Endomondo - opinie

Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

to napewno nie ma zwiazku z garminem bo ja recznie wprowadzam dane do endomondo. wiec nie mam pomyslu co to moze byc
Obrazek
PKO
gordon84pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czy mógłby ktoś wkleic tu link do oficjalnej rywalizacji "najwięcej km - bieganie, sierpień"? bo przez przypadek odrzuciłem zaproszenie :(
Awatar użytkownika
anc
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

gordon84pl pisze:czy mógłby ktoś wkleic tu link do oficjalnej rywalizacji "najwięcej km - bieganie, sierpień"? bo przez przypadek odrzuciłem zaproszenie :(
http://www.endomondo.com/challenges/6098950
gordon84pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dziękuję :oczko:
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy Wam też Endomondo zaczęło się dziwnie zachowywać?? Mam ulubiony odcinek 8 km, raz aplikacja liczyła kilometry w miarę poprawnie, ale wczoraj wskazała, że zamiast 8 przebieglem 13.

Zauważyłem, że tak zachowuje sie od ostatniej aktualizacji - też tak macie?
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

mdj pisze:Czy Wam też Endomondo zaczęło się dziwnie zachowywać?? Mam ulubiony odcinek 8 km, raz aplikacja liczyła kilometry w miarę poprawnie, ale wczoraj wskazała, że zamiast 8 przebieglem 13.

Aktualizacji ?
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Friend pisze:
mdj pisze:Czy Wam też Endomondo zaczęło się dziwnie zachowywać?? Mam ulubiony odcinek 8 km, raz aplikacja liczyła kilometry w miarę poprawnie, ale wczoraj wskazała, że zamiast 8 przebieglem 13.

Aktualizacji ?
No tak, co w tym dziwnego??
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
Zyga?
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po pierwsze witam, bo piszę tu po raz pierwszy.
Od pewnego czasu korzystam z endomondo na iphone 4. Wczoraj zakupiłem endomondo pro w celu pobiegania interwałów. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, tzn intuicyjne menu pozwoliło łatwo i szybko ustawić taki trening jaki chciałem.
Jednak potem było tylko gorzej. Podczas biegania żadnych komunikatów o prędkości pokonanych kolejnych odcinków. Najgorsze, że nawet po bieganiu na stronie endomondo odcinki są podzielone standardowo na jednokilometrowe. A ja przecież chcę wiedzieć w jakim czasie biegałem interwały, a nie odcinki jednokilometrowe. Podpowiedzcie proszę jaka aplikacja spełni moje wymagania.
Na koniec przykład dla lepszego zobrazowania:
2km rozgrzewki + 4 x (1,1km intensywnie + spokojnie 3:30) + 2km. Po bieganiu, (a najlepiej już w trakcie też), chcę wiedzieć w jakim tempie albo w jakim czasie biegałem 1,1km, oraz w jakim tempie lub ile km przebiegałem w 3m30sek.

z góry dzięki za rady
pzdr
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja do interwałów korzystam z Runkeepera. Z endomondo miałem podobne cyrki jak Ty. nie wiem tylko czy ów program jest dostępny na ajfołna

edit:
sprawdziłem - jest; i podobnie jak na androidzie jest za free
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Zyga? pisze: Jednak potem było tylko gorzej. Podczas biegania żadnych komunikatów o prędkości pokonanych kolejnych odcinków. Najgorsze, że nawet po bieganiu na stronie endomondo odcinki są podzielone standardowo na jednokilometrowe. A ja przecież chcę wiedzieć w jakim czasie biegałem interwały, a nie odcinki jednokilometrowe.
Masz rację - tak się to prezentuje na stornie endomondo, lecz w aplikacji jak wejdziesz w ten wykonany trening to masz podział na poszczególne odcinki interwałowe:
- dystans
- czas trwania danego interwału (czyli to co ustawiłeś)
- tempo (min/km) danego interwału.

Wiem, nie jest to wygodne, ale jednak sprawdzić możesz :)
Zyga?
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Ja do interwałów korzystam z Runkeepera. Z endomondo miałem podobne cyrki jak Ty. nie wiem tylko czy ów program jest dostępny na ajfołna

edit:
sprawdziłem - jest; i podobnie jak na androidzie jest za free
dzięki, sprawdzę, nawet już miałem zainstalowanego ale jakoś nie było czasu go przetestować.
moonfall84 pisze: Masz rację - tak się to prezentuje na stornie endomondo, lecz w aplikacji jak wejdziesz w ten wykonany trening to masz podział na poszczególne odcinki interwałowe:
- dystans
- czas trwania danego interwału (czyli to co ustawiłeś)
- tempo (min/km) danego interwału.

Wiem, nie jest to wygodne, ale jednak sprawdzić możesz :)
Kurczę, jakoś tego nie widzę. Wchodzę na telefonie w historię -> dany bieg -> I mam 3 zakładki: Map, Data, Splits. W zakładce splits odcinki są kilometrowe, w zakładce Data ogólne dane z całego biegu, w zakładce Map dwa rodzaje wykresów ale też podzielone na kilometrowe odcinki. Więc nie widzę tego o czym piszesz. Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł do głowy. Po wykonanym biegu nie zatrzymałem endomondo, dopiero po powrocie do domu się zorientowałem i wyłączyłem, a to były dodatkowe 2 km. Czy z tego powodu może mi nie pokazywać czasów interwałów? Czy po prostu ja nie wiem gdzie ich szukać?

Dzięki za pomoc.
pzdr
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie w zakładce splits powinieneś widzieć odcinki interwałowe. Być może musiałbyś zaktualizować program.
Niemniej jednak przeglądanie statystyk na telefonie jest męczące a brak możliwości ich wyświetlenia w serwisie www i problemy z komunikatami i sygnalizacją przejścia do kolejnego odcinka treningu dyskwalifikują endo. Przynajmniej z mojego punktu widzenia
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Podczepię się, bo wczoraj wystąpił problem z endomondo. Otóż po zrzuceniu treningu z FR60 do Garmin Connect wyświetla cały trening, wszystkie dane. Po zaimportowaniu do endo trening został "lekko" zmodyfikowany, tzn. pokazuje wszystko poza lapami co 1km. Zamiast 10, pokazuje 4 i to z czasami z kosmosu. Nawet jakby dodać je do siebie to nie wyjdzie łączny czas treningu. Dwa dni wcześniej też zrzucałem trening z zegarka do endo i takie błędy nie wystąpiły. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

matkon pisze:Podczepię się, bo wczoraj wystąpił problem z endomondo. Otóż po zrzuceniu treningu z FR60 do Garmin Connect wyświetla cały trening, wszystkie dane. Po zaimportowaniu do endo trening został "lekko" zmodyfikowany, tzn. pokazuje wszystko poza lapami co 1km. Zamiast 10, pokazuje 4 i to z czasami z kosmosu. Nawet jakby dodać je do siebie to nie wyjdzie łączny czas treningu. Dwa dni wcześniej też zrzucałem trening z zegarka do endo i takie błędy nie wystąpiły. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Myślę że to raczej nie wina endomondo a pliku który importujesz.
Problem po stronie endomondo mógłby leżeć, gdyby wynikał z błędnie działającej aplikacji na telefonie (zagubiony sygnał GPS etc.)
Zyga?
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Właśnie w zakładce splits powinieneś widzieć odcinki interwałowe. Być może musiałbyś zaktualizować program.
Wczoraj zrobiłem szybki test jadąc autobusem (aktualnie nie mogę biegać :/ ), screenshoty są tutaj: https://www.dropbox.com/sh/0zip71ixgxq2nfz/dUVMmrdE8s
Wg mnie w zakładce splits powinno być 11 odcinków, a są standordowo 3, co 1 km. Wersję programu posiadam 6.3.0. I już nie wiem o co chodzi :/
pzdr
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ