kolega wyżej powinien nabrać nieco dystansu do słowa pisanego, do życia chyba teżSantiago pisze:kolega wyżej nie wie co napisał,
Jak nabrać masy,...
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Go Hard Or Go Home
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

Wiesz, bardziej ten okres wspominam jako notoryczny kłopot z zakupem ciuchów a jednak bardzo często musiałem dygać w garniturku,...apaczo pisze:Ryszard N. przyznasz chyba , że jak miałeś te 135 w klacie to dziewczyny sie same kleiły do ciebie?
I do kompletu, 103 kg.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach

nie, jeżeli była to ginekomastiaapaczo pisze:Ryszard N. przyznasz chyba , że jak miałeś te 135 w klacie to dziewczyny sie same kleiły do ciebie?
ps - urażonych powyższym, grubo ciętym dowcipem - gorąco przepraszam
Go Hard Or Go Home
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

dowcip, za który się przeprasza, traci połowę śmieszności... 
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

...
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 08:08 przez Ryszard N., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

Zaobserwowałem od pewnego czasu, że zamiast życzliwej dyskusji zaczyna na forum królować dęte pierdolenie, napinanie i lans,...
-
adam77
- Zaprawiony W Bojach

Aaaha racja niestetyRyszard N. pisze:Zaobserwowałem od pewnego czasu, że zamiast życzliwej dyskusji zaczyna na forum królować dęte pierdolenie, napinanie i lans,...
Panowie dlaczego od razu polecacie gainery i białko w prochu? Ryszard napisał, że chłopak jest młody po co od razu odżywki? Pierwsze co trzeba to zabrać się za trening na siłowni, dograć dietę (nadwyżka kalorii, bez śmieciowego jedzenia), odpoczywać i uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach

i to właśnie nieśmiało zaproponowałem - więcej kalorii (i to smacznych, a nie w jakichś badziewnych odżywkach) i siłownia.adam77 pisze: Panowie dlaczego od razu polecacie gainery i białko w prochu? Ryszard napisał, że chłopak jest młody po co od razu odżywki? Pierwsze co trzeba to zabrać się za trening na siłowni, dograć dietę (nadwyżka kalorii, bez śmieciowego jedzenia), odpoczywać i uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam.
Go Hard Or Go Home
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
To prawda. zawsze powtarzam, że najważniejsza jest pełna micha kilka razy dziennie, mądry trening oraz odpoczynek a dopiero na końcu odżywki które są tylko dodatkiem. Pamiętajmy , że mięśnie rosną po treningu gdy je nakarmimy i zregenerujemy.WojtekM pisze:i to właśnie nieśmiało zaproponowałem - więcej kalorii (i to smacznych, a nie w jakichś badziewnych odżywkach) i siłownia.adam77 pisze: Panowie dlaczego od razu polecacie gainery i białko w prochu? Ryszard napisał, że chłopak jest młody po co od razu odżywki? Pierwsze co trzeba to zabrać się za trening na siłowni, dograć dietę (nadwyżka kalorii, bez śmieciowego jedzenia), odpoczywać i uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam.
Również uważam , że lepiej mieć nieco miej masy a ładne mięśnie , niż być wielkim karkiem napompowanym wodą.
Po trzecie kulturystyka (sam uprawiałem ja ponad 10 lat) to nie jest sport ! i hodowanie góry mięśni do idiotyzm totalny. Zawsze musi być zachowana rozwaga.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- aro05
- Zaprawiony W Bojach

Z pierwsza opinia zgadzam sie w 100%.To prawda. zawsze powtarzam, że najważniejsza jest pełna micha kilka razy dziennie, mądry trening oraz odpoczynek a dopiero na końcu odżywki które są tylko dodatkiem. Pamiętajmy , że mięśnie rosną po treningu gdy je nakarmimy i zregenerujemy.
Również uważam , że lepiej mieć nieco miej masy a ładne mięśnie , niż być wielkim karkiem napompowanym wodą.
Po trzecie kulturystyka (sam uprawiałem ja ponad 10 lat) to nie jest sport ! i hodowanie góry mięśni do idiotyzm totalny. Zawsze musi być zachowana rozwaga.
Co do drugiej, to zdanie moze byc subiektywne (ja osobiscie, jak apaczo nad mase przekladam rzezbe).
Natomiast, co do trzeciej opini mam duzo wiecej watpliwosci. Twierdzenie, ze kulturystyka nie jest sportem jest chyba lekka przesada.
I znow zgadzam sie z ostatnim zdaniem, dorzucajac do rozwagi rownowage.