie do obecnej?Nie wiem,strzelam - miesiac,moze dwa? Tu dochodzimy do tej bazy.Ty ja masz,to jest nie to co zrobiles w ostatnim roku.To jest to, co robiles bedac pacholeciem.Jesli wcinales chipsy i jako czlonek kolka komputerowego, siedziales przed monitorem ,to tej bazy nie masz,wiec Ok,trzeba nad nia pracowac.A jesli,podobnie jak ja,cale mlodziencze zycie cos robiles,czy to byla pilka,bieganie czy jakas inna aktywnosc,to ta baza w tobie "siedzi".Zobacz ile zajelo Ci dojscie do obecnego poziomu.Czy zrobil bys to, jesli bylbys wczesniej otylym mlodziencem,ktory nigdy nic nie trenowal? Powodzenia.Maurice pisze: Po dwutygodniowym roztrenowaniu jakie zaplanowałem po BN 11.11 po prostu muszę się "pozamulać" - to jest czas na budowę BAZY, jak również SIŁY - dlatego przez grudzień 0 interwałów, 0 BNP, 0 sprintów ... a z szybkości co jedynie krótkie, nie za szybkie i w małej ilości rytmy na koniec. Także będzie dużo tlenowego biegania (5:30-4:30/km), dużo podbiegów, core-stability, siłownia, basen i moja ulubiona sauna . Fartleki, o których piszesz można by wprowadzić jakoś w styczniu.
Powodzenia Tobie również życzę
pozdrawiam
M.