Wypada coś o sobie powiedzieć. Mam na imię Daniel, lat 18, wzrost 171cm i waga ok. 59kg. Czyli wychodzi na to, że niezła ze mnie chudzina

Bieganie eheh.. zrobiłem sobie jako tako tydzień temu rachunek sumienia i te moje bieganie, nic nie jest warte, no niestety. Jakoś tako utrzymywałem kontakt z bieganiem w poprzednich latach ale to tylko w wakacje i to też marnie po parę km i to wszystko, poza wakacjami zdarzało się biegać, kilka razy na miesiąc czyli to nic.
Kiedy tak to sobie biegałem kiedyś ubzdurałem sobie, że maraton wypada przebiec i to po skończeniu 18 od razu, tak więc imo od maja coś biegałem ale też lipnie, raz na tydzień, zdarzała się więcej ale takie bieganie bez sensu, bez regularności.
Dopiero się ogarnołem w sierpniu, już były te 4 treningi w tygodniu przynajmniej. Potem wrzesień i 18 latek, nastąpiło lekkie rozluźnienie, plan w szkole, dopasowanie bieganie do planu itp. same kłopoty ;D
Październik i hmm.. tu nastąpił rachunek sumienia, że nic prawie nie zrobiłem do tej pory i jestem jak człowieczek zaczynający biegać, bo tak jest

Jeszcze nigdy nie startowałem w żadnych zawodach, ale mam zamiar.
Czasy z treningów, nie biegałem ich nigdy na 100%, więc myślę, że jestem w stanie je poprawić lecz wolę nie zapeszać, a to czasy:
3,5km - 21:50
5km - 35:27
11km - 01:15:02 <-Dzisiejszy czas

Główny cel, hm.. wytrwać i biegać regularnie. Chciał bym wystartować w jakiś zawodach może gdzieś na początku roku jakieś 10km, nie wiem. Chciałem przebiec maraton ale to co ze sobą reprezentuje demotywuje mnie, jeśli bym miał biec to tylko w maju na Silesia Marathonie. Może zamiast maratonu jakaś połówka, zobaczy się.
Inne cele to, poprawa sylwetki bo jak na te moje 171cm i 59kg wyglądam marnie i tak myślę czy to też nie tutaj gwóźdź wbity, że mam problem z szybkim bieganiem. Tak samo pracować z nogami, czuję, że czeka mnie sporo pracy

Podsumowując, nie potrafię biegać szybko, nogi też szybko padają, kondycyjnie daje radę, myślę nawet, że 15km bym przebiegł lecz czas był by fatalny. Zakładam tego bloga, gdyż mam nadzieje, że będzie to motywujący czynnik do biegania i regularności, której mi tak brak. Z czasów nie jestem zadowolony, jestem nimi zniesmaczony ale trzeba trenić to się je poprawi hehe.. ;D
Za rzeczówki itp. przepraszam

Pozdrawiam!
Komentarze
-------------------------
Tutaj mam zamiar podawać tylko aktualne info

12.05.2013 - Silesia Półmaraton - 21km 097m - 02:23:35
27.10.2013 - Śląskie Bieganie - 5km - 00:27:11
08.12.2013 - IX Bieg Barbórkowy - 10km - 00:58:33
Aktualne z 12.12.2013