Witam
Poszukuje nowych butow do biegania na okres jesienno zimowy. (biegam tak okolo 100km na miesiac)
Wzorsot:185 cm
Waga:84kg
Stopa neutralna
Biegam głownie po asfalcie oraz utwardzonych sciezkach leśnych.
Wstepnie wpadly mi w oko Asics Cumulus 14 G-tx lub Trail Lahar 4 G-tx. Pytanie które wybrac ? (czy mozna tez w tych butach biegac latem ?) A moze polecacie jakies inny model?
Buty do bieganie na okres jesienno zimowy
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Polecam nie brać z membraną bo się zagotujesz, a w lecie po biegu w takich, buta zdejmniesz razem ze stopą.
Poza tym, poczytaj tematy z pierwszych kilku stron tego działu, ostatnio było kilka podobnych.
Ile ludzi tyle opinii, zdaj się na mądrą obsługę w sklepie i własne odczucia tego co na kopytach
Poza tym, poczytaj tematy z pierwszych kilku stron tego działu, ostatnio było kilka podobnych.
Ile ludzi tyle opinii, zdaj się na mądrą obsługę w sklepie i własne odczucia tego co na kopytach
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Najlepsze buty na jesień/zimę to te same buty co na wiosnę/lato. Nie ma sensu kupować butów specjalnie na zimę. No chyba, że planujesz biegać w wyjątkowo ekstremalnych warunkach - bardzo długo i w śniegu po pas. Osobiście rok temu też chciałem kupić buty specjalnie na zimę, ostatecznie pozostałem przy swoich "letnich" i jestem super zadowolonych, a latałem 5 razy w tygodniu (miesięcznie ponad 200km).
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Z czystym sumieniem mogę Ci polecić Asics Nimbus, chociaż o Cumulus'ach też słyszałem sporo dobrego.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
acicsy też polecam dobra firma?:)