Ścieżki Biegowe - Warszawa

odworld
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A jak ze ścieżkami po prawej stronie Wisły, macie coś fajnego ?? :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Cintra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:41

Nieprzeczytany post

odworld przyjemnie biega się wokół Kanałku Żerańskiego, wzdłuż Płochocińskiej. Możesz biec cały czas w stronę Nieporętu (praktycznie przez całość ubity piach z kamykami), ew. przeciąć kanałek i wrócić drugą stroną wybiegając k. Spójni. Próbowałam biegać też wałem w stronę Nowodworów, ale potem zaczyna się kostka i w porównaniu do biegania nad wodą wał wydaje się marną alternatywą ;) Z terenów mogę plecić także Choszczówkę. Ja jednak najczęściej wybieram taką opcję: 5min autobusem do Os. Potok i tam biegam na Kępie Potockiej i w Lasku Bielańskim - wczoraj nawet udało mi się pobiegać boso ok. 10min, niestety później pojawiły się kamyczki. :(
Obrazek

BLOG

KOMENTARZE

"Confront your enemies, avoid them when you can."
Tomek_W
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No i oczywiście wał wiślany. Miodzio!
Awatar użytkownika
Cintra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W sobotę rano widziałam grupę ludzi biegającą po Lasku Bielańskim z psem. Też chciałam biegać z moim psem, ale przy każdym wejściu wisi tabliczka zakaz wprowadzania psów. Jak wygląda respektowanie tej tabliczki przez straż miejską? Biegacie z psem na własne ryzyko kilkuset złotowego mandatu (pary dobrych butów :)) czy istnieje ciche przyzwolenie na wprowadzanie psów do LB?
Obrazek

BLOG

KOMENTARZE

maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

odworld pisze:A jak ze ścieżkami po prawej stronie Wisły, macie coś fajnego ?? :)
Puszcza Słupecka - przykładowa trasa http://www.endomondo.com/routes/92694098
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Możecie mi coś podsunąć jeśli chodzi o Puszczę Kampinoską?
Mieszkam w okolicy Zaborowa ( tam chyba zaczyna się niebieski szlak?) i chciałbym zacząć biegać po Puszczy, ale wstyd się przyznać kompletnie jej nie znam :)

z góry dziękuje!
AgaB
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

odworld pisze:A jak ze ścieżkami po prawej stronie Wisły, macie coś fajnego ?? :)
Świetne tereny są na Choszczówce -tzw. Góry Skierdowskie w okolicach ul. Chlubnej i Skierdowskiej. Jak na Warszawę, to trasa "górska", bardzo fajne podbiegi :) (uprzedzam pytanie które się pewnie pojawi- nie czuć smrodu od oczyszczalni Czajka)
lepkareka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:48

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:Możecie mi coś podsunąć jeśli chodzi o Puszczę Kampinoską?
Mieszkam w okolicy Zaborowa ( tam chyba zaczyna się niebieski szlak?) i chciałbym zacząć biegać po Puszczy, ale wstyd się przyznać kompletnie jej nie znam :)

z góry dziękuje!
Nie podpowiem Ci żadnej konkretnej trasy, ale biegałem tam w październiku na Półmaratonie Kampinowskim (czerwony szlak), i muszę stwierdzić, że jesteś szczęściarzem mając takie tereny do biegania niedaleko siebie.
Maraton - 3:45

„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
zorgi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam !

Chcialbym dolaczyc do Warszawskiego klubu gdzie pod okiem trenera jest prowadzony trening biegowy. Czy ktos wie gdzie sa organizowane takie zajecia? Dodam, ze nie chodzi mi o krotkie ogolne spotkanie na ktorym jest robionych kilka km kazdy swoim tempem

Pozdrawiam
lepkareka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:48

Nieprzeczytany post

lepkareka pisze:
martinelli pisze:Możecie mi coś podsunąć jeśli chodzi o Puszczę Kampinoską?

z góry dziękuje!
Nie podpowiem Ci żadnej konkretnej trasy, ale biegałem tam w październiku na Półmaratonie Kampinowskim (czerwony szlak), i muszę stwierdzić, że jesteś szczęściarzem mając takie tereny do biegania niedaleko siebie.
Mogę polecić googlowanie: "klub biegowy" + "nazwa dzielnicy", może coś znajdzie. Ale ciężko powiedzieć, czy będą to treningi z trenerem.

Z tego co wiem, spotkania z cyklu Biegam Bo Lubie na warszawskiej Skrze mają taki charakter.
Sobota 8.00.
Maraton - 3:45

„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przyzwolenia na psy luzem w Rezerwacie Lasek Bielański nie ma ,aczkolwiek nie widziałem tam przez kilkadziesiąt lat biegania ani straży czy policji która by karała kogoś za czworonoga ,ogólnie nic ich nie interesuje poza piciem alkoholu w miejscach publicznych.Luzem możesz puścić psa w kagańcu na terenie który nie jest rezerwatem "mapa przy wejściu" do lasku.W Rezerwacie jest jeszcze parę dzikich zwierzaków także z psami lepiej wrzucić sobie na luz i nie płoszyć tego co tam jeszcze żyje.Odnośnie samych ścieżek biegowych na terenie Bielan to doszło do jakiejś psycho-paranoi.Wywalono masę kasy na zniszczenie i zabetonowanie ścieżek szutrowych (idealnych dla biegaczy) nad kanałkiem na Kępie Potockiej ,dodatkowo stawiając tablice i słupki kilometrażowe niby dla biegaczy !!!??? informujące o tym że powstała ścieżka biegowa.To samo zrobiono obok ulicy Marymonckiej od szpitala do ulicy Dewajtis ,szutr zamienił się w asfalt.Obecnie można biegać wąskimi paskami trawnika między kanałkiem a dawną ścieżką ,uważając na potłuczone butelki.
StudioDobregoStylu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zielone dzielnice do biegania są chyba najlepsze, ale wiadomo że nie każdy będzie jechał specjalnie do konkretnej dzielnicy (chyba, że biegł; )). Jak dla mnie idealny zarówno na rower, jak i na bieg, jest Ursynów :). Zresztą widać codziennie, jak wiele osób biega.
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dlatego ja też cieszę się iż biegam w takiej okolicy ,za dnia Lasek Bielański ,gdy ciemno Kępa Potocka (oświetlone alejki).Gdy przychodzi mi biegać z musu w okolicach Połczyńskiej i Macierzysza w kierunku Babic (płasko ,asfalt ,brak ochrony przed wiatrem) widzę jaki skarb mam pod nosem.
Awatar użytkownika
Cintra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tark dzięki za odpowiedź na moje pytanie. ;) Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie mi przemierzać to piękne miejsce biegnąc. Również baaardzo ubolewam nad betonowaniem ścieżek i po ciemku biega(ła)m po tym wąskim paśmie na Potoku. Skutki uboczne demokracji... :grr:
Obrazek

BLOG

KOMENTARZE

Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zobaczyłem pewną zmianę na tablicy ścieżki biegowej przy skrzyżowaniu Podleśnej z Gwiażdzistą ,że spotkania są obecnie prowadzone wyłącznie dla kobiet.
ODPOWIEDZ