Sklepy w Poznaniu

Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Magaa ma na myśli tego nowego :) Poprzedni otworzył sklep w Zielonej, rozmawiałem z nim przy okazji połówki w Grodzisku :)
PKO
ref
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:47:32

Nieprzeczytany post

Dziś odwiedziłem po raz pierwszy sklep Świat Biegacza na Kanałowej 15, prowadzony przez pana Marcina Fehlaua. Szukałem nowych butów i muszę powiedzieć, że zostałem fachowo obsłużony. Najpierw sprzedawca wypytał mnie o szczegóły: ile biegam, po jakim terenie, w czym. Następnie moje nogi zostały przebadane na bieżni, przebiegłem się jeszcze raz w dwóch parach butów. Stwierdzono, że potrzebuję stabilizujących, a następnie dobraliśmy najciekawsze buty pod względem ceny. Przyznaję, że właśnie o to badanie najbardziej mi chodziło, gdyż teraz na sto procent wiem jak układam stopę.
Jeśli chodzi o dostępny asortyment, to na Kanałowej znajdziecie marki: Asics, Mizunio, NB, Saucony. Głównie najnowsze modele, a także bogaty wybór ubrań. Ale moim zdaniem najcenniejsza jest fachowa porada i znajomość tematu, a tego nie brakuje sprzedawcom w Świecie Biegacza, więc polecam ten sklep. Dodatkowym atutem są rabaty :)
RM
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

JA czekam na opinie o Sklepie Biegacza, który wczoraj otworzyli :hej: A w poniedziałek może osobiście się przejde w celach rozpoznawczych :bleble:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

Witam, widzę że na Kanałowej mogę mieć zbadane układanie stopy, ale zastanawiam się, czy jest to usługa płatna, jeśli ostatecznie nie kupi się butów? - bo wyobrażam sobie, że mogę po prostu nie znaleźć nic potem, co mi się będzie wystarczająco mocno podobało a na dodatek będzie w odpowiedniej cenie.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej się nie obrażą, jak sobie pójdziesz. Po prostu będą mięli więcej zajęcia i "fachowych" porad dla Ciebie.
Zrób sobie to badanie i z butami polataj na bieżni, a potem sam zdecydujesz. Oni są od tego by Tobie podsunąć jak najlepszy towar i go sprzedać więc powinno im zależeć. Chyba, że widać gołym okiem żeś pronator, supinator czy neutral, to nie będą badania potrzebne. W razie W powiedz, że jesteś początkujący i chciałbyś mieć wiedzę o swoich stopach i doboru obuwia również na przyszłość.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Gife - ponoć nawet w Intersport mogą zbadać stopę, ale chyba w dużo bardziej uproszczony sposób, choć nie mam pewności.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Badanie stopy jest wkalkulowany w marketing, daje pogląd o tym, jak stawiasz stopę i otwiera drogę do właściwego doboru buta. Byłem na Kanałowej kilka razy, sam też kupowałem tam pierwsze buty...Znają się na rzeczy, mają bieżnię i kamerę, przy mnie obsługiwali kilka osób i oczywiście nic za to nie chcieli..może poza tym, byś u nich coś kupił :)..A jeśli nie kupisz, nikt głowy nie urwie..Pod względem fachowości najwyżej oceniam jednak Wroniecką, również jeśli chodzi o nastawienie do klienta, który bywa wybredny i wcale kupić nie musi :) Dla mnie sprowadzili buty, których nie wziąłem, bo były mi niewygodne..Chętnie kupiłbym u tego sympatycznego faceta, ale niestety finalnie nie miał nic na moje parametry..
Gife -w którym miejscu otworzyli nowy sklep?
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sklep, o którym pisał Gife, jest tutaj, działa od sierpnia:

ul. Słoneczna 67

http://www.sklepbiegacza.pl/
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj byłem w stacjonarnym sklepbiegacza.pl :P
Dużo miejsca, narzędzia pomiarowe mają, spory wybór butów (fajne te Nike Flyknit!!, okazja do luknięcia na szeroką gamę NB minimusów) i ciuchów, choć letnich jakby mniej (startówki już się wyprzedają w promocji). Miejscówka dobra, parking dla klientów :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
achillo29
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ktoś mi powie czy w tych sklepach na Kanałowej i Wronieckiej mają mniejsze rozmiary? Dzisiaj byłem w InterSportach w Pestce i Browarze- nie prowadzą nic męskiego poniżej 41... Już mnie szlag trafia, bo chciałem kupić swoje drugie w życiu buty treningowe i zaczynam mieć z tym problem...
Obrazek
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zadzwoń do nich: tel. 61 8699068, 698 588 416.
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak inni, ale sklep Bartoszaka na Podolanach zamawia buty Saucony u zagranicznego dystrybutora (w Holandii bodajże). Prawdopodobnie są w stanie w ciągu kilku dni sprowadzić dla Ciebie mały rozmiar, o ile taki istnieje.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

achillo29 pisze:Ktoś mi powie czy w tych sklepach na Kanałowej i Wronieckiej mają mniejsze rozmiary? Dzisiaj byłem w InterSportach w Pestce i Browarze- nie prowadzą nic męskiego poniżej 41... Już mnie szlag trafia, bo chciałem kupić swoje drugie w życiu buty treningowe i zaczynam mieć z tym problem...
o ile dobrze kojarze to chyba sie Panu trafiły buty na P ;)

Pozdrawiam
achillo29
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie, w takim miłym sklepie na Słonecznej. ;)
Po ciężkim boju, dzięki cierpliwej i fachowej obsłudze, za co z tego miejsca dziękuję!
Buciki niosą, już sprawdzone. :taktak:
Obrazek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

achillo29 pisze:Dokładnie, w takim miłym sklepie na Słonecznej. ;)
Po ciężkim boju, dzięki cierpliwej i fachowej obsłudze, za co z tego miejsca dziękuję!
Buciki niosą, już sprawdzone. :taktak:
niestety po Expo mieliśmy mały rozgardiasz, ale warto było chwilę poczekać :)

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ