Terenówka dla ciężkiego bez rujnowania kieszeni

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie obraź się, paweł, ale trochę przesadzasz :)

twoje prędkości kilometraż i trasy nie wymagają super zaawansowanego sprzętu (zresztą moje też nie, żeby nie było).

te Pumy mają naprawdę sporo amortyzacji w samej podeszwie, dodatkowo jest mięsista, miękka wkładka, która sama w sobie jest elementem amortyzującym. co do szerokości - cholewka jest elastyczna, więc powinno być ok, ja mam w nich sporo miejsca. sztywny zapiętek nie będzie tobie potrzebny, mocne trzymanie pięty przydaje się tylko w trydnym technicznym terenie, palce są wzmocnione, jak trafisz na korzeń albo kamień nie będzie bolało. jedyne co to materiał cholewki - będą przemakać dość szybko (chyba; kurcze, musze to sprawdzić w zimie w śniegu).
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba, nie obrażam się :hej: Amator ze mnie pełna gębą, w dodatku truchtacz ;) To właśnie cholewka tchnęła takie obawy pod kątem zimy..Nie muszę mieć super zaawansowanego sprzętu, chciałbym mieć sprzęt w którym potruchtam jedynie wygodnie..
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Niby jesteś ciężki, a ktoś już sugerował 250 trail, tak więc ja zasugeruję swojego faworyta, którego sam bym z chęcią kupił:

Obrazek

Saucony Peregrine.
Szkoda tylko, że te Peregriny tyle muszą kosztować... Jak ktoś zna but, który jest konstrukcyjnie podobny (waga i dość niski spadek) do tych Peregrine, a jest tańszy, to niech da tutaj znać :bleble:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

fajne te Peregriny, ale też nie w założonym budżecie..Echelony mi służą i nie cisną, być może i te byłyby ok.

Qba, podjechałem przymierzyć Faas-y, but faktycznie elastyczny, może nie dedykowany dla szerszej stopy, ale w nich szerokość "nie przeszkadza", ciężko wkładało się tylko z wysokim podbiciem..Nie przymierzałem wczoraj, bo cena na nich widniała katalogowa, czyli 399,-, ale jak sprawdziłem na stronie sklepu (i podeszwie buta) widnieje 239,-, a więc brzmi ciekawie. But bardzo lekki i wydaje mi się delikatny, zwłaszcza siateczka w miejscu, gdzie odznacza się szerokość stopy..

Byłem tez w Dec'u - mają Kaptereny 200-ki w ciekawej cenie 199,-, ale wszystkie Kalenji są mi za wąskie..Jedyne, jakie przyjęły stopę, to były Asicsy, chyba Tambory, ale były za ok. 3 i pół stówy i tez delikatnie cisnęły lewą stopę..

Szkoda, że sklepy nie maja choć po jednej parze NB z posiadanych modeli w rozmiarze 2E, tak człowiek zmuszony jest czekać, żeby choćby przymierzyć...
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ