W pierwszej kolejności chciałbym przywitać się ze wszystkimi na forum.
W drugiej kolejności chciałbym poprosić o wszelkie sugestie i porady dotyczące mojego treningu. Nie jestem pewien czy ta kategoria jest odpowiednia dla mojego tematu, w razie pomyłki proszę moderatorów o przeniesienie jej do odpowiedniej kategorii ( z góry dziękuję i przepraszam za problemy

http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385
,jednak problem stanowi fakt, że dodatkowo trenuję i amatorsko gram w piłkę w klubie. Przez pierwszy miesiąc treningu przeplatałem w kolejnych dniach bieganie 3-4 km w terenie mieszanym z treningami i meczami piłki halowej. Jednak w efekcie, zamiast rewelacyjnej kondycji , uzyskałem zniechęcenie do treningów, brak polotu i świeżości i uczucie ociężałości całego ciała. Stwierdziłem, że zamiast 5 dni biegania zrobię tylko 3 dni biegania. Teraz czuję się znacznie lepiej, jednak pojawiła się niepewność czy będę w stanie zejść z czasem do 3:00 bez sprecyzowanego planu treningowego, grając tylko mecze i chodząc na treningi. Aktualnie mój plan treningowy wygląda następująco:
Poniedziałek - trening/ sparing
środa - bieg mieszany na 3km z przebieżkami ok. 90% możliwości
Piątek/Sobota/Niedziela - mecz ok 1,5h .
Ponadto raz w tygodniu, jeśli warunki atmosferyczne pozwolą, a ja nie jestem zbyt zajechany robię sobie test biegu na 1km.
Czy ktoś jest w stanie stworzyć dla mnie plan treningowy, który jest w stanie uwzględnić aktualny harmonogram? Chodzi przede wszystkim o 2 sparingi w tygodniu. Ich intensywność jest różna, ale staram się przepracować je jak najlepiej, aby mieć świadomość dobrze przepracowanego czasu. Czekam na wszelkie sugestie i propozycję. Z góry dziękuję za każdą udzieloną radę.