40. BMW Berlin Marathon
- dobo93
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:24
Jeżeli zarezerwujesz teraz ( o ile można z takim zapasem czasu) na pewno nie stracisz. Teraz na pewno masz większą szansę znaleźć ciekawe i tanie oferty. Oczywiste jest to ,że nim bliżej biegu tych ofert powinno być stosunkowo mniej więc jeżeli masz trochę czasu możesz zacząć się rozglądać za czymś co ewentualnie by Ci pasowało.
Biegaj z sercem i zaangażowaniem!
10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Żadnego hotelu nie rezerwuj. Berlin to nie wioska gdzie z powodu jednego maratonu nie ma gdzie spać. Ja w tym roku rezerwowałem spanie 2 tygodnie przed maratonem i spokojnie znalazłem spanie za 40E. Nie było to może blisko startu, bo ok. 25 min metrem musiałem jechać, ale są tego korzyści:
- nie musisz wjeżdżać autem do centrum i stać w korkach,
- nie musisz się martwić o strefy ekologiczne i naklejkę na aucie (jak nie masz),
- nie musisz stać w korkach wyjeżdżając z miasta,
- płacisz dużo mniej za hotel.
- nie musisz wjeżdżać autem do centrum i stać w korkach,
- nie musisz się martwić o strefy ekologiczne i naklejkę na aucie (jak nie masz),
- nie musisz stać w korkach wyjeżdżając z miasta,
- płacisz dużo mniej za hotel.
- waldekolsztyn
- Wyga
Witajcie.
Poddałem się i ja wyścigowi. Przez gapiostwo, raczej będzie to 90 euro - (literówka w mailu). Idąc za ciosem zarezerwowałem 2 noclegi, przed i po maratonie, 35 euro za dwa - CHECK !N HOSTEL, w pokoju 4 osobowym, według mapy około 2km od Bramy Brandenburskiej. Będzie to mój pierwszy Berlin.
Pozdrawiam
Poddałem się i ja wyścigowi. Przez gapiostwo, raczej będzie to 90 euro - (literówka w mailu). Idąc za ciosem zarezerwowałem 2 noclegi, przed i po maratonie, 35 euro za dwa - CHECK !N HOSTEL, w pokoju 4 osobowym, według mapy około 2km od Bramy Brandenburskiej. Będzie to mój pierwszy Berlin.
Pozdrawiam
- dobo93
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:24
waldekolsztyn pisze:Witajcie.
Pozdrawiam
Jak widać opłaca się rezerwować wcześniej póki są ciekawe miejsca

Biegaj z sercem i zaangażowaniem!
10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
W tym roku rezerwowałem 2 tygodnie przed maratonem nocleg w pokoju 2 osobowym w hostelu 15 min metrem od startu (z przesiadką) za 25 E/osobę. Gdyby ktoś był zainteresowany "36 Rooms Hostel" na Kreuzbergu.
W większych pokojach ceny od 12 E i miejsca były.
W większych pokojach ceny od 12 E i miejsca były.
- Marcin Sawuła
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:50
dokładnie, na Kreuzbergu znajdziecie chyba taniej, a metro berlińskie to wyższa szkoła jazdy, nie ma żadnego problemu z transportem nawet z 'dalsza' 

-
- Zaprawiony W Bojach
w zasadzie dopiero teraz pojawiają się zalety członkostwa w Jubilee Club. Do Berlina zapiszę się latem przyszłego roku o ile będę chciał tam wystartować.
Te wczesne zapisy powodują, że kilka tysięcy ludzi nie staje na starcie, bo kontuzje, bo zmiany planów, bo przeszła im ochota do biegania.
Te wczesne zapisy powodują, że kilka tysięcy ludzi nie staje na starcie, bo kontuzje, bo zmiany planów, bo przeszła im ochota do biegania.
ENTRE.PL Team
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Metro w Berlinie jest genialne, do tego bilet dwugodzinny kosztuje jakieś marne 2,30 EUR, czy coś koło tego.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Nic dziwnego, ze miejsca sie szybko rozeszly. To jedyny ogólnodostępny "majors" w europie, ktory moze kazdy pobiec. Właściwie Berlin obok Chicago to jedyne ogólnodostępne maratony z wielkiej piatki "world maraton majors". Tak na marginesie, to na wszystkie "majorsy" powinni zrobic jakies kwalifikacje. Za chwile zrobi sie taka absurdalna sytuacja jak na Londyn gdzie miejsca w agencjach turystycznych sa niekiedy wyprzedane na lata w przod
No wlasnie druga sprawa to ciekawe ile z zapisanych osob faktycznie pobiegnie a ile spauzuje bo np. pada deszcz, bo zimno, bo babcia przyjechala bo...bo...

Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 20:27 przez rufuz, łącznie zmieniany 1 raz.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Niby tak, ale w 3 godziny wszystkie pakiety? Tutaj musi być coś nie tak. Ja myślę, że jeszcze sporo osób dostanie swoją szansę. Wiem, że popularność biegania rośnie z roku na rok, ale z 6 tygodni zjechać do 3 godzin? Nie wydaje mi się 

Jedynym wyjsciem to czekac az jakis znany "pisarz" wyskrobie w jakims popularnym tabloidzie, ze bieganie zle wplywa na dwunastnice lub wlosy wypadaja kiedy sie za duzo biegamaly89 pisze:Niby tak, ale w 3 godziny wszystkie pakiety? Tutaj musi być coś nie tak. Ja myślę, że jeszcze sporo osób dostanie swoją szansę. Wiem, że popularność biegania rośnie z roku na rok, ale z 6 tygodni zjechać do 3 godzin? Nie wydaje mi się

- sobek76
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:19
- Życiówka w maratonie: 3:59:35
maly89 pisze:Niby tak, ale w 3 godziny wszystkie pakiety? Tutaj musi być coś nie tak. Ja myślę, że jeszcze sporo osób dostanie swoją szansę. Wiem, że popularność biegania rośnie z roku na rok, ale z 6 tygodni zjechać do 3 godzin? Nie wydaje mi się
Bo to była dopiero pre-rejestracja, bez płacenia. Wystarczyło tylko podać datę urodzenia i email. Płatność będzie za tydzień. Nie można tego porównywać do sytuacji, kiedy trzeba było zapłacić kartą. Więc owe 3h nijak się mają do tych 6 tygodni.
- e'la
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58'40"
My w tym roku mielismy hostel "3 świnki" w centrum Berlina do startu na piechotę 15 min za 25 euro od osoby, sniadanie mozna dokupić za 5 euro, a jesli ktoś chce dodatkowo zwiedzać miasto, na miejscu do pożyczenia rowery. Całkiem niezła miejscówkadobo93 pisze:waldekolsztyn pisze:Witajcie.
Pozdrawiam
Jak widać opłaca się rezerwować wcześniej póki są ciekawe miejscaMożna znaleźć tanio i blisko :P