Witam,
Planu żadnego nie mam, ale ćwicz sobie np. 3-4x w tygodniu sprinty, np. 6 x 60 m (dziennie) lub krotsze oraz zrywy, czyli truchtasz sobie i nagle pełne przyspieszenie gdzies przez 10m, zaraz potem trucht i tak w kolko...a co do tych sprintow to moze to byc tez np. 10 x 80 m, ale to zalezy od Twojej formy - sam ustal sobie ile bedziesz robił i zwiekszaj to...dobrym sposobem są też sprinty pod stroma gorke....
Szybkosc dla pilkarza.....
- camfo
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- raner
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem czy trenowanie szybkości w piłce to powinno sie trenować tak samo jak sprinty w LA
tutaj na forum to są biegacze i moga radzić ale czy dobrze? bo mozesz stracić np inne umiejętnosci potrzebne do kopania czy nawet złapać kontuzje spowodowane niewłasciwym połączeniem trenowania szybkości i piłki noznej własciwej
jezeli chcesz fachową rade to skontaktuj sie lub spytaj trenera piłkarskiego
moze tez w jakieś książce dla piłkarzy są opisane metody treningowe
w biegach to jest tak ze albo cwiczysz wytrzymałość ( a szybkośc i swieżośc przy okazji jak trzeba) albo trenuje sie sprinty a wytrzymałość to sprawa zbędna
w piłce jak sie orientuję bardzo wazny jest start do piłki i szybkośc i zwinność i ogromna wytrzymałość i oczywiście umięjętności czysto piłkarskie
to wszytko połączyć w jedno i wytrenować to własnie sztuka i musi zrobić ktoś fachowo a tu fachowca raczej pod tym względem nie znajdziesz
tak tobie radze
tutaj na forum to są biegacze i moga radzić ale czy dobrze? bo mozesz stracić np inne umiejętnosci potrzebne do kopania czy nawet złapać kontuzje spowodowane niewłasciwym połączeniem trenowania szybkości i piłki noznej własciwej
w biegach to jest tak ze albo cwiczysz wytrzymałość ( a szybkośc i swieżośc przy okazji jak trzeba) albo trenuje sie sprinty a wytrzymałość to sprawa zbędna
w piłce jak sie orientuję bardzo wazny jest start do piłki i szybkośc i zwinność i ogromna wytrzymałość i oczywiście umięjętności czysto piłkarskie
to wszytko połączyć w jedno i wytrenować to własnie sztuka i musi zrobić ktoś fachowo a tu fachowca raczej pod tym względem nie znajdziesz
tak tobie radze
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Z LZS mozna skontaktowac sie elektronicznie . Wystarczy wyszukac .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- camfo
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
No ale ja nie mowie, zeby cwiczyl tylko sprint, ale te cwiczenia nie sa tylko dla sprinterow i sprint wyrabiaja...a chyba gosc nie gra na takim poziomie (1,2 liga), ze musi miec jakis specjalistyczny trening?Quote: from raner on 11:52 pm on Sep. 15, 2003
nie wiem czy trenowanie szybkości w piłce to powinno sie trenować tak samo jak sprinty w LA
tak tobie radze
- raner
- Zaprawiony W Bojach
camfo : nie wiem co mr dimm on zamierza robić czy trenować na poważnie czy tylko sobie kopac dla zabawy i być na podobnym poziomie co reszta naszych przeciętnych kopaczy ktorzy uwazaja siebie za zawodowców
ludzie jak juz cos robić to pożądnie profesionalnie i z głową bo byc może znowu jakis talent nie rozwinie sie tak jakby mógł !!!!!!!
ludzie jak juz cos robić to pożądnie profesionalnie i z głową bo byc może znowu jakis talent nie rozwinie sie tak jakby mógł !!!!!!!
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
-
- Rozgrzewający Się
Proponuję zaglądać do fachowej literatury. Wyporzycz albo skorzystaj w czytelni z książek dostępnych na AWF. Oczywiście na temat biegów krótkich albo wydolności beztlenowej. Jest taka fajna książka "Wydolność beztlenowa sportowców" . Polecam. Jak chcesz mogę ci przesłać na maila środki treningowe ukierunkowane na wydolność beztlenową, siłę itp. czyli wszystko to co niby ma pozwalać biegać szybciej i dłużej tą szybkość utrzymywać. Przyślij mi smsem twój adres mailowy jak to chcesz. 609628148
Asystent
-
- Rozgrzewający Się
Proponuję zaglądać do fachowej literatury. Wyporzycz albo skorzystaj w czytelni z książek dostępnych na AWF. Oczywiście na temat biegów krótkich albo wydolności beztlenowej. Jest taka fajna książka "Wydolność beztlenowa sportowców" . Polecam. Jak chcesz mogę ci przesłać na maila środki treningowe ukierunkowane na wydolność beztlenową, siłę itp. czyli wszystko to co niby ma pozwalać biegać szybciej i dłużej tą szybkość utrzymywać. Przyślij mi smsem twój adres mailowy jak to chcesz. 609628148
Asystent