kapolo - komantarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki. Sam jestem pod wrażeniem tych tempówek, ale nie były to lekkie i przyjemne interwały. To chyba wynik odpoczynku.
Postęp nie będzie trwał wiecznie, myślę, że w którymś miejscu się spotkamy. Jestes tuż, tuż ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brawo chłopie !!!
zajebiste tempa - zazdroszczę jak cholera - moje marzenie to właśnie bieganie w granicy 4:30 - nic mi więcej do szczęścia nie trzeba.
ale przepona mi nie pozwala na razie :(
walcz dalej - ja zaczynam wplatać w trening elementy siły biegowej - zobaczymy co to da
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki. Na razie krótkie odcinki, ale póki co nie jest źle. Trening Bartoszaka daje ostro popalić.

Uważaj na siłe biegową. Wprowadzaj stopniowo. Ja niestety za bardzo nie mogę robic ostrych podbiegow, żabek i wieloskoków. Nawalają mi kostki.
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

siła biegowa to dobry temat - nie chcę się na to rzucać - ale robić regularnie i dobrze
wierzę że to pomoże

a co do Twojego ostatniego treningu - może taka ilość powtórzeń w takim tempie - to jeszcze za szybko ?
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie za szybko. Do tego treningu zdawałem sobie z tego sprawę i biegałem wolniej niz to zakłada Bartoszak. Poczułem się jednak zbyt mocno i postanowiłem spróbować pobiec zgodnie z planem. Dostałem nauczkę.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:W niedzielę 5 km w ramach Bemowskiego Biegu Przyjaźni. Planuje pobiec cały bieg poniżej 5min/km. Jak forma będzie, to po połowie dystansu przyspieszę. Nie napalm się na rekord ale miło by było pobiec poniżej 24’. W październiku jeszcze dwa starty na 5km.
Wpadnę z aparatem pod ratusz popatrzeć i pokibicować. Jaki masz numer ? Jak Cię znajdę (to kameralny bieg), to pogadamy :hejhej:

pozdrawiam. krunner
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie. miło będzie się spotkać. Pakiet odbirę dopiero w niedzilę rano. Dam znać.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Dobra, zrobiłem trochy "internet spying" :hahaha: i znam Twój numer. Poza tym zamieszczasz zdjęcia i trudno będzie Cię nie poznać.
krunner

ps. Powodzenia Numerze 52! To będzie dobra prognoza przed 10k, ile jesteś w stanie podbiec 10k
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Dobra, zrobiłem trochy "internet spying" :hahaha: i znam Twój numer. Poza tym zamieszczasz zdjęcia i trudno będzie Cię nie poznać.
krunner

ps. Powodzenia Numerze 52! To będzie dobra prognoza przed 10k, ile jesteś w stanie podbiec 10k
Wlaśnie miałem pisać o swoim numerze.
Dla ułatwienia będę w koszulce organizatora i w oczobitnych, żółtych najkach. Ale dla zmyłki w razie niepogody założę szarą bluzę, której pozbęde się tuż przed startem.

Co do wyniku, to sam nie wiem. Na maksa raczej nie pójdę.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

W 2009 roku tam biegłem. Mój pierwszy bieg w życiu. Nie wiedziałem nawet co trzeba zrobić z numerem startowym i się ludzi pytałem :hahaha:

Nie pamiętam już czy to był brutto czy netto, ale miałem jakieś 26minut :bum: Ah.. błogie czasy nieświadomości.

Gdzieś mam jeszcze srajtaśmę, którą dostałem w nagrodę :hahaha:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratuluję nowej życiówki na 5km - dla mnie czas nieosiągalny na razie - ja poluję na 25 na razie.
zaczynam ćwiczyć przeponę - bo to jedyna przeszkoda mojego szybszego biegania :(
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ładnie ładnie te interwały latasz.
ja na razie 5:00 i to też nie całe kilometry a 600 metrówki (3 minuty w/g Danielsa) - ale w tym tygodniu po raz ostatni - w następnym już zaczynam km
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki.
Nie lubię tych interwałów, ciężko się je biega. W czwartek 3x 1,8 km. Bartoszak to kat.

Ostro idziesz z siłą. To na pewno zaprocentuje w przyszlości, ale zmęczenie może wpłynąc na tempa interwałów.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 12:58 przez kapolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:Dzięki.
Nie lubię tych interwałów, ciężko się je biega. W czwartek 3x 1, km. Bartoszak to kat.

Ostro idziesz z siłą. To na pewno zaprocentuje w przyszlości, ale zmęczenie może wpłynąc na tempa interwałów.
no ale powiem Ci że zadziwiająco lekko idą mi podbiegi w tempie ok. 4:30 - dla sprawdzianu spróbuje polecieć tak 600-800m po płaskim - zobaczę jak mnie to obciąża oddechowo
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

Dopiero trafiłem na Twojego bloga. Gratuluję debiutu na półmaratonie :taktak: . Też mam dopiero taki debiut za sobą i też po krótkich przygotowaniach - 3 tygodnie przed startem znalazłem i postanowiłem się zapisać.
kapolo pisze:Nie lubię tych interwałów, ciężko się je biega. W czwartek 3x 1,8 km. Bartoszak to kat.
Ja w czwartki robię 6 x 1,12 km (planowo 6x1) :hej: - mam do wyboru kilka akcentów na czwartek ale tan najbardziej mi odpowiada.

Pozdrawiam :oczko:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
ODPOWIEDZ