Dieta w kuracji antycellulitowej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Lawenda
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ten artykul jest dość ogólnikowy i sztampowy. Wniosek z niego taki,że jeśli odrzuci sie śmieciowe jedzenie, będzie się jeść zdrowo - złożone węglowodany, warzywa, owoce itp. plus będzie się uprawiać sport to cellulit nie wystąpi lub zniknie. No cóż nie do końca tak jest...
A pisze to osoba, która ma wręcz obsesję zdrowego odżywiania, jem kasze (gryka, komosa,proso,ryż brązowy), warzywa ( z wszystkich grup uwzględniając codzienne jedzenie krzyżowych, włącznie z mało jedzonym u nas jarmużem), mięsa mało i tylko z hodowli ekologicznych, ryby i suplementacja kwasami omega 3, owoce rozmaite. Do tego bieganie, ćwiczenia z taśmą oporową, rower, callanetics. Masaże ciała,wcieranie oliwek. Zero śmieciowego jedzenia....Mało kto odżywia się tak zdrowo, jak ja, w dodatku nie palę i nie piję.
Hmmm.....i co z tego? Otóż nic.
Jesli ktoś ma genetyczne skłonności do cellulitu, to będzie go miał, chocby na rzęsach stawał i uszami sie wachlował, a ktoś inny może żyć w biegu między jednym Mac Donaldem a drugim i nie będzie miał tej przypadłości, jak moja osobista przyjaciółka, która ma skórę jak pupa niemowlęcia, choc tryb życia prowadzi skandaliczny. I to by było na tyle. :(
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lawenda, mądra z Ciebie dziewczyna!
Masz rację! Dużo zależy od naszej genetyki. Nawet naukowcy uważają, że wybitni atleci to są osobnicy których Bóg obdarzył lekko odmiennym DNA i oni sa skazani na sukces. W życiu nie ma równości. Podobnie jest z walką z cellulitem.
Tak czy siak warto uprawiać sport i odżywiać sie w miarę zdrowo.
Życzę sukcesów w walce z cellulitem
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
alinka604
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ile bym dała żeby pozbycie się cellulitu było takie proste. Niestety tak nie jest. A proces taki trwa długi i nie jest łatwy. Zawsze jednak warto próbować :)
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma diety stricte na cellulit, banał...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ