Merrell Trail Glove
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie orientuje się ktoś gdzie można w/w buty na Śląsku pomacać? (Bytom, Gliwice, Zabrze, Katowice)
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
decathlon ma je w swojej ofercie, więc zadzwoń do Gliwic czy mają na staniemaromaroPL pisze:Nie orientuje się ktoś gdzie można w/w buty na Śląsku pomacać? (Bytom, Gliwice, Zabrze, Katowice)
Go Hard Or Go Home
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
W intersporcie też były.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Stary Wyga
Z rozmiarówką Merrella już się dzisiaj zapoznałem w GO Sporcie w Platanie. Tak jak podejrzewałem 45 za duże, 44 będzie w sam raz. Jakby ktoś był zainteresowany to trail glove ostatni rozmiar 42 za 269 zostal. I jakieś dwa inne Merrelle trailowe - bardzo podobny model rozmiary 42 i 45 za 199.
-
- Zaprawiony W Bojach
w malcie w go sporcie widziałem. klosiu, przymierzając, zwróć uwagę, czy nie masz wrażenia "progu" pod śródstopiem...
-
- Zaprawiony W Bojach
Ten "próg" przeszkadza tylko na 1-2 pierwszych biegach. Jeżeli będziesz biegał nie tylko po asfalcie, to szybko go docenisz
Ale to kwestia gustu.

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem dlaczego mam go docenić poza asfaltem? dla mnie to jakaś wada kontrukcyjna i przyzwyczajenie nic tu nie zmieni...
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Szczęśliwie mamy teraz taki wybór butów, że nie widzę sensu kupować coś, co nam na nodze nie leży z założeniem, że się potem przyzwyczaimy. Przynajmniej ja mam takie podejście.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Mnie akurat też Merrell nie leży, ale mam znajomych, którzy sobie bardzo chwalą, myślę, że to trochę kwestia różnic w budowie stopy (mnie drażnią pod łukiem stopy, mam dosyć niski). Może się okażesz kompatybilny, buty ładne i w dobrej cenie, więc tego Ci życzę. 

-
- Zaprawiony W Bojach
żeby nie było - mnie tez szkoda, że mi nie pasują... 

-
- Zaprawiony W Bojach
Bo zgodnie z tym co twierdzi dystrybutor, ten but nie jest przeznaczony typowo na asfalt. Można w nim oczywiście tam biegać, ale podobno lepiej to robić w Road Glove'ach - nie mają tego "zgrubienia".Qba Krause pisze:nie wiem dlaczego mam go docenić poza asfaltem? dla mnie to jakaś wada kontrukcyjna i przyzwyczajenie nic tu nie zmieni...
Jak słusznie zauważyła strasb, nie pasuje Ci but to nie kupujesz, a jeżeli Ci coś w nim nie przeszkadza, to czemu go nie rozważyć. Poza tym, ciężko ocenić w sklepie, czy but przypasuje na 100% (można tylko przeprowadzić selekcję negatywną). Trochę jednak nam brakuje do, przykładowo, UK, gdzie sprzedawca sam mi zaproponował, żebym poszedł się przebiec 20-30 minut po parku obok, by ocenić czy but dobrze leży

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
hm, no nie wiem, przymierzałem dwa modele - Trail Glove i jakiś inny Glove, oba miały dokładnie ten sam próg. Moim zdaniem w terenie byłby nadal odczuwalny.
w innych butach nie miałem takiego wrażenia więc, z żalem, Merrelle skreślilem ze swojej wishlisty.
w innych butach nie miałem takiego wrażenia więc, z żalem, Merrelle skreślilem ze swojej wishlisty.