Buty NB M700XBS

bartonik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałem się poradzić co sądzicie o tych butach? Do jakiego biegania one są tzn na jakim terenie? Bo na butach to za bardzo się nie znam zawsze kupowałem w sklepei i mi doradzali w decathlonie :P a to link do opisu http://www.runnersworld.ltd.uk/acatalog ... 064CU.html
PKO
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To są kolce do przełajów, czyli do ścigania się na błocku, trawie i tym podobnych.
bartonik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak też myślaśem, ale wykręcając kolce to mogą służyć jako buty do biegu po normalnym terenie tj. asfalcie? Bo mogę je kupić po bardzo okazyjnej cenie, to może akurat przydadzą się na jesienno-zimowe treningi ?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nawet po wykręceniu kolców zdecydowanie to nie jest dobry pomysł na asfalt i na but główny but trenignowy. To są buty na starty, na niezbyt długi a szybki bieg. Zobacz jak są zbudowane - wąskie, pod pięta niemal nie ma materiału, są zaprojektowane do szybkiego biegania na śródstopiu, nie do spokojnego nabijania kilometrów. Jesteś pewien, że takich butów szukasz?Wkręty usuniesz, ale zostaje w podzeszwie płytka, w której one siedzą, na asfalt naprawde mało wygodne. Poza tym prawdopodobnie podeszwa nie ma za bardzo innych elementów zapewniających trakcję- bez kolców przyczepność będzie gorsza niż zwykłych butów.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Jak chcesz coś kupić po atrakcyjnej cenie to idź do Decathlonu, kolce do przełajów do niczego ci się raczej nie przydadzą, no chyba, że do startów w zawodach przełajowych :spoko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
bartonik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak będę musiał zrobić tylko Decathlon raz kupiłem Nike pegasus+ za 99 zł ostatni akurat mój numer :) A te NB są za 60 zł hehe myślałem że coś z tego będzie :)
Dzięki za odpowiedź
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ