Komentarz do artykułu Ruszają przygotowania do Łódź Maratonu Dbam o Zdrowie
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach

Skomentuj artykuł Ruszają przygotowania do Łódź Maratonu Dbam o Zdrowie
-
Organizator
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zapraszamy do wspólnego trenowania
Już 6 października (sobota) ruszają oficjalne treningi do Łódź Maratonu Dbam o Zdrowie 2013. Dwa razy w tygodniu wszyscy chętni mogą trenować w "Drużynie Dbam o Zdrowie" pod okiem wykwalifikowanych instruktorów biegania. Zapraszamy wszytkich łodzian do podjęcia wyzwania!
Możesz do nas śmiało dołączyć nawet, jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z bieganiem. Adeptów biegania podzielimy na 3 grupy zaawansowania - początkującą, średniozaawansowaną i zaawansowaną. Każda z grup będzie posiadać swojego trenera, z którym aż do kwietnia będziecie realizować program przygotowań do Łódź Maratonu dbam o zdrowie.
Udział w zajęciach jest nieodpłatny. Zajęcia odbywają się w każdą środę o godz. 18:30 i niedzielę o godz. 9:00. Pierwsze zajęcia zaplanowane są wyjątkowo na sobotę 6 października na godz.9:00.
Szczegółowe informacje w dziale "Trening" www.lodzmaraton.pl
Już 6 października (sobota) ruszają oficjalne treningi do Łódź Maratonu Dbam o Zdrowie 2013. Dwa razy w tygodniu wszyscy chętni mogą trenować w "Drużynie Dbam o Zdrowie" pod okiem wykwalifikowanych instruktorów biegania. Zapraszamy wszytkich łodzian do podjęcia wyzwania!
Możesz do nas śmiało dołączyć nawet, jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z bieganiem. Adeptów biegania podzielimy na 3 grupy zaawansowania - początkującą, średniozaawansowaną i zaawansowaną. Każda z grup będzie posiadać swojego trenera, z którym aż do kwietnia będziecie realizować program przygotowań do Łódź Maratonu dbam o zdrowie.
Udział w zajęciach jest nieodpłatny. Zajęcia odbywają się w każdą środę o godz. 18:30 i niedzielę o godz. 9:00. Pierwsze zajęcia zaplanowane są wyjątkowo na sobotę 6 października na godz.9:00.
Szczegółowe informacje w dziale "Trening" www.lodzmaraton.pl
-
qba77
- Rozgrzewający Się

czyli dobrze zrozumiałem to w sobote o 9.00 przy atals arenie przy wejsciu naprzeciw LKS jest pierwsze spotkanie i czy bedzie tez od razu trening czy to raczej tak organizacyjnie??
- nasionko
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 43'32''
- Życiówka w maratonie: 3h35'34''
- Kontakt:
A ja mam pytanie czy na pierwsze spotkanie trzeba przyjść już przygotowanym jak na trening czy może będą to zajęcia... organizacyjne(?). Ach, no i jeśli od razu zabierzemy się do roboty to czy jest możliwość przebrania się na miejscu, jakaś szatnia czy coś... 
-
Organizator
- Wyga

W sobotę odbędzie się już normalnie trening, jeśli chodzi o grupę początkującą zapraszamy nawet osoby, które dopiero planują zacząć biegać.
- nasionko
- Dyskutant

- Kontakt:
A co z szatnią? Pytam bo nie wiem czy paradować w dresach przez całe miasto 
-
Organizator
- Wyga

Czas i intensywność treningu uzależniony jest od tego, do której grupy treningowej się kwalifikujesz.
Jeśli chodzi o szatnie to w sobotę i później w żadną z niedziel szatnie nie będą udostępniane natomiast w środy
mamy nadzieję,że podobnie jak w ubiegłym roku porozumiemy się z Atlas Areną i będziemy korzystać z bieżni i szatni.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o szatnie to w sobotę i później w żadną z niedziel szatnie nie będą udostępniane natomiast w środy
mamy nadzieję,że podobnie jak w ubiegłym roku porozumiemy się z Atlas Areną i będziemy korzystać z bieżni i szatni.
Pozdrawiam
-
truchtajacy_tluszczyk
- Rozgrzewający Się

Hej,
jestem bardzo poczatkujaca i zlozona (na razie) w znikomej czesci z miesni. Mimo to chcialabym trenowac do10 km w 2013. Czy moge przychodzic na ktorys z treningow,na przyklad na srodowy, czy tez sa one tylko dla maratonczykow?
jestem bardzo poczatkujaca i zlozona (na razie) w znikomej czesci z miesni. Mimo to chcialabym trenowac do10 km w 2013. Czy moge przychodzic na ktorys z treningow,na przyklad na srodowy, czy tez sa one tylko dla maratonczykow?
-
peyo
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 50:46
Witam.
Czy jeżeli opuściłem dzisiejsze (sobota) pierwsze spotkanie treningowe, to czy mogę jeszcze się dołączyć?
Moje biegowe CV to :
półmaraton - sztuk jeden (2012)- 2h12min
kilka 'dyszek'- życiówka 50min 46sek.
Biegam 'systematycznie' od wiosny 2011
Pozdrawiam
Czy jeżeli opuściłem dzisiejsze (sobota) pierwsze spotkanie treningowe, to czy mogę jeszcze się dołączyć?
Moje biegowe CV to :
półmaraton - sztuk jeden (2012)- 2h12min
kilka 'dyszek'- życiówka 50min 46sek.
Biegam 'systematycznie' od wiosny 2011
Pozdrawiam
peyo
- nasionko
- Dyskutant

- Kontakt:
Jasne że możesz. Z takim dorobkiem najpewniej trafisz do grupy średniozaawansowanej lub zaawansowanej.
Nie było żadnej listy, ani oficjalnego podziału na grupy. Dzisiaj było trochę spraw organizacyjnych, marszobieg po Zdrowiu i trochę ćwiczeń w parku. Ogólnie bardzo fajnie
Powiedzieli nam, że w środy będzie dostęp do szatni i natrysków w Atlas Arenie, ale żeby wejść na hale trzeba mieć czyste obuwie na zmianę (poza tym do biegania w parku).
To chyba wszystko...
Nie było żadnej listy, ani oficjalnego podziału na grupy. Dzisiaj było trochę spraw organizacyjnych, marszobieg po Zdrowiu i trochę ćwiczeń w parku. Ogólnie bardzo fajnie
Powiedzieli nam, że w środy będzie dostęp do szatni i natrysków w Atlas Arenie, ale żeby wejść na hale trzeba mieć czyste obuwie na zmianę (poza tym do biegania w parku).
To chyba wszystko...
-
Alalo
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 59
Witam:) Rozumiem, że pierwsze spotkanie odbyło się w sobotę, a kolejne w niedzielę? W związku z tym mam pytanie czy mogę dołączyć do Was w środę i czy mam się zwyczajnie pojawić w środę w umówionym miejscu i godzinie czy wysyłać do kogoś maila zgłoszeniowego? I kolejne czy mogę z Wami biegać nie będąc (póki co:p) zapisaną na maraton w kwietniu?
- tojapolesie
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 47:42
- Życiówka w maratonie: 4:10:04
Myślę, że śmiało możesz zwyczjnie pojawić się w środęAlalo pisze:Witam:) Rozumiem, że pierwsze spotkanie odbyło się w sobotę, a kolejne w niedzielę? W związku z tym mam pytanie czy mogę dołączyć do Was w środę i czy mam się zwyczajnie pojawić w środę w umówionym miejscu i godzinie czy wysyłać do kogoś maila zgłoszeniowego? I kolejne czy mogę z Wami biegać nie będąc (póki co:p) zapisaną na maraton w kwietniu?
Pozdrawiam
"Ja ufam Panu on jest moją skałą"