Martyna_K - komentarze
Moderator: infernal
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pewnie gdzies pisalas, ale mi umknelo. To co tam bedziesz w tej Szkalrskiej robic i kiedy?
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Jadę na 10 dni trenować. I pić śliwowicę
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
...z pasztetu z ketchupem Serio! No, i kawy
- Ania81
- Wyga
Ciekawi mnie to co napisałaś o Compressportach... Faktycznie aż taka różnica jest?
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Trudno mi powiedzieć,jeśli chodzi i regenerację nóg, bo pomiędzy treningami molestuję je solą bocheńską,maścią końską i innymi -ale jeśli chodzi o ciśnienie,wydaje mi się,że owszem
- Ania81
- Wyga
Ciekawa sprawa Może kiedyś skorzystam, bo na razie nie mam tak ostrych treningów by wymagać dodatkowej pomocy przy regeneracji. Chociaż kusi sprawa z tym ciśnieniem, bo sama mam dosyć niskie.
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Oj Ania,wierz mi ,że chwytałam się chyba wszystkiego,łącznie z dosalaniem soku
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ja po raz kolejny oglądałam opaski kompresjne na expo w Marsylii i po raz kolejny się w końcu nie zdecydowałam. Były stoiska BV sport i sigvaris, ale ceny mieli zupełnie niepromocyjne. Pew nie kiedyś się w końcu skuszę, jak znajdę fajną promocję, bo podobają mi się wizualnie i fajna opcja na dogrzenie nóg bez wciągania długich leggisnów. Jak narazie używam czasem podkolanówek niby kompresyjnych z LIDLa, ciężko mi coś powiedzieć o wpływie na krążenie, mnie raczej chodzi o trzymanie mięśni i chyba nieco pomaga. A swoją drogą, Martyna, skąd zalecenie skarpetek kompresyjnych na niskie ciśnienie? One przecież raczej mają usprawniać powrót krwi żylnej (według mechanizmu - tętnice się rozszerzają, żyły zwężają)? Zaciekawiłaś mnie.
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Szczerze mówiąc Strasb,to początkowo trafiłam gdzieś na artykuły o zbawiennym wpływie odzieży kompresyjnej (głównie opasek) na niskie ciśnienie. Sceptycznie do tego podchodziła,ale... No nie wiem. Może to zbieg okoliczności?
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
15km w tempie 5:30... na razie w mojej sferze marzeń
Jak czytam Twoje posty, to mam wrażenie, że Ty chyba fruwasz
Pasztet z ketchupem... okej, prawie jak banan z bułką ja za to lepiej biegam na ziemniakach tylko co na śniadanie z ziemniakiem wymyślić w razie startu przed południem?
Jak czytam Twoje posty, to mam wrażenie, że Ty chyba fruwasz
Pasztet z ketchupem... okej, prawie jak banan z bułką ja za to lepiej biegam na ziemniakach tylko co na śniadanie z ziemniakiem wymyślić w razie startu przed południem?
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Angua, kiedy coś zawyje w lesie,to wierz mi albo nie,ale rzeczywiście fruwam Szkoda,że trasa nie ma atestu,bo na bank pada wówczas rekord
A pasztet niestety musi pójść w odstawkę-za wysoki cholesterol
A pasztet niestety musi pójść w odstawkę-za wysoki cholesterol
- Dobajka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,58
- Życiówka w maratonie: 4'19
Też ostatnio oglądam na wszystkich targach opaski kompresyjne...i ładne są owszem...ale coś nie wierzę w ich działanie.
Lekarze zachwalają także zbawienny wpływ rajstop przeciw żylakowych po biegu...i kiedyś się niefortunnieskusiłam...
Efekt...o 4.00 rano nagłe przebudzenie z bolącymi nogami. musiałam zdjąć to ustrojstwo.
Nie pomogło i spac nie dało
Lekarze zachwalają także zbawienny wpływ rajstop przeciw żylakowych po biegu...i kiedyś się niefortunnieskusiłam...
Efekt...o 4.00 rano nagłe przebudzenie z bolącymi nogami. musiałam zdjąć to ustrojstwo.
Nie pomogło i spac nie dało
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
A może lepiej więcej jeść przed biegiem, skoro Cię głód dopada. Pakowanie dżelików to niekoniecznie ma wiele wspólnego ze zdrową dietą.
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
strasb pisze:A może lepiej więcej jeść przed biegiem, skoro Cię głód dopada. Pakowanie dżelików to niekoniecznie ma wiele wspólnego ze zdrową dietą.
No... ja rozumiem maraton Ale nie wyobrażam sobie jeść podczas treningu, odrazu by mnie kolka złapała Ostatnio na Biegu Dzika mnie głód złapał na 16km, ale to zapiłam go wodą Przecież chyba nie jesz dużo? Chudzinka z Ciebie...