GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Za chwilę się widzimy na wspólnym sobotnim treningu więc nie będę się rozpisywał ale mam nadzieję że deszcz nas nie spotka dzięki temu że Akademia Biegania ma chody tam na górze.

Wchodzi facet do domu i krzyczy w drzwiach:
-Stara wygrałem w totka!
Żona siedzi przy stole i szlocha.
-Co płaczesz kobieto?! Wygrałem milion w totka.
-Mama umarła! - krzyczy małżonka.
-O ja pier** KUMULACJA!

Dyrektor do sekretarki:
- O czym pani teraz myśli, pani Sylwio?
- O tym samym co pan, panie dyrektorze.
- Och, świntuszka z pani!
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Nie wszystkie kalorie tuczą. Na co naprawdę trzeba uważać?

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,127 ... rzeba.html
Awatar użytkownika
balek13
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46,01
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedni są przed sobotnim treningiem, a inni....po. Co do pogody to "AB" "zawsze zdąża" więc nie macie się czego obawiać przynajmniej z góry. A tak w ogóle to w naszym mieście dzieje się coś "niedobrego": rano w lesie biegowy tłok, wieczorem w lesie biegowy tłok - o co w tym wszystkim chodzi! :hahaha: Ludzie komputerów i telewizorów nie macie! Strach się bać jeśli uda zarazić się "ruchem" więcej osób!!! :ojnie: Pozdrawiam wszystkich aktywnych: aktywnej soboty!
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wspólny trening.Dawno nie miałem tylu wrażeń.Już po drodze do miejsca spotkań spotkałem Irka zbierającego śmieci więc i ja do niego dołączyłem.Za chwilę spotkaliśmy biegnącą po naszych wspólnych ścieżkach mistrzynie olimpijską z Londynu w wioślarstwie Magdalenę Fularczyk z którą troszeczkę porozmawialiśmy ( oczywiście zaproszenie do nas dostała i dodatkowo wysłałem jej info o nas na Facebooka) gdy dobiegaliśmy do plaży miejskiej zaskoczył nas widok kamery naszej grudziądzkiej telewizji.Udzieliłem krótkiej wypowiedzi o naszej akcji sprzątanie swiata z Akademią Biegania.Kilka minut po 9 wyruszyliśmy na trasę jednak już po chwili mieliśmy pełny wór śmieci.Myslałem że będzie czyściej w naszym lesie jednak sie przeliczyłem.Najwyraźniej niektórzy jeszcze nie mają świadomości ekologicznej ale bardziej stawiam na brak odpowiedniego wychowania wynoszonego z domu.Tak więc zebraliśmy kilka worków z odpadkami w tym duża zasługa Edka i Dawida ,którzy zostali na miejscu i robili porządki.Na trasie przyłączyła się do nas fajna pani Hania z Lotniska,która równiez sobie biega po rudnickim lesie.Po treningu biegowym przeprowadziłem dla chętnych trening CrossFit ( ponad 10 osób wzieło udział w tym Małgosia-Bravo!!!)a nie było łatwo.Jak już sie rozgrzaliśmy to kilu z nas wskoczyło do jeziora bo w końcu trzeba było przywitać pierwszy dzień jesieni.Został już tylko kilku kilometrowy podbieg na Strzemięcin i świadomość że ten dzień można zaliczyć do udanych.Zapraszamy wszystkich chętnych do nas,na pewno nie będziecie się nudzić i na pewno wyjdzie wam to na zdrowie.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przypominam - jutro godzina 8 rano, plaża miejska - długie wybieganie :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Mówią w tv że wraca do nas "Polska Złota Jesień" a to może nas zdopingować do dłuższych wybiegań.Piszę to dla tych, którzy chcą się wybrać na półmaraton Św.Mikołajów w Toruniu 02 grudnia http://www.biegmikolajow.pl/index.php?o ... &Itemid=53 oraz przypominam że opłata do 30 września wynosi 70 zł następnie do 31 pażdziernika 80 zł. Myślę że pojedzie nas tam spora grupka z Akademi Biegania i nie tylko.Nie mósimy się tam ścigać bo to ma być bieg rekreacyjny i dla niektórych z was zmierzenie sie poraz pierwszy z dystansem 21,097 km.A więc naprzód zapisać się i trenować póki pogoda sprzyja biegaczom.

- Szefie, szefie! - krzyczy sekretarka.
- Mam dla Pana dobrą wiadomość...
- Co takiego? - pyta szef.
- Jednak nie jest Pan bezpłodny...

Do gabinetu dyrektora wchodzi sekretarka:
- Panie dyrektorze, jest tutaj inżynier Kowalski i mówi, że ma mały interes...
- A czy to moja wina? Niech idzie do seksuologa...
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Aloes - bogactwo składników

http://aktywni.pl/aktualnosci/aloes-bog ... kladnikow/
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dzień długich wybiegań. Wiem że niezła grupka z Akademi pomykała lasem Rudnickim tropem czarnego szlaku dla patyczaków :hej:. Niestety nie mogłem dołaczyć, ale nie próżnowałem i dzisiaj obiegłem 5 razy park Zdrowie w Łodzi zaliczając 20km :sss: .

Chciałem jeszcze raz podesłać link do 21. BIEGU KOCIEWSKIEGO Z POLPHARMĄ w Starogardzie Gdańskim.
http://www.maratonypolskie.pl/zglosz4.php?nrid=1119

Ja już się zapisałem. Wiem, że Marcin sie też wybiera. Kto jeszcze dołącza do nas?
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Haha i kto tu połasił się na kuchnię kociewską. Ja w sumie jeszcze się nie zapisałem do Starogardu, no ale jak jest towarzystwo to oczywiście jadę. Rano po raz pierwszy byłem na niedzielnym wybieganiu AB. Bardzo przyjemna trasa, którą pokonaliśmy dzisiaj w czwórkę. Mnie z dobiegiem wyszło prawie 19 km, więc tylko się cieszyć. W związku z tym nie mam zamiaru już dzisiaj robić nic, tylko się obijać. Wolna niedziela hura. Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Możecie mnie dopisać do Biegu Kociewskiego :-)
Czyli jest nas już trzech :-)
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak masowo się nie zapisujcie, bo z kim ja później pobiegne niedzielne rozbieganie za dwa tygodnie :hej:
Dzięki wszystkim za dzisiejszy bieg. Niektórzy może się obawiają tych 20 km, ale to nie do końca tak wygląda, że robimy zawsze ten dystans. Ruszając z plaży miejskiej biegniemy 12 albo 14-kilometrową pętle. Osoby, które chcą pobiec koło 20 km po prostu dodatkowe kilometry "dobijają" na dobiegu i powrocie z treningu, ewentualnie tak jak ja dokręcają jeszcze małą pętle w lesie :usmiech:
W każdym razie takie dlugie rozbieganie jest bardzo wskazane w przygotowaniach do biegów dlugodystansowych, zwłaszcza do maratonu i półmaratonu :usmiech:
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadza się :-) My dziś odbiliśmy i zrobiliśmy troszeczkę krótszy dystans więc nie ma co się bać ;-)
Oto 14 km trasa.Z dobiegnięciem wyszło 16 km :-) Tempo co prawda było dość wysokie(ok.5.30),ale zawsze można się dostosować do innych ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale się rozbiegaliście- to fajnie. :taktak: Mam nadzieję że jak już będziecie robić na treningu po ok 25 km to przyłaczycie się do mnie i zrobimy naprawdę dłuższe wybieganko tak po 50 km :orany: bo już powoli muszę myśleć o przygotowaniu się do ultramaratonu ( narazie mam na oku 100 km w Gdańsku lub 80 km w Bieszczadach)
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podejrzewam, że na chwilę obecną będzie Ci ciężko znaleźć kompanów do 50 km rozbiegań :hej:
Nie wiem czy w Grudziądzu mamy już jakiegoś ultramaratończyka, ja o takowym przynajmniej nie słyszałem :usmiech:
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów.Od dzisiaj poprawa pogody i ma być słonecznie.Jednak jak patrzę rano na termometr to 3 stopnie mnie przeraża.I jak tu się ubrać na poranny trening jak rano zimno a jak wracam to upał.

- Wiem, że to tylko formalność - mówi młody nowoczesny człowiek do ojca swojej dziewczyny - ale chciałbym prosić o rękę pańskiej córki.
- Kto Ci powiedział, że to jest tylko formalność?! - piekli się jej ojciec.
- Ginekolog...

Pracownik kocha się z sekretarką dyrektora na fotelu, nagle otwierają się drzwi i wchodzi dyrektor. Pracownik czerwony zaczyna się tłumaczyć:
- Uhm, pani sekretarce zrobiło się słabo, musiałem jej podać krople waleriana.
- No tak, dobrze, tylko niech pan schowa już tego waleriana...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ