Burczybrzuch - 3h złamane, czas na ... Maraton < 2:30 !

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

lone
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jamayowa pisze:http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=24203 na 10km 35:53 2010r.

Chłopak ma spore zapasy prędkości.
Przecież Burczy nie ukrywał tego, że wcześniej biegał. Wystarczy przeczytać pierwszy post na jego blogu, podał tam nawet powyższy wynik jako swój rekord na 10 km.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

Gife pisze:
kamilwroblewski78 pisze:
Gife pisze:Ja zrobiłem 2 minuty gorszy wynik, mniejszym nakładem sił w 20 tygodni :)
A o ile zrobiłeś 2:49 w stosunku do wcześniejszego wyniku?
3:14...we Wrocławiu rok temu :)
To szacun :hej:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
jamayowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:06
Życiówka w maratonie: 2h46min

Nieprzeczytany post

Wiem ,że nie ukrywał , parę postów wcześniej napisano,że Burzycbrzuchowi dojście do wyniku 2:47 zajęło rok a DOM 4 lata.
Skoro już 4 lata wcześniej biegał na 10km 36min a półmaraton 3 lata wcześniej w 1:20 to jego droga do maratonu była dłuższa niż rok.Jak trenował w ten sposób wcześniej do krótszych dystansów to po prostu ma chłopak zdrowie do bieganie tylko szkoda, że ktośmu tego treningu za wczasu nie poukładał bo by biegał dużo szybciej.
MAJA TEAM
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Głupie to porównanie z DOM bo ona i tak zrobiła swój wynik z innego treningu, lżejszego :)
Z Burczym jest inaczej, on się katował i nabiegał taki wynik jak reszta, która osiagnęła to mniejszym kosztem. A to, że ktoś biega szybko od kilku lat nie ma nic do rzeczy, a u burczybrzucha dyskusyjny był jego plan działania, choć skuteczny :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
jamayowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:06
Życiówka w maratonie: 2h46min

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Głupie to porównanie z DOM bo ona i tak zrobiła swój wynik z innego treningu, lżejszego :)
Z Burczym jest inaczej, on się katował i nabiegał taki wynik jak reszta, która osiagnęła to mniejszym kosztem. A to, że ktoś biega szybko od kilku lat nie ma nic do rzeczy, a u burczybrzucha dyskusyjny był jego plan działania, choć skuteczny :)
Jak ktoś biega szybko od kilu lat to ma dużo do rzeczy , bo organizm jest przyzwyczajony do mocnych bodźców treningowych nie mówiąc o zapasie prędkości, który daje duży bonus bo prędkość 4:15 nie robi takiego wrażenie.Burczy pobiegł książkowo , z życiówki na 10km i półmaratonu tylko że niepotrzebnym katorżniczym treningiem, ale jak tak lubi to Jego sprawa.

P.S Burczy biegałby dużo szybciej z poukładanym treningiem i po prostu szkoda ........

P.S 2 Teraz tylko patrzeć na naśladowców.

P.S 3 Większość amatorów trenuje za mocno w myśl zasaday im więcej tym lepiej .
MAJA TEAM
lone
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jamayowa pisze:Wiem ,że nie ukrywał , parę postów wcześniej napisano,że Burzycbrzuchowi dojście do wyniku 2:47 zajęło rok a DOM 4 lata.
Skoro już 4 lata wcześniej biegał na 10km 36min a półmaraton 3 lata wcześniej w 1:20 to jego droga do maratonu była dłuższa niż rok.Jak trenował w ten sposób wcześniej do krótszych dystansów to po prostu ma chłopak zdrowie do bieganie tylko szkoda, że ktośmu tego treningu za wczasu nie poukładał bo by biegał dużo szybciej.
To się zgadza, już się kiedyś trochę nabiegał, więc mówienie o roku treningu to manipulacja. Startował z pułapu lepszego niż niektórzy kiedykolwiek osiągną.

No ale było widać od początku, że ten Wrocław to była dla niego sprawa honorowa, a nie zwykły start, więc nie dziwne, że wszelka krytyka przygotowań do niego nie docierała. I dobrze, teraz wyrównał z maratonem porachunki, ciśnienie zejdzie i zacznie trenować z głową. Zarówno psychicznie jak i fizycznie jest wystarczająco twardy, żeby się jeszcze sporo poprawić, czego mu życzę.
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Głupie to porównanie z DOM
Tylko ona zrobiła to porównanie :oczko: i tak od tego dalej poszło :hej:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

Gife pisze:a u burczybrzucha dyskusyjny był jego plan działania
nie zgodzę się. plan działania był, akurat, bezdyskusyjny. :hej:

--------
Gife pisze:Ja zrobiłem 2 minuty gorszy wynik, mniejszym nakładem sił w 20 tygodni :)

- i to jest historyczny moment.
pierwszy raz w życiu słyszę (i się zgodzę), żeby plan Greifa był "mniejszym nakładem sił"

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale Burczybrzuch nigdzie nie pisał, że trenuje od pół roku. Wręcz przeciwnie, w pierwszym poście jego bloga czytamy:
Od 2008 r biegam regularnie przynajmniej 3-4 razy w tygodniu.
Osiągnięcia biegowe : ukończone bardzo wiele biegów ulicznych od 5 do 10 km , jeden półmaraton.
Nie pochwalił się wynikami, więc założyliście z góry, że 'ukończenie' = dodreptanie do mety ;)

W obliczu jego życiówek z półmaratonu i krótszych dystansów sprzed lat wszystko staje się jasne i nie tak mocno zaskakujące ;)
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

kamilwroblewski78 pisze:
Gife pisze:Głupie to porównanie z DOM
Tylko ona zrobiła to porównanie :oczko: i tak od tego dalej poszło :hej:
DOM dojście do takiego wyniku nie zajęło 4 lata.
DOM biega od 8 lat. Pierwsze 6 bawiła się w bieganie i więcej imprezowała niż biegała.
DOM na serio do trenowania wzięła się 2 lata temu i dojście do 2,48 zajęło rok przy lightowym treningu.
DOM nie jest zadowolona z 2,46, bo była przygotowana na lepszy czas. Ale przedobrzyła biegnąc półmaraton na 3 i 2 tygodnie przed maratonem.
DOM jest kobietą.
DOM nie ma tendencji masochistycznych ;)

A porównanie było z przymróżeniem oka; tak jak deklaracja burczy, że trenuje na 3h... :spoczko:

Oczywiście gratuluję wyniku. Ale przyznam, że naprawdę liczyłam na więcej. Rozumiem, że więcej i lepiej będzie następnym razem.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

jamayowa pisze:http://www.king_of_metal15.republika.pl ... _2008.html

Wynik Byrczybrzucha na 10km 36:29 z 2008r. Śmiem twierdzić ,że trenuje dłużej jak rok.
To tak do Adama - żeby nie robić hop-siup z czyjegoś trenowania od "miesiąca". Już podobne peany wystawiano Kasi Durak, a każdy jej znajomy twierdzi, że biega od zawsze.
To co napisałam o sobie - bieganie to jedno, trening to drugie. Zazwyczaj biegamy znacznie dłużej niż trenujemy. I w sumie nie ma wtym nic dziwnego :hej: :hahaha:

By the way, Bartek Olszewski dzisiaj 1,10 w połówce. I to jest dopiero SZOK :orany: i szacun!
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

jamayowa pisze:Burczybrzuch z końskim zdrowiem przy rozsądniejszym treningu mógłby pobiec poniżej 2:30.Zakładając, że to co pisze jest prawdą.
Teraz czekać aż znajdą się naśladowcy "supertreningu".
Pewnie mógłby pobiec lepiej, ale krytykowanie treningu jaki sobie zaaplikował jest dla mnie trochę bez sensu. (wiem, że ogólnie biegał dłużej). To był trening dla niego i ten trening dał mu osiagnięcie celu.
Trenowanie w tempie startowym nie jest jakimś bezdyskusyjnym pewnikiem, nie ma tylko jednej drogi.

Burczybrzuch osiągnął też pewne cele które jest nam trudno ocenić - wykonując ten trening coś się o sobie nauczył i będzie z tej wiedzy korzystał.
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Burczy!!!!!! Szacun....

Jesli to wszystko jest prawdą..i tak trenowales..to jest twardziel...i lamiesz wszystkie konwenanse:):):):)

Jeszcze raz gratuluje....ja przybieglem godizne po tobie....ale jeszcze czulem powiew wiatru po twoim biegu:):):)

Edek
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

A ja myślałem, że gdzieś tam na 35km dorwie go ogólne zmęczenie materiału. Tylko, że ja nie przypuszczałem, że będzie celować w 2:45 - czuję się oszukany! :bum:

Przegrałem. Burczy wygrał :bum:

Fajne było te śledztwo wynikowe w komentarzach :hahaha: Burczy się pośmieje.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DOM na serio do trenowania wzięła się 2 lata temu i dojście do 2,48 zajęło rok przy lightowym treningu.
no, kulawy już jakiś czas temu zauważył u Ciebie na blogu, że Twój trening do maratonu wcale lajtowy nie był ;)
ODPOWIEDZ