Plecak biegowy
- Nom
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dziś miałem na plecach. Fajny, giętki, dopasowuje się do grzbietu. Miałem wrażenie, że za wysoko leży, ale po drobnych regulacjach nie ma z tym problemu. Izolacja jest z siatki, a za nią termiczny karton (taki srebrny) Izolacja jest na całej wewnętrznej stronie. Nie zauważyłem, żeby dało się go wybebeszyć z tej makulatury w sensowny sposób. Poza tym materiał bardzo rozciągliwy - to chyba dobrze, co nie ? Mam obawy, czy te boki nie będą za bardzo dogrzewać. Znam siebie, ja już zdychałem jak miałem to założone. No, ale to każdy ma inaczej z tym odczuwaniem temperatury.
Bukłak w standardzie jest 1L. Ot tyle. Reszta - czyli schowki i kieszonki - jak na filmiku. Poza bukłakiem jest wystarczająco dużo miejsca, oddzielna przegródka. No i już. Plecak jak plecak,
Bukłak w standardzie jest 1L. Ot tyle. Reszta - czyli schowki i kieszonki - jak na filmiku. Poza bukłakiem jest wystarczająco dużo miejsca, oddzielna przegródka. No i już. Plecak jak plecak,
-
- Dyskutant
Zainteresował mnie bo fajnie opina i przypomina konstrukcyjnie pojawiające się coraz częściej "kamizelki" biegowe. To budzi nadzieję, że nie będzie ( przy niewielkim "wsadzie" ) skakał. Zastanawiam się czy przy wypełnionym bukłaku i jakiejś kurteczce jest stabilny i nie buja na wszystkie strony.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
W sobotę wypróbowałem plecak RaidLight Endurance 14. Na prubę włożyłem parę rzeczy żeby zobaczyć czy nic nie lata. Ogólnie plecak sprawuje się dobrze. Żadnych otarć i fajnie odprowadza wilgoć. Szybko schnie więc uważam że był to dobry zakup.
-
- Dyskutant
Kupowałeś pod kątem ultra ? 14tka to już dosyć sporo miejsca. Ja na razie szukam czegoś na 30-40 treningi. (max 4,5h) Z półtora litra płynów, trochę papu i kurteczka. Za pare dni obejrzę tego Extenda.lapka88 pisze:W sobotę wypróbowałem plecak RaidLight Endurance 14. Na prubę włożyłem parę rzeczy żeby zobaczyć czy nic nie lata. Ogólnie plecak sprawuje się dobrze. Żadnych otarć i fajnie odprowadza wilgoć. Szybko schnie więc uważam że był to dobry zakup.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie. Kupiłem go pod kątem ultra. Wczoraj go wziąłem na tylko 18km ale miałem tam ciuchy na przebranie. A jeszcze miałem zapas miejsca na np, bukłak. Zmieści się tam ponoć aż 3l.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Akurat w sobotę było dość ciepło na dworze i jakoś nie odczuwałem dyskomfortu. Nic nie dyndało, trzeba tylko odpowiednio ustawić ramiona plecaka.
No ja powoli kompletuje osprzet na wiosennego Twardziela i tez szukam "nie dyndającego" plecaka. Ten co teraz mam jednak "dynda"
Zreszta, czy na ultra trzeba miec dwa plecaki (przepak) czy wystarczy jeden ?

-
- Zaprawiony W Bojach
Kolega biega z jednym i w jednych butach z Lidla, niezależnie od pogody. Radzi sobie nieźle 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas