Tomasir - komentarze
Moderator: infernal
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, witam...
Na pewno będę śledzić Twoje treningi Masz we mnie wiernego kibica, znaczy kibic-kę Powodzenia!
Na pewno będę śledzić Twoje treningi Masz we mnie wiernego kibica, znaczy kibic-kę Powodzenia!
- miszcz95
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:48:20
Trzymam kciuki i będę obserwował też mam podobne cele jeżeli chodzi o 10km bo w przyszłym roku będę walczył o 45 minut
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
Przydałby mi się taki partner biegowy cele też podobne, choć pewnie 45 min szybciej osiągniecie
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
weź Asiu pod uwagę, że przed pierwszą kontuzją w zasadzie jedynie potrafiłem biegać równym tempem i do tego jeszcze dość wolno (jak zrobiłem sobie bieg na max to wyszło: Czas na 5,3 km - 24 min i 26 sek, co daje 4min 36 sek na km). Gdy zacząłem sensowniej trenować to po 2 miesiącach kontuzja, potem te 8 (a może i 10) miesięcy przerwy - a teraz po 2 tyg treningów znów tak średniawo. Liczę jednak, że przy dość dobrych warunkach fizycznych (jestem raczej szczupły) i niezłej kondycji (po długiej przerwie ok 5 km od razu biegałem bez żadnego zajeżdżania się) - będę w stanie wreszcie normalnie biegać. Zresztą wystarczy spojrzeć na Andrzeja (z hattricka) - jak postepy można zrobić solidnym treningiem.
zgodnie z naturą!
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
Weż też pod uwagę, że... Ty czy Andrzej jesteście facetami Rywalizacja jest dla was ważniejsza... co z resztą widać w każdym biegu ulicznym. Kobiet jest zdecydowanie za mało
Ja jako kobieta nie mam aż takiego parcia na wynik. Dla mnie ważniejsza jest przyjemność z biegania Dlatego z jednej strony fajnie jest poprawiać swoje życiówki, ale z drugiej strony jak już mam wybierać... wolę nie bić życiówek, a czerpać radość z każdego przebiegniętego km. Stąd pewnie moje podejście do treningów jest ciut inne
Ja jako kobieta nie mam aż takiego parcia na wynik. Dla mnie ważniejsza jest przyjemność z biegania Dlatego z jednej strony fajnie jest poprawiać swoje życiówki, ale z drugiej strony jak już mam wybierać... wolę nie bić życiówek, a czerpać radość z każdego przebiegniętego km. Stąd pewnie moje podejście do treningów jest ciut inne
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
kobiety są zdecydowanie bardziej uparte w tym co robią i może nie masz takiego prostego parcia na wynik, ale zawsze o jakiś wynik walczysz. A sam sposób treningu i wytrwałość większości kobiet sprawia - że koniec końców i tak osiągają wspaniałe rezultaty, śmiem twierdzić, że często lepsze od mężczyzn. W końcu to Twój mąż musi się za tobą uganiać - a jak czytałem - ciągle dogonić nie może
zgodnie z naturą!
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
... Ale już jest na prawdę blisko Myślę, że kwestia tego miesiąca i mnie przegonitomasir pisze:W końcu to Twój mąż musi się za tobą uganiać - a jak czytałem - ciągle dogonić nie może
- miszcz95
- Stary Wyga
Pożyjemy, zobaczymyAsiula pisze:choć pewnie 45 min szybciej osiągniecie
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Zapomniałem zapytać - jakiegoś bloga lub na endo masz wyniki? Bo fajnie by było śledzić postępy Twoje - bym i ja mógł się dodatkowo nakręcić :Dmiszcz95 pisze:Trzymam kciuki i będę obserwował też mam podobne cele jeżeli chodzi o 10km bo w przyszłym roku będę walczył o 45 minut
zgodnie z naturą!
- miszcz95
- Stary Wyga
Mam w podpisie na run-logu Ale na razie wymuszona 2-tygodniowa przerwa (problem z zatokami ) Dzisiaj chyba już wracam na trasy :D
- miszcz95
- Stary Wyga
Haha nigdy nic nie wiadomo