Merrell Trail Glove
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Merrell w serii Glove produkuje/ produkował kilka różnych modeli, w tym przynajmniej trzy na identycznej podeszwie: Trail Glove, True Glove i Sonic Glove (i jeszcze Tough Glove skórzane do chodzenia).
Modele te różnią się między sobą głównie materiałem, z którego wykonany jest wierzch buta. Wszystkie mają ów "próg" pod palcami.
Obecnie biegam w modelu True Glove i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że świetnie się sprawdza wszędzie poza twardymi nawierzchniami miejskimi (asfalt, kostka, itp.). Na twardych sztucznych nawierzchniach jakoś inaczej się biega i w tych butach nie jest to przyjemne (nb. w żadnych butach bieganie po asfalcie nie jest dla mnie miłe).
"Próg" dawał dziwne uczucie przy przymiarce w domu, ale w biegu problem nie istnieje.
Modele te różnią się między sobą głównie materiałem, z którego wykonany jest wierzch buta. Wszystkie mają ów "próg" pod palcami.
Obecnie biegam w modelu True Glove i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że świetnie się sprawdza wszędzie poza twardymi nawierzchniami miejskimi (asfalt, kostka, itp.). Na twardych sztucznych nawierzchniach jakoś inaczej się biega i w tych butach nie jest to przyjemne (nb. w żadnych butach bieganie po asfalcie nie jest dla mnie miłe).
"Próg" dawał dziwne uczucie przy przymiarce w domu, ale w biegu problem nie istnieje.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Zaprawiony W Bojach
żeby nie wyszło, że zniechęcam - tak jak fotmanowi w użytkowaniu "próg" nie przeszkadza, tak podobny próg miałem w stuningowanych Pumach, nie potrafiłem z tym biegac, wkurzało że hej, po usunięciu progu wszystko cacy. także co człowiek, to inne odczucie.
-
- Stary Wyga
-
- Zaprawiony W Bojach
Płytki to żadne nie mają
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Wyga
Przepraszam chodziło mi o "próg".
BTW przepraszam że w tym wątku ale dotyczy to konkurenta Merrelli. Ja niedawno kupiłem MT10(wersja z żółtą podeszwą) i zainteresowałem brata tym modelem jednakże pomarańczowym i tutaj moje pytanie, chodzi mi rowek bez gumy na podeszwie czy w modelu orange nie ma tego?i przez to but jest mniej elastyczny w podeszwie? Tutaj zdjęcia wyjaśnią o co chodzi:
Poza tym są jakieś inne różnice między tymi wersjami prócz koloru?
http://tinypic.com/r/akz4zk/6 -yellow
http://tinypic.com/r/2ps3pcw/6 -orange
Brat gustuje w wersji orange a niestety nie ma możliwości zobaczenia na włąsne oczy orange wersji.
BTW przepraszam że w tym wątku ale dotyczy to konkurenta Merrelli. Ja niedawno kupiłem MT10(wersja z żółtą podeszwą) i zainteresowałem brata tym modelem jednakże pomarańczowym i tutaj moje pytanie, chodzi mi rowek bez gumy na podeszwie czy w modelu orange nie ma tego?i przez to but jest mniej elastyczny w podeszwie? Tutaj zdjęcia wyjaśnią o co chodzi:
Poza tym są jakieś inne różnice między tymi wersjami prócz koloru?
http://tinypic.com/r/akz4zk/6 -yellow
http://tinypic.com/r/2ps3pcw/6 -orange
Brat gustuje w wersji orange a niestety nie ma możliwości zobaczenia na włąsne oczy orange wersji.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Przymierzyłem. Rozkoszne butki, dopasowane tak jak Minimusy - dobrze trzymana pięta i masa miejsca z przodu. Fajne materiały, czegoś takiego właśnie szukam na zimę. Ten próg to ten agresywniejszy bieżnik pod palcami? Nie czułem tego przy przymiarce, choć faktycznie trochę wystaje. Przy biegu na pewno nie będzie przeszkadzał, skoro w ogóle nie czułem go w sklepie. Cena w tej chwili 199.99 zł, jedyny minus jest taki że... jest tylko rozmiar 44, o numer za duży
. Szkoda, napaliłem się na te buty, jeszcze cena fajna.
Jakby ktoś chciał, to mają też w GoSporcie Minimusy MT00BK za 199. Faktycznie wyglądają jakby były z ceraty
.

Jakby ktoś chciał, to mają też w GoSporcie Minimusy MT00BK za 199. Faktycznie wyglądają jakby były z ceraty

The faster you are, the slower life goes by.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Mnie Merrelle uwierają pod łukiem stopy, co do progu, to niech Qba wyjaśnia.
Widać cerata w modzie, NB WT110 też z ceraty, tylko grubszej i w dziurki. 

- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
A, tu też nie miałem dyskomfortu, faktycznie podeszwa jest dość wąska w tym miejscu, ale akurat ja mam wysoki łuk stopy, więc to nie przeszkoda.
Patrzyłem na Allegro... 80 do 160 zł drożej niż w GoSporcie :/
Patrzyłem na Allegro... 80 do 160 zł drożej niż w GoSporcie :/
-
- Wyga
HERSON - heh oczywiście widzę że podeszwa jest innego koloru ale bardziej chodziło mi o jej konstrukcję i elastyczność. Rozumiem że jest dokładnie taka sama.
Były w Go sporcie MT10?
Jestem ciekaw czy ten sklep prowadzi sprzedaż wysyłkową wiesz może?
Były w Go sporcie MT10?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
taka samafreedy pisze:HERSON - heh oczywiście widzę że podeszwa jest innego koloru ale bardziej chodziło mi o jej konstrukcję i elastyczność. Rozumiem że jest dokładnie taka sama.
Były w Go sporcie MT10?
nie było
nie prowadzi
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
Przecież są takie filmy na Youtube, na stronach też widziałem co najmniej dwie recenzje porównawcze, wystarczy google użyć...