Komentarz do artykułu Polar RC3GPS z integrowanym GPS-em - TEST
- miszza
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 02:40:14
- Kontakt:
ja juz jestem szczęśliwym posiadaczem rc3gps - ogólnie jak dla mnie zegarek wystarczajacy posiada to czego było mi potrzeba! także jeśli ktoś czekał na ten model i nie ma cisnienia na opcje interwalowe to polecam
- miszza
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 02:40:14
- Kontakt:
zegarek kupowany w Oslo ponieważ tu mieszkam
co do fotek nie jestem profesjonalistą ale mam nadzieje że ta jedna wystarczy.
Ogolnie dobrze leży na ręce
co do fotek nie jestem profesjonalistą ale mam nadzieje że ta jedna wystarczy.
Ogolnie dobrze leży na ręce
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
czyli w tym zegarku nic nie zmieniono w stosunku do poprzednika i nadal nie można definiować treningów?miszza pisze:ja juz jestem szczęśliwym posiadaczem rc3gps - ogólnie jak dla mnie zegarek wystarczajacy posiada to czego było mi potrzeba! także jeśli ktoś czekał na ten model i nie ma cisnienia na opcje interwalowe to polecam
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
czy istniej możliwość przenoszenia zapisanych treningów do programu Sporttracks? (jak np. z Garminami serii Forerunner)
(właściwie moje pytanie dotyczy zegarka Polar RC3 GPS, ale wydaje mi się, że jest on "prawie" identyczny z RCX3, więc tutaj zamieszczam moje pytanie)
pozdrawiam - Ireneusz S.
czy istniej możliwość przenoszenia zapisanych treningów do programu Sporttracks? (jak np. z Garminami serii Forerunner)
(właściwie moje pytanie dotyczy zegarka Polar RC3 GPS, ale wydaje mi się, że jest on "prawie" identyczny z RCX3, więc tutaj zamieszczam moje pytanie)
pozdrawiam - Ireneusz S.
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Hmm, jednak zostanę przy dobrym starym RS 300 z G1 lub S1 (mam do wyboru). Tu mogę programować treningi (proste treningi), dopasowywać wygląd ekranów, w zależności od pogody i otoczenia biegać z GPS lub foodpodem.... .
Co do testu... a bateria w tym Polarze wymienna? Czy jak Garmin lipa?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie jest wymienna.
Do SportrTracks na pewno da się zaimportować, to ten sam format co w poprzednich Polarach.
Nie, żebym jakoś strasznie bronił tego zegarka ale im dłużej biegam tym mniej istotne wydaje mi się to programowanie treningów, choć oczywiście to nadal jest element na który będziemy zwracali uwagę.
Do SportrTracks na pewno da się zaimportować, to ten sam format co w poprzednich Polarach.
Nie, żebym jakoś strasznie bronił tego zegarka ale im dłużej biegam tym mniej istotne wydaje mi się to programowanie treningów, choć oczywiście to nadal jest element na który będziemy zwracali uwagę.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Zegarek jest po prostu skierowany do początkujących biegaczy, którzy nie potrzebują wielu funkcji. RC3 w Europie kosztuje nie całe 300 Euro więc stosunkowo nie dużo, dla nas to jednak sporo. Ja ostatnio lubię proste zegarki bo czasami ilość funkcji jest tak duża że można się gubić w menu, a z połowy praktycznie się nie korzysta. Myślę że Polar wypuści kolejne modele, które będą bardziej zaawansowane, ale czasami trzeba się zastanowić co potrzebujemy.
Używasz G1 ? Ja miałem styczność dwa razy z tym GPs-em i opisałbym go cytatem z klasyka: " teraz mamy komputer. Może Pan pisać co tylko Pan chce to nie ma żadnego znaczenia. On się i tak zawsze pomyli przy dodawaniu." Jak twój się sprawuje?Matxs pisze:Hmm, jednak zostanę przy dobrym starym RS 300 z G1 lub S1 (mam do wyboru). Tu mogę programować treningi (proste treningi), dopasowywać wygląd ekranów, w zależności od pogody i otoczenia biegać z GPS lub foodpodem.... .
Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
Powiedzcie mi jak z dokladnoscia Waszych polarow z GPS. Pytam sie bo sam mam zestaw RS800CX + G5 i notorycznie dodaje mi kilometrzu, przez co moje tempo na zegarku jest wieksze 6-15s/km - niestety wartosc jest losowa. Ostatnio na polmaratonie (trasa atestowana, asfaltowa, calkowicie odkryta (bez tuneli, lasu itp)), wskazal mi 21,84km. Na zegarku mialem tempo 5:13 a po podliczeniu dystans/czas wyszlo mi 5:28. Spotkaliscie sie z czym takim?
pozdrawiam
Jastrzomb
pozdrawiam
Jastrzomb
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Mam go od początku bm (ponad dwa tygodnie). Pierwszy wybieg był szokiem, bo po subiektywnych 200m pokazał mi 550!. Jednak do pierwszego km (zgodnie z runmap.net) wyprostował i było już ok. Więcej takich nr nie było. Dokładnych autolapów (np. co 500m) nie uświadczysz, bo zegarek aktualizuje trasę przeważnie co 80-150 metrów a czasem 300. Jednak po sprawdzeniu z runmap i po przebiegnięciu znanych przeze mnie tras wskazania dystansu określam na dokładne, wbrew opiniom o niedokładności i gubieniu sygnału. Biegałem w lesie i deszczu i nie zgubił GPS. Ci, co mieli z nim kłopoty mogli trafić na starą wersję z dwoma trybami - kompatybilną nawet z RS 200!. Tam, po przełączeniu trybu odpowiedniego na 300 i FT było ok.(nie mylić z trybem oszczędności baterii). Ten model miał jakieś ograniczenia max prędkości do 29,5 km (teraz ma do 100) i może to rzutowało na dokładność... Poza tym (wg forum polar.fi) miał też wadliwe wykonane zaślepki od baterii - wymieniali potem. Tak czy owak mój G1, poza skokową prezentacją dystansu - co wg serwisu jest "normalną pracą G1", wykonuje pracę z której jestem zadowolony. Zapomniałem o drugim minusie - paluszek AA działa średnio 4-6 godzin....Krzysztof Janik pisze:Zegarek jest po prostu skierowany do początkujących biegaczy, którzy nie potrzebują wielu funkcji. RC3 w Europie kosztuje nie całe 300 Euro więc stosunkowo nie dużo, dla nas to jednak sporo. Ja ostatnio lubię proste zegarki bo czasami ilość funkcji jest tak duża że można się gubić w menu, a z połowy praktycznie się nie korzysta. Myślę że Polar wypuści kolejne modele, które będą bardziej zaawansowane, ale czasami trzeba się zastanowić co potrzebujemy.
Używasz G1 ? Ja miałem styczność dwa razy z tym GPs-em i opisałbym go cytatem z klasyka: " teraz mamy komputer. Może Pan pisać co tylko Pan chce to nie ma żadnego znaczenia. On się i tak zawsze pomyli przy dodawaniu." Jak twój się sprawuje?Matxs pisze:Hmm, jednak zostanę przy dobrym starym RS 300 z G1 lub S1 (mam do wyboru). Tu mogę programować treningi (proste treningi), dopasowywać wygląd ekranów, w zależności od pogody i otoczenia biegać z GPS lub foodpodem.... .
Pozdrawiam.
No ale to nie temat o 300.... Jak zbiorę siły to napiszę test o Polar RS 300 X GPS i SD
To, że RC3GPS współpracuje z internetową wersją kalendarza biegowego określa go, jak i poprzednie modele, jako mnie zaawansowany. Te, które mogą być odczytywane przez Polar Pro Trainer 5, są już bardziej rozbudowane i jestem pewny, że kolejny podobny model (wbudowany GPS) będzie obdarzony importem danych do "5", lub czegoś nowszego. Więc może wówczas pojawi się w nim konfiguracja kranu i program interwałów, co jednak w starszych modelach współpracujących z kalendarzem na PC oraz na www (Polar 800,400 vs Polar 300,200) jednak Polar nie rozgraniczał....
Może mój post był surowy, bo już mam RS 300 z GPS i footpodem, jednak cenowo.... to można już kupić nówkę z SD za 570 a z GPS za 620 z przesyłką, zakładam, że RC3 GPS poniżej 1000 zł nie zejdzie.... . ALe to moje zdanie.
No i niewymienna bateria! Dla mnie to porażka i dziwię się tym, co kupują takie używane zegarki !
U mnie w G1 chyba lekko za mało w lesie podaje - łuki chyba ścina i zawracania - ale to na prawdę w granicy błędu 2-5 procentJastrzomb pisze:Powiedzcie mi jak z dokladnoscia Waszych polarow z GPS. Pytam sie bo sam mam zestaw RS800CX + G5 i notorycznie dodaje mi kilometrzu, przez co moje tempo na zegarku jest wieksze 6-15s/km - niestety wartosc jest losowa. Ostatnio na polmaratonie (trasa atestowana, asfaltowa, calkowicie odkryta (bez tuneli, lasu itp)), wskazal mi 21,84km. Na zegarku mialem tempo 5:13 a po podliczeniu dystans/czas wyszlo mi 5:28. Spotkaliscie sie z czym takim?
pozdrawiam
Jastrzomb
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
-
- Zaprawiony W Bojach
Dobra to ja mam trywialne pytania:
- czy jest możliwość ustawienia widełek dopuszczalnej prędkości np: 4:50-5:00 i pika jak za szybko lub za wolno.
- czy posiada funkcję wstrząsowego podświetlenia tarczy jak w przypadku timexów. Strasznie irytuje mnie jej brak w garminach
- czy jest możliwość ustawienia widełek dopuszczalnej prędkości np: 4:50-5:00 i pika jak za szybko lub za wolno.
- czy posiada funkcję wstrząsowego podświetlenia tarczy jak w przypadku timexów. Strasznie irytuje mnie jej brak w garminach

- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Możesz ustawić strefy tętna i tempa w polarpersonaltrainer.thomekh pisze:Dobra to ja mam trywialne pytania:
Niestety trzeba naciskać podświetlenie.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Sorry nie da się ustawić stref wyznaczanych tempem, tylko tętnem.thomekh pisze:Możesz ustawić strefy tętna i tempa w polarpersonaltrainer.
Nie rozumiem? W zegarku przed biegiem tego się nie ustawia? Trzeba przez jakiś program?
Strefy tętna można ustawić z poziomu zegarka.