pronator do 550zł z amortyzacją : ) preferowany NIKE

PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siemano , szukam jakiś butów do biegania z jak najlepszą amortyzacja bo biegam po asfalcie i kostce a kolano boli.
mam do wydania 550zł i znalazłem sobie coś takiego:
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/nike_lunarglide_4
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/nik ... vomero_7_4

http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/nike_lunarglide_4_3

http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/nike_zoom_elite_5_3

który z w/w modeli polecicie ?
PKO
Runner161
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:11

Nieprzeczytany post

Z w/w modeli wybrał bym lunary, czytałem wiele pozytywnych komentarzy na temat nike lunar każdego typu. Z własnego doświadczenia wiem ze jeśli się jest mało zaawansowanym biegaczem lepiej po buty wybrać się do profesjonalnego sklepu biegowego (zwłaszcza jak się ma taki budżet na buty).

Pozdrawiam.
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Runner161 pisze:Z w/w modeli wybrał bym lunary, czytałem wiele pozytywnych komentarzy na temat nike lunar każdego typu. Z własnego doświadczenia wiem ze jeśli się jest mało zaawansowanym biegaczem lepiej po buty wybrać się do profesjonalnego sklepu biegowego (zwłaszcza jak się ma taki budżet na buty).

Pozdrawiam.
lunary 3 czy 4 ?
wiesz moze gdzie w warszawie (praga pld -> gocławek -> skrz. marsa i płowieckiej ) gdzie najbliżej taki znajde ?
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Vomero i Elite to nie są buty dla pronatora. Jeśli jesteś ciężki to zamiast lunarglide zwróciłbym uwagę na lunareclipse. A tak w ogóle to czemu nike? Z taką kasą stać Cię właściwie na każdy model buta.
In this Religion, there are no holidays
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

robin_ldz pisze:Vomero i Elite to nie są buty dla pronatora. Jeśli jesteś ciężki to zamiast lunarglide zwróciłbym uwagę na lunareclipse. A tak w ogóle to czemu nike? Z taką kasą stać Cię właściwie na każdy model buta.
taa ale mam 48.5 i ciezko rozmiar znaleźć :E dlatego pokazałem takie buty bo moj rozmiar był.
dlaczego nike ? podoba mi się ich design , ale jezlei są buty który są jeszcze lepsze np jakieś ascisy to ok ;)

edit:
ooo http://www.run4fun.pl/nike-lunareclipse-p-2989.html jest moj rozmiar , mogą byc elipsy 2 czy szukać1 ??
Runner161
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:11

Nieprzeczytany post

Jeżeli nie jesteś zdecydowany i nie wiesz jaki model buta będzie najlepszy dla Ciebie to zrobił bym tak. Wybrał bym się do sklepu specjalistycznego (jeżeli mieszkasz w dużym mieście) i z pomocą specjalistów i techniki dobrał but idealny dla siebie. Za taką kasę napewno będzie w czym wybierać.
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Runner161 pisze:Jeżeli nie jesteś zdecydowany i nie wiesz jaki model buta będzie najlepszy dla Ciebie to zrobił bym tak. Wybrał bym się do sklepu specjalistycznego (jeżeli mieszkasz w dużym mieście) i z pomocą specjalistów i techniki dobrał but idealny dla siebie. Za taką kasę napewno będzie w czym wybierać.
chce zwykłe buty z dobrą amortyzacją dla pronatora tylko tyle.
nie jestem zawodowcem , jezeli LunarEclipse+ 2 najlepiej spełniają wymagania i są najlepsze ze wszystkich innych butów które podałem to nie mam poco iśc; )
Awatar użytkownika
Affinity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: 3:08:09

Nieprzeczytany post

Biegałem w Lunarglide'ach +3 ponad rok (~2000km), i mam o nich dobre zdanie. Były naprawdę wygodne i sprawdzały się zarówno na asfalcie, jak i w lesie. Na wytrzymałość również nie narzekam - buty dopiero ostatnio zaczęły wykazywać większe oznaki zużycia. Jako że nie chciałem kombinować z innymi modelami, po prostu zamówiłem kolejną parę, i obecnie czekam na dostawę ;)
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Affinity pisze:Biegałem w Lunarglide'ach +3 ponad rok (~2000km), i mam o nich dobre zdanie. Były naprawdę wygodne i sprawdzały się zarówno na asfalcie, jak i w lesie. Na wytrzymałość również nie narzekam - buty dopiero ostatnio zaczęły wykazywać większe oznaki zużycia. Jako że nie chciałem kombinować z innymi modelami, po prostu zamówiłem kolejną parę, i obecnie czekam na dostawę ;)
ja biore eclipse bo są dla ludzi troche cięższych i pronatorów czyli dla mnie :E
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Lunarglide też są dla pronatorów, choć wg. specjalisty z Nike Eclipsy są bardziej pancernymi butami. Sam po udanej przygodzie z Triaxami skusiłem się na Lunarglie 3. Sprawdzę je w boju dopiero w przyszłym roku.
@PiotreQ!
Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na Saucony Hurricane czy Omni. Ewentualnie Asicsy Kayano. Nie wiem tylko jak z rozmiarówką.
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

robin_ldz pisze:Lunarglide też są dla pronatorów, choć wg. specjalisty z Nike Eclipsy są bardziej pancernymi butami. Sam po udanej przygodzie z Triaxami skusiłem się na Lunarglie 3. Sprawdzę je w boju dopiero w przyszłym roku.
@PiotreQ!
Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na Saucony Hurricane czy Omni. Ewentualnie Asicsy Kayano. Nie wiem tylko jak z rozmiarówką.
zamówiłem juz eclipse , mam nadzieje ze dadzą rade = )
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to powodzonka. :)
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Będziesz zadowolony. Buty rewelacja. Precyzyjnie obejmuja stopę. Jednak na poczatku miałem problem z dobrym ułozeniem stopy w bucie, musiałem trochę pokombinować z umiejsocwieniem wkładki i juz jest ok.
Nie wiem za ile kupiłes ale widziałem w promocji za 350 zł.
PiotreQ!
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:Będziesz zadowolony. Buty rewelacja. Precyzyjnie obejmuja stopę. Jednak na poczatku miałem problem z dobrym ułozeniem stopy w bucie, musiałem trochę pokombinować z umiejsocwieniem wkładki i juz jest ok.
Nie wiem za ile kupiłes ale widziałem w promocji za 350 zł.
ze wzgledu na rozmiar 469 ; )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ