Opóźnić zmęczenie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zna ktoś może jakiś dobry i sprawdzony sklep internetowy z odżywkami, suplementami dla sportowców?
Przeglądałem różne sklepy internetowe i stwierdziłem że jest taniej niż w stacjonarnych.
Myślę kupić Anabolic BCAA System http://www.bcaa.pl/trec/anabolic_bcaa_s ... ab_34.html - opóźniające rozwój zmęczenia, przyspieszające regenerację potreningową. Jak myślicie to dobry wybór? Jaki sklep polecacie?
Przeglądałem różne sklepy internetowe i stwierdziłem że jest taniej niż w stacjonarnych.
Myślę kupić Anabolic BCAA System http://www.bcaa.pl/trec/anabolic_bcaa_s ... ab_34.html - opóźniające rozwój zmęczenia, przyspieszające regenerację potreningową. Jak myślicie to dobry wybór? Jaki sklep polecacie?
-
- Zaprawiony W Bojach
BCAA to dobry pomysł. Jak dużo trenujesz lub biegasz ultra to na bank Ci się przyda. Jeśli biegasz po 40km tygodniowo, max 10km na raz to szkoda pieniędzy.
Szukaj supli na allegro. Trzeba trochę pogrzebać, poporównywać, ale jest tanio.
Szukaj supli na allegro. Trzeba trochę pogrzebać, poporównywać, ale jest tanio.
-
- Wyga
Nie znam żadnego sklepu internetowego z odzywkami i myślę, że lepiej jest kupować w realu suplementy.
BCAA znajdziesz prawie w każdym sklepie z suplami, także strata trochę kasy za przesyłkę(jeżeli przez neta załatwiasz).
Obecnie stosuję dokładnie ten sam produkt i powiem, że bardzo dobrze się sprawdza. Efekty odczuwalne praktycznie na drugi dzień, ciężki trening zazwyczaj odczuwam przez 2-3 dni. Po 10-ciu kapsach bcaa na drugi dzień zakwasy praktycznie niewyczuwalne.
Bardzo polecam ten produkt także ze względu na cenę(ja kupilem 150 kaps. za 40 zł).
BCAA znajdziesz prawie w każdym sklepie z suplami, także strata trochę kasy za przesyłkę(jeżeli przez neta załatwiasz).
Obecnie stosuję dokładnie ten sam produkt i powiem, że bardzo dobrze się sprawdza. Efekty odczuwalne praktycznie na drugi dzień, ciężki trening zazwyczaj odczuwam przez 2-3 dni. Po 10-ciu kapsach bcaa na drugi dzień zakwasy praktycznie niewyczuwalne.
Bardzo polecam ten produkt także ze względu na cenę(ja kupilem 150 kaps. za 40 zł).

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
dawidG pamietaj tylko o jednym, że suple to tylko dodatek do twojej właściwej diety i treningu, a BCAA polecam przed i po treningu.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Wyga
BCAA to nie magiczny środek na opóźnienie zmęczenia, BCAA to nic innego jak białko, które ma działanie antykataboliczne. Tak jak pisał ktoś wcześniej jeśli biegasz kilka km dziennie to spokojnie sobie mozesz dopuścić, a zmęczenie będzie mijalo samo, tylko trzeba biegać systematycznie.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Tu jeszcze na koniec dodam linka do artykułu o przetrenowaniu i zbawiennym wpływie właśnie BCAA
viewtopic.php?f=12&t=30177
viewtopic.php?f=12&t=30177
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.