grupa na 04:00 - poznajmy się

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:28
Życiówka w maratonie: 3:37:19

Nieprzeczytany post

SonnyCrockett pisze:A mi się nie udało.
Zgubiłem grupę w Parku Natolińskim, było tam tłoczno, ktoś upadł trzeba było przepuszczać karetkę. Od Ursynowa biegło się już gorzej. Dopadłem metę z czasem 4:00:40
Zabrakło 41 sekund (!!!), więc jestem trochę wkurzony.
Ale koniec końców muszę powiedzieć, że debiut udany.

Nie wiem czemu ale wydawało mi się że albo złamię te 4h albo wyląduję na 4h15-20min
Kurczę jak teraz pomyślę, że to tylko 41sek to było to do nadrobienia na ostatnich 5km
Nie przejmuj się ta presja wyników odbiera radość z biegania, ja miałem zapas sił żeby urwać 3 minuty ale wolałem podciągnąć koleżankę i na 12km zwalniałem żeby dała radę :) Było fajnie, komfortowo, spokojne tętno, ciągle rozmawiałem, potem na 30km zostawiłem współbiegaczkę i zacząłem cisnąć, straty nie odrobiłem.
Niestety moje poświęcenie dla niej spowodowało że ona się wykończyła bo biegła ze mną za szybko i na ostatnich 12km straciła do mnie 15minut, ja nie odrobiłem straty.
Mój czas 3:37:19 (drugi maraton), rok temu w Poznaniu leciałem na 4:00:00 a skończyłem w 4:10:57 - czego teraz żałować :). Wiem że na wiosnę chcę zrobić 3:25:00 :).
Teraz wiesz na co Ciebie stać i sądzę że za kilka miesięcy pobiegniesz znowu i będzie nowy rekord a o tym szybko zapomnisz :) Nie martw się tymi 41 sekundami :). Trenuj dalej i życzę co najmniej 3:30 w przyszłym roku :)
PKO
SonnyCrockett
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@runkris

Dzięki za pocieszenie :)

Gratuluję wyniku i jestem w szoku jakiego dokonałeś progresu. Daje mi to porządnego kopa.
Ciekaw jestem jaki będzie mój kolejnym maraton. Chciałbym teraz pójść w kierunku triathlonu więc trening biegowy będzie tylko częścią całości. Ciekaw jestem jak to się przełoży na wyniki.

Gratuluję wszystkim Maratończykom, a debiutantom w szczególności.

BTW W komentarzach na facebooku widzę, że niektórzy piszą, że zaliczyli debiut na 3:20-3:45 (!!!) Myślę sobie ja p........ę jak takie rzeczy są możliwe w ogóle. :)
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:28
Życiówka w maratonie: 3:37:19

Nieprzeczytany post

SonnyCrockett pisze:@runkris

Dzięki za pocieszenie :)

Gratuluję wyniku i jestem w szoku jakiego dokonałeś progresu. Daje mi to porządnego kopa.
Ciekaw jestem jaki będzie mój kolejnym maraton. Chciałbym teraz pójść w kierunku triathlonu więc trening biegowy będzie tylko częścią całości. Ciekaw jestem jak to się przełoży na wyniki.

Gratuluję wszystkim Maratończykom, a debiutantom w szczególności.

BTW W komentarzach na facebooku widzę, że niektórzy piszą, że zaliczyli debiut na 3:20-3:45 (!!!) Myślę sobie ja p........ę jak takie rzeczy są możliwe w ogóle. :)
Mam kolegę lat 24, debiut w maratonie 2:47:xx, no ale on biega :)
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bałbym się mieć takiego kolegę :)
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

może ktoś finiszował w okolicy 4:03-4.04 netto to ma pamiątke :ble:

http://www.youtube.com/watch?v=hP1n4bLg ... e=youtu.be
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Butik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49'59"
Życiówka w maratonie: 3h17'01"
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki wszystkim za towarzystwo! Mam nadzieję, że nie daliśmy ciała ;) i większość z Was czwórki połamała.
polcia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:53

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję Peacemakerom na 4:00 (kłania się "Pani od Fitnessu";))
naprawdę poczułam się zaopiekowana podczas biegu i naprawdę doceniam wsparcie. Nie wiedziałam, czy dam radę i marzyłam o 3:59:59;) - a ostatecznie wyszło 3:57:04 w moim drugim maratonie w życiu (w zeszłym roku było 4:16 i coś i zdychałam na ostatnich kilometrach...). Nie dałabym rady sama utrzymać tempa przez pierwsze 30 km:) jeszcze raz bardzo dziękuję!
PiotrekMP
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: 4,09

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do podziękowań dla pacemakerów. Dzięki za sprawne i profesjonalne poprowadzenie grupy. A chyba Wam też nie było łatwo manewrować w tym tłumie, zwłaszcza na wąskich odcinkach?. Coś też mam silne wrażenie że bym sam nie utrzymał tempa.
Zdecydowanie podskakujące baloniki działały na mnie dopingująco. Udało mi się złamać 4kę i nie padłem więc jestem super happy. Dzięki wszystkim. I do zobaczenia !
Piotrek
zielone: skarpety, koszulka i czapka
maratonczyk2012
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4.03

Nieprzeczytany post

Dla wszystkich cztero-łamaczy wrzuciłem filmik z ostatniej prostej.
Film trwa 20 minut, w 17-tej minucie widać baloniki na 4:00 więc Ci którym udało się przybiec duużo wcześniej i zaraz po czasie powinni się odnaleźć.

http://www.youtube.com/watch?v=_3Wlix5rVFg

Pozdrawiam wszystkich debiutantów.
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hehe ja też się pod koniec załapałem

Dzięki Kolego za filmik !!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ