Myślisz, że jesteś za szczupły na kolce?

Moderator: infernal
Sylw3g pisze:Czas średni...
oj to trzymaj mocno kciuki! Napewno sie sprzydadzaszymon_szym pisze:Panucci, będę kibicował na trasie maratonu poznańskiego![]()
No właśnie nie bardzo. Jakbym zrobił życiówkę, to byłbym przekonany, że to dzięki odpuszczeniu treninguMasz przynajmniej jasność
Ja nie patrzę podczas tempa progowego czy też interwałowego na międzyczasy podczas biegu. Sprawdzam dopiero po zakończeniu sesji. Kieruję się samopoczuciem, rytmem i oddechem. Czasami zrobię za szybko, czasami za wolno; nie o to wg Mnie Danielsowi chodziło żeby biec co do sekundy. Kluczem tempa progowego jest zdanie że jest to tempo mocne ale z rezerwą, tempo którym przebiegłbyś godzinny wyścig. Tego szukam biegając te tempa. Przecież zawsze masz różne warunki: raz jest gorąco, raz wieje, raz jesteś wypoczęty tudzież masz kaca, raz rzuciła Cię dziewczyna a raz poznałeś fajny materiał na kochankę.szymon_szym pisze:Zaskakująco ciężki trening mi się z tego zrobił. Zacząłem ciut zbyt wolno i po pięciu okrążeniach (2 km) miałem już 20 sekund za dużo na stoperze. Zamiast to olać, zlapować i kolejne 8 kółek zrobić równym, ciut szybszym tempem, próbowałem nadrabiać.