Biegam 3 miesiące, co drugi dzień na przemian z siłownią. Zaczynałem od poziomu -2, teraz wychodzę na powierzchnię. Truchtam około 40 min w tempie około 5,5 km / 40 min. Ostatnio po około 20 min pojawia się odrętwienie prawego barku i ramienia w kierunku łokcia. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
/t
Drętwienie
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
Podczas biegania obciążony jest kręgosłup - swoje drętwienie skonsultuj z lekarzem.
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:57
- Życiówka w maratonie: brak
Mi drętwiała lewa ręka, a dokładnie to odczuwałem w dłoni. Pojawiało się zwłaszcza w długim biegu. Pomagało wyprostowanie i poruszanie rąk od czasu do czasu. Bardzo ważne aby pamiętać o dobrej rozgrzewce przed biegiem, również rąk, barków. A jeśli problem nie ustaje, to najlepiej jak napisał przedmówca: do lekarza. 

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
na 100% masz problem z kręgosłupem , dokładnie z odcinkiem szyjnym. Być może na siłowni podnosisz za duże ciężary robiąc obręcz barkową. Warto dobrze sie rozciągać. Krążenia głową dobrze robią i zwisanie na drążku .
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.