GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Mistrzowie olimpijscy tylko z uśmiechem na medal

http://aktywni.pl/aktualnosci/mistrzowi ... smiechem-/
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
damian_91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Icenty pisze:Dzisiaj dzień długich wybiegań. Wiem że niezła grupka z Akademi pomykała lasem Rudnickim tropem czarnego szlaku dla patyczaków :hej:. Niestety nie mogłem dołaczyć, ale nie próżnowałem i dzisiaj obiegłem 5 razy park Zdrowie w Łodzi zaliczając 20km :sss: .

Chciałem jeszcze raz podesłać link do 21. BIEGU KOCIEWSKIEGO Z POLPHARMĄ w Starogardzie Gdańskim.
http://www.maratonypolskie.pl/zglosz4.php?nrid=1119

Ja już się zapisałem. Wiem, że Marcin sie też wybiera. Kto jeszcze dołącza do nas?
Ja też się wstępnie piszę na ten bieg. Ale dam znać, czy na pewno będę.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie, zapisał się na biegi oskie w Osiu w najbliższą sobotę? Dajcie znać pod tym postem.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
Jarek T.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:11

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze:Podejrzewam, że na chwilę obecną będzie Ci ciężko znaleźć kompanów do 50 km rozbiegań :hej:
Nie wiem czy w Grudziądzu mamy już jakiegoś ultramaratończyka, ja o takowym przynajmniej nie słyszałem :usmiech:
Adrianie, mamy 'ultrasa' w G-dzu, to kumpel, nazywa się chyba Jurek. Facet 3 x przebiegł ultramaraton! Jako, że ten ostatni też przeżył, planuje już kolejne:O Więcej szczegółów od Naszego mistrza, Andrzeja D.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Widzę, że ekipa na Starogard jest, czyli ekstra. A co do niedzieli za dwa tygodnie, to się Adrian nie martw, damy radę.
Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie znam człowieka, w każdym razie podziwiam wszystkich ultramaratończyków, bo na tego typu dystansach to już trzeba mieć naprawde końskie zdrowie :usmiech:
Wiecie co, może też się wybiore do tego Starogardu. Będzie to co prawda trudne, ale może uda mi się połączyć wyjazd do Chojnic na urodziny chrześniaczki i start w tym dniu :usmiech: Wszystko jednak zależy od mojej rodzinki czy zgodzą się na taki wariant. Czuje pewien niedosyt po "Malinowskim", ale z drugiej strony nie wiem czy fizycznie będe w takiej dyspozycji, żeby pobiec kolejna szybką dychę po sobotnim półmaratonie w Łubiance :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawaj Adrian, czym nas więcej tym lepiej, a na chrzciny też chętnie wpadniemy... Aha Andrzej przypomina o Toruniu, i dobrze. Z jednej strony 2 grudnia trudno o jakikolwiek wyniczek, tym bardziej na tamtejszej trasie, ale jako zakończenie sezoniku jak najbardziej. Pozdro.
PS. Wiesz co Andrzej, z tymi 50 km to przegiąłeś. Na razie...
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tzn. urodziny chrześniaczki
Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zobacze, chciałbym tą dychę pobiec, ale ostateczną decyzję pewnie podejmę w połowie przyszłego tygodnia :usmiech:
W każdym razie chciałbym zaproponować jedną rzecz. W bieganiu bardzo ważna jest gimnastyka, która pozwala poprawić gibkość i popracować nad mięśniami, które zwykle w trakcie biegu nie są zbytnio wykorzystywane. Do czego zmierzam? Fajnie byłoby w okresie jesienno-zimowym zrobić raz w tygodniu treningi na hali (na olimpii) poprzedzone jakimś spokojnym 30-40 minutowym rozbieganiem. Po bieganiu można byłoby się porządnie porozciągać, zrobić jakieś ćwiczenia ogólnorozwojowe, siłowe, z piłkami lekarskimi, fajnie byłoby też poćwiczyć na płotkach itp. Na pewno każdemu biegaczowi taka dawka ćwiczeń byłaby pomocna czy to w poprawie gibkości i siły, czy też np techniki biegu. Co o tym sądzicie? Byłyby jakieś osoby chętne :usmiech: ?
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim forumowiczom i zaglądaczom na " Grudziądz Biega" :taktak: . Adrian ma rację w okresie jesienno zimowym trzeba by popracować nad swoimi mięśniami i rozciąganiem. :orany: Właśnie dla tego zapisałem się na CrossFit( dzisiaj na 10 kolejny trening), aby zdobyć podstawowa wiedzę jak wykonywać prawidłowo ćwiczenia i jakie :niewiem: .Będziemy to mogli wykorzystać na naszych treningach a zalążek już niektórzy mają w soboty po naszym bieganiu :bum: .Dodatkowo jak spadnie sporo śniegu to poćwiczymy biegi w zaspach po kolana :sss: co da nam również w kość.O hali też trzeba by pomyśleć może Jarkowi lub Dawidowi udało by się coś załatwić raz w tygodniu.Trzeba będzie to przedyskutować na kolejnych spotkaniach.

Syn pyta ojca:
- Czy to prawda, z w niektórych krajach Afryki meżczyzna nie zna swojej żony do momentu, aż sie z nią ożeni?
- To sie dzieje w każdym kraju, synu...

Mąż: - Dlaczego zawsze zabierasz moje zdjęcie do pracy?
Żona: - Ponieważ kiedy mam jakiś problem, nieważne, jak poważny, patrzę na twoje zdjęcie i problem znika.
M.: - To wspaniale, że nawet moje zdjęcie jest dla Ciebie wsparciem!
Ż. - Jasne, patrzę i zadaję sobie pytanie : Co może być większym problemem?
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Typologia maratończyków.Mi wyszła 1 a wy do jakiej kategori biegaczy się zaliczacie.

http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2377
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Dlaczego warto jeść jesienne owoce? .Mi najlepiej smakują jabłka "Lobo"( słodkie ,kruche i aż sok z nich cieknie) oraz gruszki Klapsy.Jeżeli wy macie jakieś inne dobre odmiany to napiście.

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,101 ... woce_.html
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro pogoda ma również nam dopisać więc widzimy się w porządnym składzie na treningu.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Możecie mnie dopisać do Biegu Kociewskiego :-)
Czyli jest nas już trzech :-)
Też zapisałem się na kuchnie tzn. bieg Kociewskiego. :bum:
Jeszcze trzeba się przejść uiścić opłatę.
Pamiętajcie, że odpoczynek jest równie (jak nie bardziej) istotny jak trening.
http://masters.azs-awf.pl/2011/trening- ... dpoczynku/
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da_Vido pisze:
dejw pisze:Możecie mnie dopisać do Biegu Kociewskiego :-)
Czyli jest nas już trzech :-)
Też zapisałem się na kuchnie tzn. bieg Kociewskiego. :bum:
Jeszcze trzeba się przejść uiścić opłatę.
Pamiętajcie, że odpoczynek jest równie (jak nie bardziej) istotny jak trening.
http://masters.azs-awf.pl/2011/trening- ... dpoczynku/
Dobry i ciekawy artykuł :taktak: .Odpoczynek to ważna rzecz. :chrap: Sam widzę dużą różnicę jak pracowałem na nockach i teraz gdy mam wolne i przespane wszystkie nocki :hej: .Wspólczuję tym co muszą pracować w nocy lub mają jeszcze małe dzieci to na pewno nie pomaga w osiąganiu jeszcze lepszych wyników.Właśnie wróciłem z pożądnego treningu cross fitowego i zaraz idę sobie odpocząć nad wisłę poczytać książkę.Wiem zdenerwowałem pracujących-za to mozecie mi dowalic na treningu. :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ