GRUDZIĄDZ BIEGA
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miło widzieć jak wielu was biega:-)
Dołączyłbym do jakiejś grupki ale po pierwsze biegam ok godz 6stej rano przed pracą, 2x w tygodniu po ok godzinie + niedzielne wybieganie.Po drugie trenowałem za długo na wioślarskiej jedynce i ta indywidualność mi jakoś została.Towarzyszy mi tylko Garmin.
Widzę Was w soboty w Brudniku jak sam zmierzam poprowadzć trening -wioślarski
Mam pytanie.Bierze ktoś z Was udział w półmaratonie św Mikołajów w Toruniu.Kolega rzucił mi rękawicę i tak zacząłem mieć cel w bieganiu...
Gdybyście tworzyli zorganizowaną grupę na wjazd do Torunia to proszę o jakiś cynk- namówiłem na tę imprezę już kilka osób.Pierwszy raz pokonam półmaraton i nie wiem czy będzie mi się uśmiechała potem jazda za kierownicą.
Pozdrawiam zabieganych:-)
Dołączyłbym do jakiejś grupki ale po pierwsze biegam ok godz 6stej rano przed pracą, 2x w tygodniu po ok godzinie + niedzielne wybieganie.Po drugie trenowałem za długo na wioślarskiej jedynce i ta indywidualność mi jakoś została.Towarzyszy mi tylko Garmin.
Widzę Was w soboty w Brudniku jak sam zmierzam poprowadzć trening -wioślarski
Mam pytanie.Bierze ktoś z Was udział w półmaratonie św Mikołajów w Toruniu.Kolega rzucił mi rękawicę i tak zacząłem mieć cel w bieganiu...
Gdybyście tworzyli zorganizowaną grupę na wjazd do Torunia to proszę o jakiś cynk- namówiłem na tę imprezę już kilka osób.Pierwszy raz pokonam półmaraton i nie wiem czy będzie mi się uśmiechała potem jazda za kierownicą.
Pozdrawiam zabieganych:-)
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
Również witam sportowca.Ja też biegam samotnie z Garminem jednak nie przeszkadza mi to aby od czasu do czasu pobiegać w grupce znajomych bo jest niezły ubaw. Na Toruń faktycznie spora grupka się wybiera. Najpierw trzeba się zapisać,opłacić a o wyjeździe grupowym to na forum będzie na pewno,już ja tego dopilnuję.Zapraszamy do nas w końcu bieganie to podstawa wszystkich sportów.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g
s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
- dejw
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:03
- Kontakt:
Ja jestem zainteresowany. 9.00 jak najbardziej mi pasuje.To jak? Przed plażą miejską?maciek75 pisze:A jest ktoś zainteresowany niedzielnym wybieganiem około 9 rano?
-
- Wyga
Z tymi opłatami w Toruniu to wychodzę z założenia,że lepiej przepłacę 20 zł tuż przed startem niż zapłacę teraz a przed startem sieknie mnie ,,świńska grypa'' albo trafi mnie jakaś kontuzja, na razie jeszcze sporo ważę i stąd kolaniska czuję po każdym biegu.Póki co masa ciała spada a prędkości rosną,oby tylko cielsko wytrzymało do grudnia.
- maciek75
- Stary Wyga
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Cześć wszystkim.Niestety pogoda nas nie rozpieszcza.Jestem ciekaw ilu twardzieli przyjdzie na dzisiejszy trening i czy ktoś się będzie kąpał.Relacja na forum po moim powrocie.A dla pozostałych siedzących przy kompie kawał o blondynkach i kilka porad.No i oczywiście widzimy się z tymi co nie dotarli na Rudnik o godzinie 14.30 w Alfie.
Spotykają się dwie blondynki. Jedna ma głowę obandażowaną. Druga chcąc jej zaimponować mówi:
- Wiesz, byliśmy z mężem zaproszeni na Wesele Wyspiańskiego. Ale nie poszliśmy. Wysłaliśmy tort.
Druga, nie chcąc być gorsza, mówi:
- A myśmy byli zaproszeni do konserwatorium. Też nie poszliśmy. Wysłaliśmy jako prezent konserwę turystyczną.
Ale ta niezabandażowana nie wytrzymała i pyta drugą:
- Co ci się stało w głowę?
Zabandażowana:
- Och, nic specjalnego. Miałam trądzik na twarzy i lekarz zalecił mi wodę toaletową. Dwa razy mi się udało płukać twarz, ale za trzecim razem spadła mi klapa na głowę.
Spotykają się dwie blondynki. Jedna ma głowę obandażowaną. Druga chcąc jej zaimponować mówi:
- Wiesz, byliśmy z mężem zaproszeni na Wesele Wyspiańskiego. Ale nie poszliśmy. Wysłaliśmy tort.
Druga, nie chcąc być gorsza, mówi:
- A myśmy byli zaproszeni do konserwatorium. Też nie poszliśmy. Wysłaliśmy jako prezent konserwę turystyczną.
Ale ta niezabandażowana nie wytrzymała i pyta drugą:
- Co ci się stało w głowę?
Zabandażowana:
- Och, nic specjalnego. Miałam trądzik na twarzy i lekarz zalecił mi wodę toaletową. Dwa razy mi się udało płukać twarz, ale za trzecim razem spadła mi klapa na głowę.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Z cyklu trening biegacza- najnowszy odcinek z cyklu "Trening dla każdego" przed maratonem odc. 13
https://www.youtube.com/watch?v=8ZiEhx0GU6k
https://www.youtube.com/watch?v=8ZiEhx0GU6k
Ostatnio zmieniony 13 paź 2012, 07:29 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli chcecie zobaczyć prawdziwych twardzieli to włączcie telewizor -dzisiaj- sobota godzina 21.15 eurosport- cros fit
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wspólny trening.Trasa 8 km po rudnickim lesie w kolorowej jesiennej scenieri to coś co naprawdę warto zaliczyć.Po treningu szybka rozgrzewka przygotowująca nas odpowiednio do kąpieli w jeziorku zaliczona przez Małgosię , Irka i Janusza i mnie.Polecam tą formę regeneracji po treningach naprawdę warto bo tylko "strach ma wielkie oczy".Już 0 14.30 widzimy się w Alfie gdzie można będzie nas zobaczyć i porozmawiać z nami.
s
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39.50
- Życiówka w maratonie: 3.32
Witam.maciek75 pisze:No to jesteśmy umówieni, gdyby coś się zmieniło to dam znać.dejw pisze:Ja jestem zainteresowany. 9.00 jak najbardziej mi pasuje.To jak? Przed plażą miejską?maciek75 pisze:A jest ktoś zainteresowany niedzielnym wybieganiem około 9 rano?
Zapraszamy na dłuższe wybieganie, może ktoś się przyłączy?
Też będę.Pozdr.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Witam ponownie naszych forumowiczów a szczególnie tych, którzy nie mogli dzisiaj wziąć z nami udziału w popołudniowym spotkaniu. Pewnie niektórzy są ciekawi relacji z pokazu „Zdrowo z Alfą „ gdzie nasza Akademia Biegania wraz z Sylwią Reichel wystąpiła w dniu dzisiejszym. Otóż na wstępie serdecznie chciałbym podziękować Sylwii i jej mężowi Dawidowi jak i kolegom z zaprzyjaźnionego klubu, w którym trenują wraz z nimi za wspólny występ. Pomijając półgodzinny poślizg ze strony organizatora myślę, że wypadliśmy nieźle gdyż była spora grupa osób, która nas oglądała i biła brawa. W międzyczasie przed naszym występem przeszliśmy się po galerii z ulotkami reklamującymi naszą akademię jak i samo bieganie. Ulotki a było ich około 500 rozeszły się w 15-20 minut. Najbardziej udzielającym się roznosicielem był oczywiście Edek, który nie chciał oddać połowy, bo mówił ze po drodze jest jeszcze tyle dziewczyn a on chciałby je zaprosić do nas. Z jednej strony go rozumiem, bo dziewczyny są jeszcze w, niżu jeżeli chodzi o starty w zawodach biegowych i warto je do nas przyciągnąć. Ja wraz z Irkiem poszliśmy na całość i obwiesiliśmy się medalami z naszych startów, bo to powinno robić na nowicjuszach wrażenie, że dzięki swojej pracy i przebiegniętym kilometrom można pochwalić się najbliższym lub zaimponować dziewczynie, że ma się jakieś zalety a nie tylko siedzenie przed komputerem. Nasz pokaz rozpoczął się od rozgrzewki prowadzonej przez męża Sylwii, która jednocześnie komentowała, co to jest CroosFit, co dzięki takim ćwiczeniom możemy osiągnąć i na czym to polega. Na scenie wystąpili z Akademii Biegania Ja, Irek, Piotr, Dawid oraz kolega z grupy crossfitowej. Po rozgrzewce nastąpił WOD: 3 serie po 10 powtórzeń z wykorzystaniem kuli. Miało być lekko, ale i tak się nieźle spociliśmy i dzięki temu ludzie zauważyli, że takie ćwiczenia też dają w kość. Na koniec spiker prowadzący całość zorganizował konkurs dla kilku osób chętnych wśród publiczności. Zgłosiło się 5 twardzieli w tym jedna dziewczyna, których zadaniem było w ciągu 45 sekund zrobić jak najwięcej powtórzeń z wykorzystaniem kuli. Wszyscy zostali po konkursie nagrodzeni upominkami od „Alfy”. Myślę, że udział w takich imprezach to dobra forma zareklamowania zdrowego trybu życia wśród mieszkańców naszego miasta. Ja i jeszcze kilku naszych kolegów zostaliśmy do końca pikniku, w którym wystąpił również Jarek Czubaszek, jako trener lekkoatletów Olimpii Grudziądz wraz ze swoimi podopiecznymi opowiadając o bieganiu, organizując konkurs dla publiczność z wiedzy o biegowym Grudziądzu. Oczywiście wspomniał również o nas zapraszając starszych do Akademii a młodzież do Olimpii na treningi. Ale i tak nikt nie przebije Edka, bo dwa razy wziął udział w konkursach i wygrał 2 zestawy z upominkami no i my również mieliśmy niezły ubaw. Już przed samym wyjściem spotkaliśmy Sebastiana z rodziną. To tak pokrótce z wizyty w Alfie. Jeszcze raz dziękuję za przybycie wszystkim: Dawidowi, Edkowi, Piotrkowi, Jarkowi, Januszowi, Irkowi z żoną, Maćkowi z żoną, Damianowi, naszemu koledze kamerzyście za nakręcenie relacji z występu oraz wszystkim crosfitowcom od Sylwii ( jak kogoś pominąłem to sorry). Widzimy się już na kolejnych treningach.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Witam wszystkich zaglądających na nasze forum.Widzę że za oknem przyzwoita pogoda więc zdecydowałem się pobiegać w ten niedzielny poranek.Mam nadzieję że spotkam kogoś znajomego na rudnickich ścieżkach.
Siedzą w celi: nekro...
Siedzą w celi: nekrofil, sadysta, pedofil, zoofil i masochista. Nagle zoofil mówi
- Ale bym se wyruchał kotka
- Ale takiego małego – dodał pedofil
- A potem wyrwalibyśmy mu nóżki- dodał sadysta
- A jak by się wykrwawił na śmierć to ja go jeszcze raz – powiedział nekrofil
- Miau – mruknął masochista
Siedzą w celi: nekro...
Siedzą w celi: nekrofil, sadysta, pedofil, zoofil i masochista. Nagle zoofil mówi
- Ale bym se wyruchał kotka
- Ale takiego małego – dodał pedofil
- A potem wyrwalibyśmy mu nóżki- dodał sadysta
- A jak by się wykrwawił na śmierć to ja go jeszcze raz – powiedział nekrofil
- Miau – mruknął masochista
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach