Indyk w ananasach +

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga
Posty: 85
Rejestracja: 02 sie 2002, 11:28
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Grójec

Nieprzeczytany post

Dieta jest czescia treningu, w zwiazku z tym trzeba w ciagu dnia zjesc odpowiednia ilosc odpowiednich kalorii. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie w pracy jest tylko kuchenka mikrofalowa, z ktorej musze korzystac, zeby zjesc cos cieplego. Wracam z pracy ok. 18, wiec musze w ciagu dnia cos zjesc i przeciez nie moga to byc tylko kanapki, a o zamawianiu jedzenia typu pizza, itp. to nie za bardzo chce myslec. Tak wiec przyrzadzam sobie jedzenie poprzedniego dnia i odgrzewam w pracy w mikrofali. A jak Wy sobie radzicie z jedzeniem w pracy ? Kiedys pojawil sie temat przepisow na szybkie i dobre dania energetyczne (glownie makaron), chetnie poczytalbym o tym, co moge zrobic sobie szybko na nastepny dzien, a Wy ? :)
[b]MaciekM[/b]
PKO
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 3301
Rejestracja: 01 cze 2002, 00:00
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo

Nieprzeczytany post

Ostatnie odkrycie mojego mê¿a: INDYK W ANANASACH

Ilo¶æ sk³adników, jak± podam, starcza na danie dla dwóch osób na dwa dni. Jest to bardzo prosta i pyszna potrawa, a przy tym lekkostrawna i po¿ywna.

- Pier¶ indyka 1 kg
- 4 puszki ananasa
- Ry¿
- Curry
- Pieprz kajeñski
- M±ka ziemniaczana
- Miód
- Rodzynki

Pier¶ indyka kroimy na ma³e kawa³eczki i obsma¿any na patelni teflonowej na kropli oliwy. Miêso powinno byæ lekko przyrumienione. Przek³adamy je do wiêkszego garnka. Nastêpnie kroimy ananasy na drobne kawa³ki, wrzucamy do garnka z indykiem, wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sol± (oszczêdnie), curry (sporo), pieprzem cayenne (odrobinê).
Potem zostawiamy na ok. 15 min pod przykryciem na ma³ym ogniu mieszaj±c od czasu do czasu. Wlewamy ok. 1 szklanki sosu z ananasów, w którym rozpuszczone s± 2 ³y¿eczki m±ki ziemniaczanej. Znowu mieszamy. Je¿eli danie jest zbyt kwa¶ne, mo¿na dodaæ 1-2 ³y¿eczki miodu. I koniecznie rodzynki. I gotowe.
Podajemy z ry¿em.

Smacznego!
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 2397
Rejestracja: 20 cze 2001, 10:36
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Kraków

Nieprzeczytany post

mój przepis na kluchy:
cukinię (+/-20 cm) poszatkować w ćwierćplasterki albo zetrzeć na grubej tarce, pokrolić drobno cebulę i 3-4 ząbki czosnku, dodać sól, curry (dużo! przynajmniej 2 łyżeczki), odrobinke imbiru i chili, dodać pokrojone 1-2 pomidorki, poddusić na oleju na dość małym ogniu do osiągnięcia miękkości przez cukinię. Zestawić, dodać 3 łyżki śmietany albo jogurtu, wymieszać, na chwilę postawić na gaz (aby zapyrkało)
do tego kluchy, najlepiej jakieś wielkoformatowe, np, kolanka czy świderki
można zrobić więcej sosu i trzymać w lodówce, a kluchy gotować na bieżąco
smacznego!
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Piterek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Posty: 16
Rejestracja: 23 sie 2002, 09:36
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Warszawa

Nieprzeczytany post

Z tym imbirem to uwaga, bo mi się kiedyś zdarzyło dodać ciutkę za dużo i wszystko było do wyrzucenia. Tego smaku nijak nie da się zlikwidować. Jak się przesadzi to po ptokach.
Ja lubię sobie zrobić ryżyk jak ja to nazywam modyfikowany, a mianowicie cebulkę w kosteczkę zeszkliwam na patelence, pieczareczki i papryczkę też na patelenke, a potem wrzucam to do zrobionego z torebki fixu do potraw chińskich i wszystko do ryżyku. Wychodzi wyśmienite. Myślę że można też pokombinować z innymi warzywkami. Smacznego!
"The Road goes ever on and on
Down from the door where it began..."
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 2397
Rejestracja: 20 cze 2001, 10:36
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Kraków

Nieprzeczytany post

Racja - z imbirem ostrożnie... Można też wsiekać troszkę natki z pietruchy.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
fasola
Dyskutant
Dyskutant
Posty: 38
Rejestracja: 10 lip 2002, 12:54
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Krakow

Nieprzeczytany post

PESTO:
makaron (jaki kto lubi - przeciez nie zawsze trzeba zjadac nitki) i znajomi z Włoch.
Znajomych z Włoch prosimy o dostawe swiezego pesto (sieza bazylia, orzeszki pini, oliwa i cos tam jeszce). Makaron gotujem (nie przesadzic) -> odcedzamy -> dodajemy pesto -> mieszamy i juz (aha, wiadomu parmezan). Pesto oczywiscie mozna kupic w sloiczku ale to juz nie to.
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
fasola
Dyskutant
Dyskutant
Posty: 38
Rejestracja: 10 lip 2002, 12:54
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Krakow

Nieprzeczytany post

SZPINAK:
szpinak, bialy ser, czosnek i cos tam jeszcze + moja zona.
Zona miesza, cos tam jeszcze dziwnego robi z powyzszymi skladnikami i juz. Jako maly chlopiec nienawidzilem szpinaku a teraz uwielbiam.
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
fasola
Dyskutant
Dyskutant
Posty: 38
Rejestracja: 10 lip 2002, 12:54
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Krakow

Nieprzeczytany post

SOCZEWICA:
soczewica, jakies warzywa i cos tam jeszcze (aha sadzone jajko na wrzatku) + moja zona.
Zona, podobnie jak ze szpinakiem i juz.
Kiedys myslalem, ze to zarcie tylko dla tych chudych, a teraz uwielbiam.
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
fasola
Dyskutant
Dyskutant
Posty: 38
Rejestracja: 10 lip 2002, 12:54
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Krakow

Nieprzeczytany post

PSTRAG:
Pstrag ze "Zlotego Potoku" grill + ja.
Ja go patrosze i przyprawiam - tylko sol, cytryna, no moze jakies ziola -> daje mu odpoczac i poopalac sie na grillu i juz
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Piterek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Posty: 16
Rejestracja: 23 sie 2002, 09:36
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Warszawa

Nieprzeczytany post

Z tym szpinakiem miałem tak samo jak Fasola, ale jak moja narzeczona zrobiła tartę ze szpinakiem, a potem naleśniczki, to myślałem, że się rozpłynę. Tarta jest b. prosta: należy kupić mrożone ciasto francuskie, zetrzeć wędzony ser, doprawić szpinak w garnku (czosnek, jajeczko, chyba sól,pieprz). Ciasto wykładamy do foremki, na to szpinak, na to ser i pieczemy. Rewelka!!!
"The Road goes ever on and on
Down from the door where it began..."
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia
Posty: 1269
Rejestracja: 20 cze 2002, 12:48
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wyprobowalem Joycat-owego indyka w zmodyfikowanej wersji (piersi z kury nie z indyka). POTRAWKA PRIMA SORT :taktak: :uuusmiech: . Zdecydowanie polecam!!!
Joycat dostajesz ode mnie komplet zlotych dziurek do solniczki.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 10535
Rejestracja: 19 cze 2001, 04:38
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Lokalizacja: lokalna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oto moje ostatnie "odkrycie" - kaszanka z avocado .
Wystarczy pomieszac kaszanke z avocado i dodac swieza cebulke .
Avocado jest bardzo wartosciowe , tylko samo w sobie nie smakuje za bardzo . Wyglada nie za ciekawie ale w tej kombinacji ( polsko - egzotycznej ) bardzo mi smakowalo . Jest to niewatpliwie potrawa z gatunku "fast food" ( szybko sie przygotowuje ) .
Nie pomylic z kurczakiem co mu leb zostal pod tasakiem .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 1681
Rejestracja: 19 cze 2001, 10:04
Lokalizacja: już tylko okolice Krk i góry :)

Nieprzeczytany post

Wojtku skad wytrzasnales za oceanem kaszanke? Czy aby nie jest to jej jakas mierna imitacja? :ble: :ble:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 10535
Rejestracja: 19 cze 2001, 04:38
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Lokalizacja: lokalna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niedawno nam otworzyli polski sklep . Codziennie bigos , kaszanka , kabanosy , ogorki kiszone ( w calych Stanach ich nie ma ) , zrazy i temu inne . No i stad wlasnie kaszanka sie wziela :) .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ