Sprzęt pomiarowy - cena z dostawą najniższa

Awatar użytkownika
b.bieganie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Zapraszam do dyskusji na temat ''zegarków'' dostępne na rynku za niską cenę.
Czy warto jest wydać np. 50zł ( allegro ) na zegarek który ma nawet ''monitoring pracy serca" - pulsometr ?
Może ktoś z Was posiada doświadczenie z tego typu tanim sprzętem ?
PKO
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zabrzmiało jabyś chciał sprowadzić większą ilość z Chin :oczko:

Jeśli chodzi o mnie to odpowiedź brzmi "NIE".
Awatar użytkownika
b.bieganie
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nic z tych rzeczy :hahaha:
ostatnio widziałem jak na allegro około 60 osób kupiło ''pulsometr'' za 55 zł z dostawą
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Cena Czyni Cuda :hejhej:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pulsometr MD15168. Ma to czego potrzebuję i działa tak jak powinien.
Na "nie" najczęściej są osoby, które nigdy takiego sprzętu nie używały a nawet nie miały takiego sprzętu w ręku:)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
easyrunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Mam pulsometr MD15168. Ma to czego potrzebuję i działa tak jak powinien.
Na "nie" najczęściej są osoby, które nigdy takiego sprzętu nie używały a nawet nie miały takiego sprzętu w ręku:)
Też mam ten pulsometr i działa bardzo poprawnie, co mnie dziwi. A bardzo poprawnie znaczy, że:

- szybko się łączy
- nie ma dziwnych wskazań pulsu
- 100 międzyczasów
- puls średni z każdego międzyczasu
- puls średni, najwyższy całego treningu
- można używać samego zegarka bez paska

Ale zrobiłem reklamę tego badziewia według użytkowników sprzętu PRO. Bardzo polecam, jeżeli ktoś nie potrzebuje pomiaru dystansu.

A do wszystkich, którzy nie widzieli, a wiedzą lepiej mam szacuneczek :)
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: Na "nie" najczęściej są osoby, które nigdy takiego sprzętu nie używały a nawet nie miały takiego sprzętu w ręku:)
Miałem zegarek GPS "decathlonowy" więc jakieś pojęcie tam mam. :oczko: Po prostu nie zaufam już firmie non-name z którymi mam niezbyt dobre doświadczenia przy innych produktach (nawigacja samochodowa, pierwsze odtwarzacze mp3). Oczywiście kwestia kto czego oczekuje od sprzętu. Jeśli jesteście zadowoleni to oczywiście macie się z czego cieszyć, bo parę zł zostało zaoszczędzone.

Poszukałem na allegro. Co mnie martwi - 3 miesięczna gwarancja. Medion nie słynie z bezawaryjności więc to by ewentualnie mnie odstraszyło przy zakupie tego sprzętu.
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

55 złotych to chyba nieduże ryzyko?
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matkon pisze:
Piechu pisze: Na "nie" najczęściej są osoby, które nigdy takiego sprzętu nie używały a nawet nie miały takiego sprzętu w ręku:)
Miałem zegarek GPS "decathlonowy" więc jakieś pojęcie tam mam. :oczko: Po prostu nie zaufam już firmie non-name z którymi mam niezbyt dobre doświadczenia przy innych produktach (nawigacja samochodowa, pierwsze odtwarzacze mp3). Oczywiście kwestia kto czego oczekuje od sprzętu. Jeśli jesteście zadowoleni to oczywiście macie się z czego cieszyć, bo parę zł zostało zaoszczędzone.

Poszukałem na allegro. Co mnie martwi - 3 miesięczna gwarancja. Medion nie słynie z bezawaryjności więc to by ewentualnie mnie odstraszyło przy zakupie tego sprzętu.
Oczekiwałem, że będzie dobrze i wiarygodnie mierzył puls bo czego innego miałem oczekiwać od pulsometru, parzenia kawy? :)
Ze swojego zadania wywiązuje się wzorowo, nie gubi sygnału, nie sypie wartościami z kosmosu. Działa i mierzy.
Oprócz tego ma mnóstwo funkcji, których nie potrzebowałem ale, z których korzystam przy każdym użyciu.
Chciałem początkowo kupić jakąś sigmę ale naczytałem się , że zegarki tej firmy lubią gubić sygnał i co najgorsze przy takim zagubieniu sygnału przerywają pomiar czasu.
Stwierdziłem, że nie będę wydawał ~150zł na sprzęt, który wcale nie jest powalający. Zamiast tego wydałem 3 razy mniej i jestem bardzo zadowolony.
3 miesiące gwarancji? A co to za problem, jak się zepsuje to kupię nowy i tyle.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Raz miałem Mediona, po 7 dniach kupiłem Polara. Medion robi za zegarek wizytowy teraz u mnie :hahaha:
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
Oczekiwałem, że będzie dobrze i wiarygodnie mierzył puls bo czego innego miałem oczekiwać od pulsometru, parzenia kawy? :)
Nie wiem jakie były Twoje oczekiwania, każdy ma inne, a parzenie kawy w chińskich multimedialnych sprzętach wcale mnie kiedyś nie zdziwi vide antena tv w podróbach smartfonów.

A czy zapis treningu można gdzieś zrzucić czy pozostaje nam tylko pamięć zegarka?

W Polsce mamy jeszcze niezgodność towaru z umową więc może nie trzeba wcale wydawać po raz kolejny 55 zł tylko uderzać w tym kierunku? Tak na wszelki wypadek, gdyby coś się zaczęło dziać. :usmiech:
Matxs pisze:Raz miałem Mediona, po 7 dniach kupiłem Polara. Medion robi za zegarek wizytowy teraz u mnie :hahaha:
A jaki był powód rezygnacji z Mediona?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matkon pisze:
Nie wiem jakie były Twoje oczekiwania, każdy ma inne, a parzenie kawy w chińskich multimedialnych sprzętach wcale mnie kiedyś nie zdziwi vide antena tv w podróbach smartfonów.
W sumie kto wie, może niedługo ;)

matkon pisze:A czy zapis treningu można gdzieś zrzucić czy pozostaje nam tylko pamięć zegarka?
To jest prosty i tani zegarek więc nie oczekujmy od niego zbyt wiele. Jest tylko pamięć zegarka i tak mocno ograniczona
matkon pisze:W Polsce mamy jeszcze niezgodność towaru z umową więc może nie trzeba wcale wydawać po raz kolejny 55 zł tylko uderzać w tym kierunku? Tak na wszelki wypadek, gdyby coś się zaczęło dziać. :usmiech:
Mam nadzieję, że do tego czasu (tfu tfu) uda mi się uciułać na coś co pozwoli mi cieszyć się i mierzeniem pulsu i modułem gps w jednym urządzeniu. Bo o ile z pulsometru jestem naprawdę zadowolony to już konieczność korzystania z komórki jako nadajnika gps do kreślenia i obliczania dystansu już mi się nie podoba, szczególnie po tym jak wczoraj mój telefon zaliczył glebę.
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

matkon pisze:
Piechu pisze:

A czy zapis treningu można gdzieś zrzucić czy pozostaje nam tylko pamięć zegarka?

W Polsce mamy jeszcze niezgodność towaru z umową więc może nie trzeba wcale wydawać po raz kolejny 55 zł tylko uderzać w tym kierunku? Tak na wszelki wypadek, gdyby coś się zaczęło dziać. :usmiech:
Matxs pisze:Raz miałem Mediona, po 7 dniach kupiłem Polara. Medion robi za zegarek wizytowy teraz u mnie :hahaha:
A jaki był powód rezygnacji z Mediona?
- cichy głośniczek
- guziki bardzo trudno się wciskało (raz za łatwo, raz cza było bardzo mocno wciskać)
- puls wahał się co chwila od właściwego

reszta ok :)
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ