kolega wyżej powinien nabrać nieco dystansu do słowa pisanego, do życia chyba teżSantiago pisze:kolega wyżej nie wie co napisał,

kolega wyżej powinien nabrać nieco dystansu do słowa pisanego, do życia chyba teżSantiago pisze:kolega wyżej nie wie co napisał,
Wiesz, bardziej ten okres wspominam jako notoryczny kłopot z zakupem ciuchów a jednak bardzo często musiałem dygać w garniturku,...apaczo pisze:Ryszard N. przyznasz chyba , że jak miałeś te 135 w klacie to dziewczyny sie same kleiły do ciebie?
nie, jeżeli była to ginekomastiaapaczo pisze:Ryszard N. przyznasz chyba , że jak miałeś te 135 w klacie to dziewczyny sie same kleiły do ciebie?
Aaaha racja niestetyRyszard N. pisze:Zaobserwowałem od pewnego czasu, że zamiast życzliwej dyskusji zaczyna na forum królować dęte pierdolenie, napinanie i lans,...
i to właśnie nieśmiało zaproponowałem - więcej kalorii (i to smacznych, a nie w jakichś badziewnych odżywkach) i siłownia.adam77 pisze: Panowie dlaczego od razu polecacie gainery i białko w prochu? Ryszard napisał, że chłopak jest młody po co od razu odżywki? Pierwsze co trzeba to zabrać się za trening na siłowni, dograć dietę (nadwyżka kalorii, bez śmieciowego jedzenia), odpoczywać i uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam.
To prawda. zawsze powtarzam, że najważniejsza jest pełna micha kilka razy dziennie, mądry trening oraz odpoczynek a dopiero na końcu odżywki które są tylko dodatkiem. Pamiętajmy , że mięśnie rosną po treningu gdy je nakarmimy i zregenerujemy.WojtekM pisze:i to właśnie nieśmiało zaproponowałem - więcej kalorii (i to smacznych, a nie w jakichś badziewnych odżywkach) i siłownia.adam77 pisze: Panowie dlaczego od razu polecacie gainery i białko w prochu? Ryszard napisał, że chłopak jest młody po co od razu odżywki? Pierwsze co trzeba to zabrać się za trening na siłowni, dograć dietę (nadwyżka kalorii, bez śmieciowego jedzenia), odpoczywać i uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam.
Z pierwsza opinia zgadzam sie w 100%.To prawda. zawsze powtarzam, że najważniejsza jest pełna micha kilka razy dziennie, mądry trening oraz odpoczynek a dopiero na końcu odżywki które są tylko dodatkiem. Pamiętajmy , że mięśnie rosną po treningu gdy je nakarmimy i zregenerujemy.
Również uważam , że lepiej mieć nieco miej masy a ładne mięśnie , niż być wielkim karkiem napompowanym wodą.
Po trzecie kulturystyka (sam uprawiałem ja ponad 10 lat) to nie jest sport ! i hodowanie góry mięśni do idiotyzm totalny. Zawsze musi być zachowana rozwaga.