MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Justyna Grzywaczewska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Konkurs trwa do końca grudnia, ostatnie zajęcia, na których zostaną przekazane zegarki są 29 grudnia. Zgłoszenia będziemy przyjmować do 20 grudnia :)

A publikujemy już teraz starty, by Was zmobilizować - widać, że działa :oczko:

Justyna Grzywaczewska
New Balance but biegowy
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,
Przemek, Wapel, Jacek - wasze maile dotarły więc spokojnie. :D
Nie dodaję od razu po każdym mailu bo to jest bez sensu. Po weekendowym bieganiu czekam na wasze maile i wiadomości do środy. Wieczorkiem siadam przy komputerze i wysyłam do Justyny Grzywaczewskiej. Najpóźniej wasze starty zostaną dodane we wtorek (czyli prawie tydzień po moim wysłaniu). Spokojnie, jeżeli maile do mnie dotarły to wszystko przekażę wyżej.

Co do wiary w zwycięstwo to rzeczywiście mamy szansę ponieważ ostatnio kilkoro z nas porządnie wkręciło się w starty. To naprawdę bardzo cieszy.
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A no i jeszcze jedno!!!
PRZYPOMINAM BBLOWICZOM KTÓRZY MAJĄ DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM I SZKOLNY - PODSTAWÓWKA ŻE W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ W MIKOŁOWIE ZAWODY BIEGOWE DLA DZIECI !!!

więcej info na www.mosir.mikolow.eu
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

1. Jak co tydzień ekipa BBL wykonała środowy treningo godzinie 18.30. Tym razem w skład ekipy weszli: ja. Jednogłośnie ustalono trasę treningu - trasę Biegu Mikołowskiego.

2.
wandzik20 pisze:PRZYPOMINAM BBLOWICZOM KTÓRZY MAJĄ DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM I SZKOLNY - PODSTAWÓWKA ŻE W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ W MIKOŁOWIE ZAWODY BIEGOWE DLA DZIECI !!!więcej info na www.mosir.mikolow.eu
Rodzicom dzieci przedszkolnych nasuwają się dwa pytania:
  • Dzieciaki trzeba zapisać na "specjalnym formularzu" do 20 września. Formularz można pobrać ze strony MOSIR'u, ale w regulaminie nie ma informacji, gdzie go trzeba złożyć,
  • Na rzeczonym formularzu musi się podpisać opiekun, oraz uczestnik. Czy powiedzmy trzy krzyżyki lub słoneczko można uznać za podpis 4-latki?
  • Skoro impreza jest w sobotę o 9.30, to jak Trenerze planujesz to wszystko obskoczyć ;P
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:D
Trzy krzyżyki zdaje mi się że rzeczywiście są dobrym pomysłem.
:D
Nie martwcie się fachową opiekę zapewni Wam Ola. Jednak zdaje mi się że Ty pojawisz się tym razem na Harcówce ze swoją pociechą. Muszę się opiekować nie tylko starszym pokoleniem ale przede wszystkim tymi najmłodszymi. :D Serdecznie zapraszam :D
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z serii zdjęć z maratonu "Od uśmiechu po lekki zgon"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Wszystko super z tymi biegami dla dzieci tylko dlaczego przedszkolaki muszą już wygrywać? Powinna być nagroda dla każdego jako zachęta np. dyplom a najlepiej medal to dla nich pamiątka i motywacja na przyszłość no i unika się wtedy wielu rozczarowań na mecie które w tym wieku nie są wskazane.
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Co to za mina na ostatnim zdjęciu, czyżby był mandat za używanie BUSpasa?
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
J@SIEK
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Łukasz, dobrze prawisz, zwłaszcza że kategoria przedszkolna "do 7 lat" jest BAAAARDZO obszerna :)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

J@SIEK pisze:Łukasz, dobrze prawisz, zwłaszcza że kategoria przedszkolna "do 7 lat" jest BAAAARDZO obszerna :)
4-letnia Paulina raczej ma niewielkie szanse na zwycięstwo! ;) rzeczywiście, choćby jakiś batonik, cokolwiek, byłoby wskazane - może kogoś z organizatorów należałoby o tym uświadomić? może organizuje to ktoś, kto nie ma dzieci?
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:Wszystko super z tymi biegami dla dzieci tylko dlaczego przedszkolaki muszą już wygrywać? Powinna być nagroda dla każdego jako zachęta np. dyplom a najlepiej medal to dla nich pamiątka i motywacja na przyszłość no i unika się wtedy wielu rozczarowań na mecie które w tym wieku nie są wskazane.
Niestety takie czasy :sss: wyścig szczurów zaczyna się w kolebce, a później wszyscy są zdziwieni, że pierwsze pytanie nastolatki/a to ca ja z tego będę miał/a.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co mi się zdaje to na poprzednich tego typu zawodach dla każdego uczestnika była przynajmniej czekolada więc zdaje mi się że nie jest tak źle jak prawicie :)
Niestety na wiele rzeczy ja nie mam wpływu więc przykro mi. Tak samo jak ja tak i wy możecie napisać do władz mosiru z zapytaniem. Zdaje mi się że na każdego maila odpowiedzą.
Zapytać się możecie Marcina Tatarkiewicz - inspektor ds. sportu i rekreacji. Kontakt mailowy jest na stronie www.mosir.mikolow.eu.
Najlepiej spytać u źródła. :D
Awatar użytkownika
kadil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:38
Życiówka w maratonie: 4:03:36

Nieprzeczytany post

Re: zdjęcia maraton Wrocław
Wynik super, ale te ostatnie zdjęcie świadczy chyba że jeszcze do Twojej świadomości nie dotarł.

"przyczajony tygrys, ukryty smok" podoba mi się, ale ma jedną wadę musielibyśmy prowadzić osobną statystykę przyczajonych tygrysów. :hej:

Co do treningu, wybrałem dzisiaj jednak interwały, jutro może trochę spokojnie potruchtam.
1 Tyski półmaraton: 1:38:23
10 km w Knurowie 42:38 Krynica Życiowa Dycha 42:03
1 milla 5:25
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Piotrek my nie mamy pretensji do Ciebie zresztą wielu popełnia takie błędy w sumie dopiero mając dzieci w takim wieku widzisz to z bliska. Radość albo smutek (płacze, histerie ze ktoś nie wygrał itp.) do tego chore ambicje rodziców którzy są w stanie stratować inne dzieci żeby tylko wypchnąć swoją pociechę.
Chodzi o to żeby dzieci same chciały jechać na kolejne zawody, trenować itp. zresztą u nas chyba też jest podobnie bo miło popatrzeć na medal i wiedzieć że dałem radę mimo że do podium było bardzo daleko a wręcz przepaść nie do pokonania.
Czekoladka to niestety nie te czasy a najtaniej wypisać dyplom i gwarantuję zrobi 100 razy więcej frajdy niż czekolada.
A na wyścigi mają jeszcze czas mimo że są w takim wieki że ciągle chcą się ścigać tylko tutaj nie mogą wszyscy mieć pierwszego miejsca.
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

wandzik20 pisze:A no i jeszcze jedno!!!
PRZYPOMINAM BBLOWICZOM KTÓRZY MAJĄ DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM I SZKOLNY - PODSTAWÓWKA ŻE W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ W MIKOŁOWIE ZAWODY BIEGOWE DLA DZIECI !!!

więcej info na www.mosir.mikolow.eu
Bardzo fajnie, że jest taka akcja - to cieszy, że dzieciaki mogą też sobie pobiegać na zawodach.
Niestety mój syn nie będzie mógł uczestniczyć - złapał jakiegoś wirusa więc nici z zawodów. Lepszym terminem byłby początek września zanim dzieciaki zdążą chwyci jakieś choroby z przedszkola :echech:

O tej kategori wiekowej napisałem już wcześniej do mosiru, (bez odpowiedzi, czy propozycja sie podoba czy nie) aby rozważyli podzielenie katogorii przedszkollaków bo jak wiemy 4 latek startując z 6 latkiem, jest bez szans - więc osobiście nie widziałem sensu wystawiać go do wyścigu w którym z góry jest skazany na przegranie - a jak sami zauważyliście nagrody są tylko dla pierwszych 3 miejsc.

Piotrek, nie chcemy wyjść na malkontentów, ale poprzez Ciebie możemy też wywierać jakiś wpływ, aby takie zawody były jeszcze lepiej zorganizowane. Kolejna sprawa to fakt, że rozmawiałem z Mikołowianką mamą 5 letniej przedszkolaczki ;-) która słysząc moje opowieści o zawodach w Orzesz czy Tychach, też by chiała "młodą" zaprowadzić na taką zabawę... jakież było jej ździwienie gdy powiedziałem o tych zawodach w najbliższą sobotę. Nie wiem, jak wygląda "reklama" tych zawodów, ale jak ludzie o tym nie wiedzą to frekwencja będzie licha.

a jeszcze jeden fakt, który zauważył też J@siek - konieczność zapisów na formularzu, który trzeba dostarczyć do dziś do wydziału mosiru. komu się będzie chiało jeździć i składać taki formularz? pewnie mało komu. Wypełnienie zgody powinno się odbyć w dniu zawodów, a zgłoszenia można zbierać przez e-mail, jeśli chce się określić liczbę uczestników i przygotować np właśnie dyplomy i choćby najtańszy medal. Dla dzieciaków to wielka radość i zachęta do kolejnych startów :-)
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
ODPOWIEDZ