Komentarz do artykułu Expo przed Maratonem Warszawskim 2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Link Expo przed Maratonem Warszawskim 2012

Byliście na Expo? Jakie wrażenia?
PKO
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:21
Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto

Nieprzeczytany post

Miałem okazję się tam rozejrzeć przy okazji odbioru pakietu startowego. Sądzę, że uczestnicy maratonu nie są najlepszymi klientami. Rzadko kiedy się kupuje nowe buty czy koszulkę tuż przed startem. Zaopatrzenie typu żele, batony, napoje też, na ogół już się ma.
Jako promocja czy reklama- w porządku. Wątpię aby utarg był dobry jednak. No ale pewnie nie o to w tym chodziło.
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się kupowac odzieży na Expo przed biegiem. Nie interesują mnie też magiczne bransoletki, ręczniki etc.
Natomiast żele i shoty jak najbardziej. Tego akurat nie brakowało na Expo, więc byłam zadowolona.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mi się wydaje, że Expo nie powinno być traktowane jako tylko i wyłącznie miejsce do zaopatrzenia się w rzeczy potrzebne na maraton który odbywa się za kilka godzin.
To powinno być miejsce gdzie pokazywane są nowe trendy, nowe produkty, nowe firmy itp itd, miejsce promocji a kupowania tylko jako dodatek.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobre expo powinno obejmowac wszystko - od sznurowek do elektroniki.

Czesto biegacz przyjezdny zapomni czegos zabrac z domu i na expo ma jak znalazl, zamiast uganiac sie w stresie po sklepach.

Z nizszymi cenami jesrt roznie. Tu chodzi aby sklep przyszedl do pana a nie pan do sklepu.

Przychylam sie do zdania ze orgowie dali ciala zadajac zbyt wysokich oplat, W rezultacie ogolny przychod z expo nie mogl byc taki jaki przewidywali. "Cheaper by the dozen!".

Czy prawda jest ze osoba prezentujaca SKORA nosila NIKE? (wpis z FB)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie się podobało gdyby nie kanał powietrzny gdyż wiało niemiłosiernie cały czas:)
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

wojtek pisze: Czy prawda jest ze osoba prezentujaca SKORA nosila NIKE? (wpis z FB)
Na pewno osoby w koszulkach reklamujących SKORA biegły na maratonie w butach NIKE. Chyba zadziałało bardziej jak antyreklama.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

szy pisze: Na pewno osoby w koszulkach reklamujących SKORA biegły na maratonie w butach NIKE. Chyba zadziałało bardziej jak antyreklama.
No ale bez przegięć, jedno nie wadzi drugiemu. Ja nawet gdyby mi się Skora bardzo spodobała to na początku na dłuższe treningi niż 5 km bym ich nie zakładał.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wedlug FB osoba pracujaca w stoisku nosila Nike.

Rozumiem ze wielu Polakow traktuje marketing jako stonke zrzucona podstepem przez Amerykanow;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
rufuz

Nieprzeczytany post

Adam sam trzymales kamere ?
W kronice stonke nazwano tez "żukiem z Kolorado". Polecam :hahaha: :hahaha: :hahaha:
http://www.youtube.com/watch?v=ky6jeUuVNgo
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Poznaniu od lat EXPO jest przed biurem maratonu. W Wawie widocznie dopiero teraz odkryli taką rzecz i się tym podniecają :hahaha: Dla mnie EXPO to przede wszystkim "WSZYSTKO" dla biegaczy, od nowości po wyprzedaże, od gaci, po wielkie torby podróżne. Im bogatsze, tym lepsze. Ceny pewnie mają znaczenie, ale zawsze myślałem, że skoro promują markę na stoisku to powinni to promować tak, by ludzie kupowali, a nie, odchodzili z pełnym portfelem :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Adam sam trzymales kamere ?
Nie możemy zdradzać sekretów naszego filmowego kunsztu ;)
TomoM
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Wedlug FB osoba pracujaca w stoisku nosila Nike.
Rozumiem ze wielu Polakow traktuje marketing jako stonke zrzucona podstepem przez Amerykanow;)
Pozwól, że rozwieję wątpliwości w kwestii kto w czym się nosił na Expo i podczas biegu. Info z pierwszej ręki.

1. Jedna z osób na stoisku Skora miała 'obce' buty. Prawda.
Niektórzy mają takie stopy, że akurat tylko 'obce' buty pasują. Obce nie znaczy wrogie.
Racja, można było ten problem rozwiązać lepiej.

2. Osoby biegnące w koszulkach Skora biegły w innych butach. Prawda.
Ustaliliśmy to sobie na samym początku: Buty dopiero co przyjechały, biegniecie w czym uznacie za stosowne. Trudno zmuszać kogokolwiek do biegania 42k w nowych, prawie minimalnych butach.

Nie jesteśmy marketingowymi doktrynerami ani hardkorowcami z nogami ze stali. Buty same nie pobiegną, trzeba się do nich przyzwyczajać. Kontuzji nie wyleczą. To po co udawać, że jest inaczej? Dopiero byłaby kiszka jakby nam ludzi zaczęli znosić z trasy.

Podjęliśmy decyzję, że 'wchodzimy' w czasie Maratonu w Warszawie, nawet jeśli trzeba będzie biec w starych butach. Dzięki takiemu podejściu wszyscy byli na mecie bo po tygodniach przygotowań na to zasłużyli, bez względu w jakim zestawie koszulka-buty by biegli. Na maratońskie życiówki w Skorach przyjdzie czas wiosną :-)

A stonkę to bierzemy pod but :-)

Pozdrawiam,
Tomek Machałowski
Dystrybutor SKORA w Polsce
CrazyRita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

szy pisze:
wojtek pisze: Czy prawda jest ze osoba prezentujaca SKORA nosila NIKE? (wpis z FB)
Na pewno osoby w koszulkach reklamujących SKORA biegły na maratonie w butach NIKE. Chyba zadziałało bardziej jak antyreklama.
Może warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś tajnego powiązania kapitałowego między Skorą, a Nike? To może być grubsza afera.
Ale może jednak nie, bo widziałem człowieka w koszulce Skory, biegnącego w Brooksach. Może warto poinformować o całej sytuacji Nike?
Widziałem też ludzi w koszulkach Nike, ale w Adidasach. W razie czego dysponuję numerami startowymi na PW.
Sprawa jest poważna, a nabierze rozpędu jak w sieci pojawi się więcej zdjęć...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ