Merrell Trail Glove
-
- Zaprawiony W Bojach
ech, dobra, mam z opola 

-
- Zaprawiony W Bojach
przyszły aż z opola
i są.
mam na nogach i wrażenia przyjemne. próg chodząc czuję, nie chodzi o bieżnik pod palcami ale pod śródstopiem. ciekawe jak to będzie w biegu. trzymanie pięty podobne jak w mt10, podobny "fiit", nie ma gumowej taśmy więc palce ze śródstopiem mają więcej miejsca. ciekawe czy tak jak w prawie wszystkich butach będa mnie kłuły kamienie pod łukiem stopy. dlatego z pożądaniem spoglądam na trailroc'ki - tam na całej podeszwie jest guma.

mam na nogach i wrażenia przyjemne. próg chodząc czuję, nie chodzi o bieżnik pod palcami ale pod śródstopiem. ciekawe jak to będzie w biegu. trzymanie pięty podobne jak w mt10, podobny "fiit", nie ma gumowej taśmy więc palce ze śródstopiem mają więcej miejsca. ciekawe czy tak jak w prawie wszystkich butach będa mnie kłuły kamienie pod łukiem stopy. dlatego z pożądaniem spoglądam na trailroc'ki - tam na całej podeszwie jest guma.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
będziesz pan zadowolony, o ile brak wspomnianej taśmy z MT10 nie będzie dla Ciebie problemem bo to też kwestia przyzwyczajenia
fajne jest to, że nie mają zintegrowanego języka i szybko wysychają nawet wtedy kiedy są tak mokre, że można je wykręcać, gorzej jest ze sznurowaniem i wkładaniem tych pętelek z języka w dziurki cholewki
fajne jest to, że nie mają zintegrowanego języka i szybko wysychają nawet wtedy kiedy są tak mokre, że można je wykręcać, gorzej jest ze sznurowaniem i wkładaniem tych pętelek z języka w dziurki cholewki
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To co, zostaję ostatnim niedobitkiem, co Merrelli nie umiał pokochać? 

-
- Zaprawiony W Bojach
brak taśmy mi nie przeszkadza, ponieważ oprócz mt10 reszta moich butów jej nie ma :P
spróbujemy w ciągu weekendu.
spróbujemy w ciągu weekendu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Gdzie je zamawiałeś i ile kosztowały ? Ja szukam rozmiaru 45 i nie mogę znaleźć. Na allegro w cenie około 140-150zł są rozmiary 42,43,44 a 45 nie ma wcaleQba Krause pisze:przyszły aż z opolai są.

5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A próbowałaś się chociaż do nich poprzytulać?strasb pisze:To co, zostaję ostatnim niedobitkiem, co Merrelli nie umiał pokochać?

Może przymierz się do Mix Masterów...

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Z serii Mix Master ciekawią mnie lekkie nieprzemakaln buty trekkingowe (MID), ale istnieją tylko w męskiej wersji. Kobiety do garów. 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A i to pewnie po to, aby im przy tych garach było wygodnie, to na ich nóżkach jest mięciuchna SKORAstrasb pisze:Kobiety do garów.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
- Zaprawiony W Bojach
bjj, decathlon w opolu, z tego co wiem mają pełną rozmiarówkę, kłopot w tym, że żeby skorzystać z promocyjnej ceny buty trzeba nabyć fizycznie w ich sklepie w opolu więc jeżeli kogoś tam masz, wysyłaj, jeśli nie, kicha.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Właśnie się przebiegłem 15km w Trailach. Fajnie wyglądają, jak kupowałem, to niestety nie było już tej żółtej wersjii na Allegro, więc wziąłem zielone. Ale nie żałuję, taka jadowita zieleń fajnie się prezentuje na nogach.
Faktycznie po założeniu czułem lekki nacisk pod łukiem stopy, podeszwa tam jest wąska i lekko podpiera łuk z boku. W czasie biegu tego nie czuć. Porównując do Minimusów, podeszwa jest twardsza i sztywniejsza, nie wiem czy jest tam jakaś pianka w ogóle, czy lekka miękkość pochodzi tylko z wyściółki. Minimusy są znacznie bardziej miękkie, ale też mocniej czuć w nich podłoże.
Zero drop w Trailach też się wyraźnie czuje - jednak pięta ląduje na ziemi znacznie delikatniej niż w Minimusach, mam wrażenie że Merrelle są bardziej dynamiczne. Bieżnik równie szczątkowy jak w MT10, na błotku trzeba uważać, o ile przód stopy ma niezłą przyczepność, to w momencie postawienia całej stopy na ziemi można się ślizgnąć.
A, pod koniec biegu lewy but lekko obtarł mi piętę :/.
Doszły też Road Glove'y, nie biegałem, ale powiem tylko, że ładniejszych butów nie miałem
. Dość wyraźny bieżnik, w sumie porównywalny z Trailami, ale znacznie gęstszy, więc na suchy teren jak najbardziej ok.
Faktycznie po założeniu czułem lekki nacisk pod łukiem stopy, podeszwa tam jest wąska i lekko podpiera łuk z boku. W czasie biegu tego nie czuć. Porównując do Minimusów, podeszwa jest twardsza i sztywniejsza, nie wiem czy jest tam jakaś pianka w ogóle, czy lekka miękkość pochodzi tylko z wyściółki. Minimusy są znacznie bardziej miękkie, ale też mocniej czuć w nich podłoże.
Zero drop w Trailach też się wyraźnie czuje - jednak pięta ląduje na ziemi znacznie delikatniej niż w Minimusach, mam wrażenie że Merrelle są bardziej dynamiczne. Bieżnik równie szczątkowy jak w MT10, na błotku trzeba uważać, o ile przód stopy ma niezłą przyczepność, to w momencie postawienia całej stopy na ziemi można się ślizgnąć.
A, pod koniec biegu lewy but lekko obtarł mi piętę :/.
Doszły też Road Glove'y, nie biegałem, ale powiem tylko, że ładniejszych butów nie miałem

The faster you are, the slower life goes by.
-
- Wyga
A mnie się w Trail Glove nie podoba wnętrze, mianowicie tam gdzie kończy się siatka a zaczyna ten taki czarny sztywniejszy materiał. Od śródka buta zaczął mi się pruć właśnie ten szew między siatką a tą materiałem. Tylko w prawym bucie i za każdym krokiem duży paluch ociera się o ten odprute skrawki. Nie wiem czy zrozumiale to przekazałem. Dziś jeszcze zrobię trening w nich, ale po trening biorę się jakimś ostrym narzędziem za ten problem. Byle tylko nie uszkodzić siateczki od wewnątrz buta.
"Zero drop w Trailach też się wyraźnie czuje - jednak pięta ląduje na ziemi znacznie delikatniej niż w Minimusach" - Czyli jednak ktoś czuję różnicę pomiędzy 0 drop a 4 mm drop.
"Zero drop w Trailach też się wyraźnie czuje - jednak pięta ląduje na ziemi znacznie delikatniej niż w Minimusach" - Czyli jednak ktoś czuję różnicę pomiędzy 0 drop a 4 mm drop.