Merrell Trail Glove

Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dwa dni temu były po 99,90 (na stronie też była taka cena)... ale w ogóle grube jaja są z tą promocją, bo na miejscu okazało się, że butów nie ma. Pani sprzedawca powiedziała, że nie ma i tego rozmiaru w ogóle nigdy nie było. Dopiero po sporej awanturze i pytaniu dlaczego na stronie jest informacja, że tego rozmiaru mają 53 pary nagle cudownym sposobem znalazło się pół palety tych butów.. ;) A przecież trzy dni wcześniej kolega z forum swoje buty kupił i między innymi ten rozmiar widział w sporej ilości ;) Magia ;) Albo raczej powód dla szefostwa sieci do zainteresowania się tym gdzie zysk firmy ma nie po drodze z zyskiem pracowników.
PKO
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

Czy te buty nadadzą się do biegania zimą? Chodzi mi o to czy cholewka jest na tyle gruba, że zniesie śnieg i chłód?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty w promocyjnej cenie są właściwie tylko tam, gdzie zostało ich naście par jednego czy dwóch rozmiarów ( np Piaseczno i Okęcie - dzisiaj byłem ). Poza tym, tylko w jednej wersji
( czarno/zielona ) i mało męskich rozmiarach 41-43. Na Targówku są większe, ale cena jest już NIEpromocyjna.
Mimo uprzedzeń do tej marki, spowodowanych głupią odmową przy reklamacji, nagrodziłem się dzisiaj parą w moim rozmiarze i moim zdaniem, ładniejszej wersji, czarno/żółtej, w Go Sporcie Ursynów, za 199zł ( 1 z 3 dostępnych par ).
Co ciekawe, w Intersporcie naprzeciwko, nie słyszeli o Columbii Ravenous Lite, na którą też się zasadzałem. Generalnie oferta dot. biegania, w decathlonach, go sportach i intersporcie, jest delikatnie mówiąc, uboga.

Przy okazji, połaziłem i potruchtałem trochę w NB MT1010. Będąc dla porównania w MT10 i mając już wybrane Merrelle, oprócz ich lekkości, nie zrobiły na mnie specjalnego wrażenia ( chyba jak dla mnie, już delikatnie za wysokie, całe szczęście że nie kupiłem w necie ).
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gdzie je widziałeś w Piasecznie? :ojoj: Tam jest cała półka merreli ale innych i droższych modeli...te ładniejsze w GoSport ursynów też widziałem, ale nie było niemęskich rozmiarów 41-43 :oczko:
kazek.lub
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiejsza cena w Lublinie - 79,99zł :szok:
Niestety nie ma mojego rozmiaru :ojnie:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak dla jasności, butów tych nie znajdzie się w dziale bieganie. Stoją razem z innymi trekkingowymi, nie pamiętam jak w Piasecznie, ale na Okęciu w alejce z butami trekkingowymi, na stojaku pośrodku alejki.
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiem że są w dziale trekingowych, ale w Piasecznie są tylko inne modele (pan z obsługi potwierdził). Jesteś pewien że na okęciu jeszcze są (mam nie po drodze ale gdyby były to bym się pofatygował).
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj ok 14tej na Okęciu były tylko rozmiary 42-43

Obsługa, tylko pogratulować, systemu ze strony również. Pokazywał 2pary w Piasecznie, tymczasem było ich co najmniej 5-6.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do samych butów. Dzisiaj od razu zrobiłem w nich połówkę i było całkiem przyjemnie, szczególnie, że niby w cm rozmiar 46, wychodzi tyle samo co w MT10 45,5 to jednak wyczuwalny jest większy luz przed palcami i daje się odczuć, że są szersze w przodostopiu od minimusów.
Początek września przebiegł u mnie pod znakiem rozje...go rozcięgna prawej stopy ( dorobiłem się tego w "zenkach" NB 848, niemalże zaraz po wyjściu z domu ), ale naproxen, końska chłodząca, cold pack i masowanie twardą piłką, zrobiło cuda. To już drugi tydzień jak wracam do "żywych" i bardzo ryzykancko bo do dzisiaj tylko w dwóch parach minimusów, ale tfu tfu, bólu brak. Czasami coś tam odczuję, ale bez przesady.
Zauważyłem, że bardziej asekurancko i ostrożnie stąpam tą nogą po korzeniach i kamieniach, przez co lewa zbiera baty i bierze wszystko na siebie.
Pewnie za szybko i za krótko na konkretne wnioski, ale mam wrażenie, że podeszwa w merrelach, jest cieńsza w części środkowej porównując do MT10 i bardziej odczuwa się podłoże.

Zobaczymy jak będzie dalej, póki co, MT10 nadal oblegają pierwsze miejsce u mnie.
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

herson pisze:Wczoraj ok 14tej na Okęciu były tylko rozmiary 42-43

Obsługa, tylko pogratulować, systemu ze strony również. Pokazywał 2pary w Piasecznie, tymczasem było ich co najmniej 5-6.
Jesteś pewien że widziałeś w Piasecznie ten model za 99zł? :niewiem: Sam nie wiem czy ślepy już jestem czy co...w dziale turystyka mężczyzn na parterze, w okolicach środka regału jest kilka półek merreli ale tego modelu http://www.decathlon.com.pl/PL/current-glove-213526068/
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ile razy jeszcze o to zapytasz? Tak, jestem pewien
kristos2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Sosnowcu zostały 3 pary rozmiar 44 po 79,90 albo nawet 69,90 (nie pamietam dokladnie, stan na godzine 15:00). Oczywiście są one w dziale butów trekkingowych
banan19
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ktoś robi biznes na tych butach na alledrogo :ble: Pewno kupił w decathlonie za grosze i sprzedaje drożej.
Radzę zajrzeć na tę stronę w poszukiwaniu Merrelli bo cena ładna, dla kogoś kto nie ma w pobliżu decathlonu.
freedy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Do posiadaczy tych butów - jak macie dopasowaną długość w tych butach?Na styk czy pozostawione 0,5 lub 1 cm miejsca?Ja mam tak że jak ubiorę buty i podniosę palce do góry to czubek palców dotyka jeszcze siateczki a nie tego materiału na czubku buta(sztywniejszego niż sama siatka). Jednak jeśli dosunę to końca palce to mogę wsadzić między but a piętę palec wskazujący...Nie za duże te buty?

http://tinypic.com/r/14xkzv4/6 - obrazek więcej wyjaśni, otóż tam gdzie czerwony kolor to tam jest duży palec po podniesieniu palców do góry natomiast tam gdzie niebieski to obszar gdzie wg mnie powinny znajdować się palce mam rację?Może się myle i noga podczas biegu mocno puchnie i się rozplaszcza...
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

freedy pisze:Może się myle i noga podczas biegu mocno puchnie i się rozplaszcza...
czyli idąc Twoim tokiem rozumowania, im większy but, stopa bardziej spuchnie i się rozpłaszczy?? ciekawe, nawet bardzo.....
sądzisz, że ktoś inny powie Ci lepiej niż Ty sam ocenisz, czy but jest dobry czy nie?

Przeczytaj co napisałem wyżej, a jedną wypowiedź już będziesz miał.

Swoją drogą, brak gumowej obejmy na cholewce, jak to jest w MT10, sprawia, że w tych butach zaczyna biegać mi się coraz fajniej z uwagi na większy luz niż ścisłe dopasowanie minimusów.
Tym bardziej można to zauważyć, patrząc na podeszwy obu butów, gdzie w minimusach, jest zdecydowanie szersza, a wrażenie na nodze, moim zdaniem, zupełnie przeciwne.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ